reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

motyle w brzuchu czyli pierwsze wyczuwalne ruchy

Moje maleństwo dziś między 18:00 a 19:00 miało chyba ochote na ćwiczenia.... cały czas je czułam, teraz też się wierci jak się nad komputerem nachylam....

Ninonka ale superrr ze czujesz juz swojego Szkraba, coz to za piekneee uczucie;-)Ja narazie takie leciutkie smyrniecia, czuje ze mieszka tam ktosik ale takiego kopniaczka fest jeszcze nie dostalam:laugh2:

reklama
Dzisiaj po badaniu USG - moja gin zapytała w pewnym momencie - A ruchy dziecka już czujesz? - ja na to, że tak od kilku dni - A ona na to, że ja się wcale nie dziwię, hehhe - tak się Łobuziątko wierciło - powiedziała też, że ogólnie nie ma żadnej zasady na wyczuwalność ruchów dziecka - czasami może być tak, że w 1 ciąży się te ruchy wyczuwa np w 17tyg, w kolejnej natomiast można zacząć je wyczuwać dużo dużo później. :confused2: Albo na odwrót. Dziwne to wszystko. :confused2::confused2::confused2:

chyba sie w końcu doczekałam ;-) co prawda nie jakies powalające ruchy, ale motylki na pewno - 18 tydzień ciąży ...

Witam, sąsiadki! Nieśmiało czasami tu do Was zaglądam (podglądam), by zorientować się, kiedy to można dzidzię już poczuć... U mnie jeszcze daleka droga, ale miło sobie pomyśleć, że może już za miesiąc?

cyniczna kochana:-) jeszcze troszke:-) ja w 1 ciazy poczulam motylki juz w 17 tyg, teraz tak samo, dzis konczymy 19 tydzien i kopniaki są juz porządne!! cudowne to uczucie wiec warto cierpliwie poczekac:-)

Syla i tak Wam zazdraszczam!!! :)))) Zapewne, kiedy oberwę po pęcherzu będę zazdrościć nieco mniej, co nie zmiania faktu, że się doczekac nie mogę :)

ja również jak Cyniczna zaglądam po sąsiedzku, kiedyś do WAS "należałam", ale sie termin na październik przesunął. Czytam jednak w miarę systematycznie :-)
też bym bardzo chciała już "COŚ" poczuć... a tak to lipa.. czekam cierpliwie :-)

pozdrawiam WAS wszystkie cieplutko!!!!!!
Trzymajcie się Kobitki:-)

ja tez zazdroszcze dziewczynom co są juz w 30 tygodniu, ale to nie znaczy ze one mają krótszą ciąze..hihi po prostu kazda musi cierpliwie to przejsc, moje malenstwo dzis bardzo aktywne za to gorzej ze mną...

Kilka dni temu zaczęłam coś czuc w brzuchu, takie jakby muskanie, głaskanie ... bardzo delikatne (i czuję to kilka razy dziennie) ... natomiast kiedy przykładam ręke to nic nie czuję :baffled: i teraz już sama nie wiem czy to kruszynka się wierci czy tylko sobie to wkręciłam ...

reklama
Do góry