reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
Ale z ty,że codziennie inny to chyba nie bardzo. Robisz tak,że na przykłąd najpierw marchewka, za 3-4 dni, jabłko, za kolejno 3-4 marchew-jabłko, później znowu kilka dni i ziemniak....i tak dalej i tak dalej.
Kaca baza marchewkowa przytkała i wczoraj walczyliśmy z kupą pół dnia. Już jest ok. Dziś dostanie jabłuszko. Już sobie fajnie z jedzeniem radzi :tak:

No tak jak Gorgusia napisała bo ja skrótem poleciałam:zawstydzona/y: i nie napisałam dokładnie;-) jedna rzecz na 3-4 dni .Marchewke młoda lubi jabłko tez ale wczoraj jak jej dynie z jabłkiem dałam to chyba najbardziej jej zasmakowała:-)

Palemka albo inna mama która takowy ma, jaki to jest smoczek trójprzepływowy????????????????? Zaraz jadę to kupię. Adola dziś to już jedzie po bandzie! O 4 wypiła 16, o 9 rano ze 15, o 11:30 ze 80 OOO! I w ogóle tak dziwnie pije, jakby jej za szybko leciało:baffled: Ma 1+ smoczki, ale dziurki już większe się zrobiły od ssania wiadomo, i chyba muszę dziś kupić 1+ nowe:dry:

Axa jesteś pewna że to smoczek? Bo moja tak się zachowywała ja tez o smoczku myślałam a tu zonk. Mleko zmieniłam też i tylko troszkę lepiej. Myślę że te zachowania- spanie, nie spanie i problemy z jedzeniem, to wina tego skoku, bo za dużo podobieństw jest między dzieciaczkami. Ja postanowiłam to przeczekać, bo już mi ręce opadają i brakuje pomysłów:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Axa- trójprzepływowy to taki 0+,3+,6+ w jednym. W zależności czy trzyma się 1,2 czy 3 do góry to leci z różną szybkością.
Mój Kac chyba po skoku,bo śpi dużo lepiej,więcej się śmieje i potrafi sam sobą zająć. I je lepiej- dzis na śniadania 130,drugie śniadanie 170 i przed chwilą 130.

Ja mam tez 3-przeplywowy. u mnie sie kreci butelka, i albo sie otwiera sama dziurka, albo takie wieksze wyciecie, a na koncu i dziurka i to wieksze ;-) (kurka nie umiem tlumaczyc heh) taki jakby prostokacik wyciety ;-) mlodemu tak sie spodobalo to najwieksze, na "3", ze tylko tak mi pije, zarowno samo mleko, jak i z kleikiem ;-)

u nas wprowadzilismy marchew, jablko, ziemniaka i szpinak(jest taki sloiczek ziemniaki ze szpinakiem) no i najbardziej mu wlasnie te zielone ziemniaczki smakuja ;-) a potem taaaaaaaaka zielona kupa ;-)

A ja dzis zapodalam Adasiowi gruszke zblenderowana, musialam dodac troche wody zeby ladnie sie pomielilo a potem dodalam jedna lyzke kleiku ryzowego i to potem wygladalo jak kaszka gruszkowa, tyle , ze wiekszosc kaszki. Super sprawa. Ale mu smakowalo:tak:

reklama
Do góry