reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mocne ruchy a lozysko na przedniej scianie

Mami27

Zaciekawiona BB
dziewczyny
Wyczekuje te pierwsze ruchy juz od 20tc, teraz jestem w 21tc3d i poczulam takie jakby odbijanie pilki w srodku o moj brzuch. Bylo to mniej wiecej w tym samym miejscu ale te “odbijania” lekko sie przesuwaly. Zaczelo sie od lewej str ponizej pepka potem na wysokosci pepka nadal z lewej str. Finalnie kilka odbic po prawej str tez a wysokosci pepka i cisza. Dodam ze “odbijanie” trwalo chwilke z np minutowa przerwa i znow i tak z 10razy moze.
Jednakze na usg okazalo sie ze moje lozysko jest na przedniej scianie i moze tlumic ruchy dzidziusia.
Teraz moje pytanie, wszedzie pisze, ze pierwsze ruchy sa delikatne i nie wiem czy to byl moj puls, kiszki czy jednak niunio.
Czy mimo lozyska z przodu moglam czuc mocne ruchy w 21tc?

reklama
dziewczyny
Wyczekuje te pierwsze ruchy juz od 20tc, teraz jestem w 21tc3d i poczulam takie jakby odbijanie pilki w srodku o moj brzuch. Bylo to mniej wiecej w tym samym miejscu ale te “odbijania” lekko sie przesuwaly. Zaczelo sie od lewej str ponizej pepka potem na wysokosci pepka nadal z lewej str. Finalnie kilka odbic po prawej str tez a wysokosci pepka i cisza. Dodam ze “odbijanie” trwalo chwilke z np minutowa przerwa i znow i tak z 10razy moze.
Jednakze na usg okazalo sie ze moje lozysko jest na przedniej scianie i moze tlumic ruchy dzidziusia.
Teraz moje pytanie, wszedzie pisze, ze pierwsze ruchy sa delikatne i nie wiem czy to byl moj puls, kiszki czy jednak niunio.
Czy mimo lozyska z przodu moglam czuc mocne ruchy w 21tc?
Ja mam lozysko na przedniej scianie i czulam fuchy juz w 19tc.

Ja myslalam ze Ty juz urodzilas.. kiedy masz miec wywolywany porod? Nadal w szpitalu jestes?
Nie.. wypisali mnie do domu, bo stwierdzili, ze nie warto indukowac porodu, bo 8h pod oksytocyna nic nie daje, maly nadak nie jest w kanale, a przebijac blon nie moga, bo by sie udusil przez pepowine lub skonczyloby sie.cesarska.. i wrocilam do domu i jak sie samo nie zacznie to mam przyjechac w 40+3 :')

Nie.. wypisali mnie do domu, bo stwierdzili, ze nie warto indukowac porodu, bo 8h pod oksytocyna nic nie daje, maly nadak nie jest w kanale, a przebijac blon nie moga, bo by sie udusil przez pepowine lub skonczyloby sie.cesarska.. i wrocilam do domu i jak sie samo nie zacznie to mam przyjechac w 40+3 :')
Biedna.. to sie nameczysz.. a nie probowali ci wywolywac balonikiem? No ale skoro maly nie jest w kanale to moze nie spieszy mu sie i wcale sie nie dziwie, w takie zimno ;) (zarcik) pochodz troche po schodach moze? Pamietam ze dziewczyny tak chodzily na wywolaniu..

Biedna.. to sie nameczysz.. a nie probowali ci wywolywac balonikiem? No ale skoro maly nie jest w kanale to moze nie spieszy mu sie i wcale sie nie dziwie, w takie zimno ;) (zarcik) pochodz troche po schodach moze? Pamietam ze dziewczyny tak chodzily na wywolaniu..
Probowali to doszlo do 2,5cm, a robilam wszystko co moglam i nic. Musieli wyciagnac, później oksytocyna to mialam skurcze co 1,5min macice taka napieta, ze az rwalo, a jwk zostalam odlaczona to nic zadnych skurczy i mam rozwarcie 3cm moze powyzej 3.
Dzisiaj mam taki dzien, ze spie, ale wczoraj i przedwczorsj bylam taka aktywna, ze szok, az mnie miesnie odbytu bolaly. Hehe. Ale no coz. Biore leki na nadcisnienie, kontroluje cisnienie i zobaczymy.

reklama
Do góry