Czy masz na myśli te preparaty? - Link do: Dr Michaels - skuteczne preparaty na łuszczycę, AZS i egzemęJeśli już chcesz stosować preparaty, to tylko te, które nie mają w swoim składzie sterydów. Najlepiej, aby były jak najbardziej naturalne. Ze swojej strony mogę polecić Ci dermokosmetyki Febumed'u, które są w pełni bezpieczne dla zdrowia i jednocześnie bardzo skuteczne (sama ich używam).
reklama
Klaudine
Aktywna w BB
Odrzucialbym szampony z sls. Kupiła coś naturalnego z krótkim składem ( świetne są szampony psorisel - poleciła mi je dermatolog). Moja corka 6 lat. Luszczyca skory glowy od roku. Obecnie w remisji już od lutego A byk moment ze skóra glowy to jedna wielka luska (luszczyca po tacie). Nam pomaga dieta bogata w zielone warzywa, kiszonki i olej z czarnuszki.
Ostatnia edycja:
Dzięki za reakcje.Powiem Ci że ja tez nie dopuszczałam do siebie tej wiadomości niestety drugi lekarz też powiedział nam że to łuszczyca bez chwili zastanowienia.Nie wiem zobaczymy ,powoli oswajam sie z ta myślą na poczatku denerwowało mnie to że żaden lekarz nie umiał mi powiedzieć konkretnie co to za plamki i było mi obojętne co to jest chciałam tylko pewnej diagnozy żebym wiedziala w jakim kierunku ja leczyc ale Luszczycy się nie spodziewałam nie mialam nawet nigdy kontaktu z osobą która by na to chorowała więc rozumiesz dla mnie szok zero wiedzy na ten temat.Teraz juz troszkę poczytałam i jestem mądrzejsza.Ale mam do ciebie pytanko : czy dieta przy tej chorobie jest naprawdę ważna!
Podziel się: