reklama
Inofs
Fanka BB :)
Miałam tak samo. I jeszcze za dużą głowę. Kości krótkie udowe i nie rosły. Lekarz na bardzo dobrym sprzęcie na moją prośbę pomierzył wszystkie kości, bo naczytałam się głupot w internecie. Okazało się, że jest ok. Syn urodził się zdrowy, teraz ma 8 miesięcy i prawie 10 kg. Proporcjonalny, idealny
Modusa
Fanka BB :)
Cześć ja miałam podobnie. Cała ciąża W normie.. W 38 tyg zostałam skierowana na planowane cc że względu na mniejsze m.in kości udowa o 19 dni. Co według terminologii lekarskiej jest powyżej dopuszczalnej granicy..
Po porodzie okazało się że córka ma przykurcz 1 nóżki i różnicę w kości udowej ok 2 cm. Jest to niestety jak na nasz wiek duża różnica. Jesteśmy pod opieką specjalistów.
Każdy przypadek jest jednak inny. Jeśli lekarz nie daje obaw do niepokoju, nie dawalabym się zamartwianiu jeśli natomiast są obawy, które niepokoją podjelabym próbę konsultacji z innym lekarzem w celu wykluczenia- wyjaśnienia.
U mnie potwierdziło "problem" czterech. Pozdrawiam i dużo spokoju życzę oraz zdrówka dla Was dwójki
Po porodzie okazało się że córka ma przykurcz 1 nóżki i różnicę w kości udowej ok 2 cm. Jest to niestety jak na nasz wiek duża różnica. Jesteśmy pod opieką specjalistów.
Każdy przypadek jest jednak inny. Jeśli lekarz nie daje obaw do niepokoju, nie dawalabym się zamartwianiu jeśli natomiast są obawy, które niepokoją podjelabym próbę konsultacji z innym lekarzem w celu wykluczenia- wyjaśnienia.
U mnie potwierdziło "problem" czterech. Pozdrawiam i dużo spokoju życzę oraz zdrówka dla Was dwójki
Podziel się: