reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Moja historia 😔

Iga120584

Zaciekawiona BB
proszę o pomoc🙁 22 sierpnia zjadłam ostatni raz tabletkę antykoncepcyjną Femoden, była to 5ta tabletka z nowego blistra, a 20 sierpnia odbyłam stosunek bez dodatkowego zabezpieczenia. 25 sierpnia wykonałam test o czułości 5 mlu i wyszedł bardzo słabo pozytywny, powtórzyłam zatem badanie 27 sierpnia testem tej samej firmy i kreska była już bardziej widoczna, różowa . Pobiegłam zatem 28 sierpnia na badanie beta hcg z krwi, wynik <2,3, gdzie ciąża dopiero od 5. Nie poddawajac się , 5 września powtórzyłam badanie beta hcg z krwi i wynik znowu <2,3 jednostek…. Nie mam zielonego pojęcia jak to wszystko interpretować . Pani farmaceutka w aptece potwierdziła , ze testy z moczu wyszły pozytywne gdy je jej pokazałam . Czy jest choć cień szansy jeszcze na to ze mogę być w ciąży ???? Czy po prostu doszło do wczesnego poronienia?? Jeśli jest jeszcze jakaś szansa to kiedy powinnam powtórzyć test z krwi lub kiedy powinnam zrobić test z moczu w domu, by mieć stu procentowa pewność? Dodam ze zawsze miałam długie i nieregularne cykle. Nie ukrywam, ze przysparza mi ta sytuacja sporo stresu. Bardzo bym chciała by to jednak była ciąża . Obecnie pobolewa mnie brzuch, bolą piersi i krzyże. Tak jak przed okresem. Czy któraś z Was tak miała i okazało się , ze to jednak ciąża ?

reklama
5 dni po stosunku nie wyjdzie ciąża.. musz przynajmniej 8 dni odczekać od owulacji, ale w twoim przypadku ciąży brak.
Jeżeli chcecie z partnerem mieć dziecko to radze starać się po odstawieniu tabletek i pójść do lekarza na badania.

5 dni po stosunku nie wyjdzie ciąża.. musz przynajmniej 8 dni odczekać od owulacji, ale w twoim przypadku ciąży brak.
Jeżeli chcecie z partnerem mieć dziecko to radze starać się po odstawieniu tabletek i pójść do lekarza na badania.
To jak wytłumaczyć 2 pozytywne testy? W dodatku drugi wyraźniejszy od pierwszego?

Beta HCG z krwi jest bardziej dokladna i wiarygodna niz testy z moczu. 22 sierpnia wzielas ostatnia tabletke, ale niewiadomo, kiedy wystapi owulacja. Na pewno nie bedzie to kilka dni po odstawieniu tabletek, bo organizm zaczyna caly cykl od nowa. Stosunek 20.08, a beta z krwi 5.09 negatywna. Nie jestes w ciazy. Jesli chcesz starac sie o dzie ko z partnerem to idz do lekarza na ogolna kontrole i starajcie sie regularnie.

Beta HCG z krwi jest bardziej dokladna i wiarygodna niz testy z moczu. 22 sierpnia wzielas ostatnia tabletke, ale niewiadomo, kiedy wystapi owulacja. Na pewno nie bedzie to kilka dni po odstawieniu tabletek, bo organizm zaczyna caly cykl od nowa. Stosunek 20.08, a beta z krwi 5.09 negatywna. Nie jestes w ciazy. Jesli chcesz starac sie o dzie ko z partnerem to idz do lekarza na ogolna kontrole i starajcie sie regularnie.
W ciąże można zajść już przy pominięciu 1 tabletki z opakowania, wiec nie zgodzę się z Tobą w tej kwestii. Jest to sprawa bardzo indywidualna

Beta hcg jest produkowana przez zarodek już od momentu zapłodnienia . Gwałtowny wzrost tego hormonu można zaobserwować po implantacji

Beta hcg jest produkowana przez zarodek już od momentu zapłodnienia . Gwałtowny wzrost tego hormonu można zaobserwować po implantacji
Jaki gwałtowny? Z 0 do 3? Daj spokój, nie jesteś w ciąży. W Twoim przypadku naprawdę wszystko wskazuje na brak ciąży. Nawet gdybyś tego 22.09 miała owulację, to i tak test zrobiony 25.09 był zrobiony za wcześnie.
Nie było żadnego wczesnego poronienia, bo zwyczajnie nie było ciąży.
Aktualnie masz 100% pewność, że ciąży nie ma.

reklama
Do góry