reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Moje dziecko sie bije

agniecha83

Fanka BB :)
Miasto
Wrocław
Witam, chciała prosić o poradę. Mam synka który w styczniu 2013 skończy trzy latka. Jest dzieckiem bardzo energicznym, dość późno zaczął mówić (nie mówi jeszcze dobrze, ale widać postępy). Jest także wstydliwy i nerwowy, jak się go za coś chwali to chowa głowę tak żeby nie było jego widać i od razu mówi "niiiiie". Główny problem polega na tym ze zaczął się bić, uderza rączką w głowę lub łokciem o stół. Trwa to juz jakieś 3 miesiące, próbowałam nie zwracać uwagi, tłumaczyć, krzyczeć, stawiać do konta. Nic nie pomaga.... Bardzo proszę o poradę

reklama
Witaj ja mam podobna sytuacje do twojej, moj synek tez jest niesmialy I zle reaguje Na komplementy nie Wiem co robic

Jeżeli chodzi o bicie się, może ono oznaczać, że dziecko poszukuje silniejszych bodźców, ponieważ cierpi na zaburzenia integracji sensorycznej. Warto skonsultować się z terapeutą i sprawdzić to - jeśli będzie Pani wiedziała, jakie dziecko ma deficyty, być może będzie można zaradzić im samodzielnie, lub przy pomocy terapii SI. Wiele "ćwiczeń" z gabinetu SI można łatwo przenieść na własne podwórko i wykonywać w domu, są to zazwyczaj bardzo przyjemne dla dziecka zabawy. Być może pomogą również na nieśmiałość...

Do góry