Waniliowakawa
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny , jak umawialiście na monitoring to w jaki dzień 1 spodziewanej owulacji ? Jak to wygląda ? ostatnio się dowiedziałam, że takie coś istnieje. Pozdrawiam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ceny są różne. Zazwyczaj taka wizyta z usg dopochwowym kosztuje w granicach 150-300 zł. U mnie to nie pomogło.Jaki koszt około? I czy udało się po takim monitoringu? Pomogło ?
Nie chodzisz codziennie. Lekarz wyznacza wizytę np. na 10 dc, jeśli masz pęcherzyk kilka mm, to każe przyjść powiedzmy za tydzień. Jeśli masz pęcherzyk 18mm, to może chcieć Cię zobaczyć za 2 dni. To wszystko zależy od tego, jak Ci rosną pęcherzyki. Gdy stwierdzi, że jest już po owulacji, to nie chodzisz aż do wyznaczonego dnia (najczęściej chyba 10) następnego cyklu.Bo rozumiem że to codziennie się chodzi ?
Płacisz za każdą wizytę. Wizyt może być 2, 3 lub nawet 5. To już ocenia lekarz jak rosną pęcherzyki.Kurczę myślałam że cały monitoring tyle kosztuje a nie że codziennie się płaci