reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Monitowanie owulacji

Waniliowakawa

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny , jak umawialiście na monitoring to w jaki dzień 1 spodziewanej owulacji ? Jak to wygląda ? ostatnio się dowiedziałam, że takie coś istnieje. Pozdrawiam

reklama
Zazwyczaj to lekarz decyduje w który dzień. Ja szłam zazwyczaj w około 10 dc i później lekarz po wielkości pęcherzyków wyznaczał kolejną wizytę.

Bo rozumiem że to codziennie się chodzi ?
Nie chodzisz codziennie. Lekarz wyznacza wizytę np. na 10 dc, jeśli masz pęcherzyk kilka mm, to każe przyjść powiedzmy za tydzień. Jeśli masz pęcherzyk 18mm, to może chcieć Cię zobaczyć za 2 dni. To wszystko zależy od tego, jak Ci rosną pęcherzyki. Gdy stwierdzi, że jest już po owulacji, to nie chodzisz aż do wyznaczonego dnia (najczęściej chyba 10) następnego cyklu.

reklama
Do góry