Moja też tak jak pisałam nie chciała nic pić cyc służył jej jako picie.pepti też na początku nie chciała ale nie poddawałam się i powoli powoli pojeła trwało to do roku nawet,ograniczyłam jej cyca w dzień i zaczęła więcej pić,dodam ze piersią karmiłam do 19 m ale już wcześniej 2 razy dziennie piła pepti.Nie poddawaj się tylko podawaj mleko,wiadomo nie od razu Kraków zbudowano.Mleko podawałam z butelki z ustnikiem firmy LOVI dla mnie rewelacja.Witaj! No moja Zuza też ma skazę i lekarka przepisała nam pepti plus,ale Zuza nie chce tego pić-ona nic nie chce pić ani herbatek,ani soczków,zupkami pluje,no naprawdę mam problem,a boję się że jak nie będe jej wprowadzać-żeby jej nie zaszkdzić,bo juz powinna jeść coś innego jak cyc.Oczywiście je chrupki,jabłko,banana-to bardzo chetnie-tylko te picie i zupki.No to twoja maltka też miała ładną wagę i co potem jak poszła na nogi to zrzuciła? Pozdrawiam cię cieplutko!
A co do wagi,córeczka miała wzmożone napięcie,była rehabilitowana i chodzić zaczęła dopiero w 16 m i dopiero wtedy zaczęła gubić tłuszczyk dla porównania w wieku 3 m ważyła 8,5 w 8 m ważyła prawie 12 a na bilansie dwulatka 14.
piszesz że mała nie stoi jeszcze na nóżkach musisz koniecznie sprawdzić to u lekarza najlepiej neurologa bo to może być wina nadmiernej wagi jaki problemów neurologicznych,u mojej małej tak było pediatra zwalał winę na wagę a tu klops dzieckomiało napięcie mięśnioew i opóźniony rozwój fizyczny,dopiero w 9 m trafiła na rehabilitację,na szczęście dzięki temu jest teraz zdrowa i rozwija się prawidłowo.pozdrawiam.