reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

a ile dajecie tego kleiku do mleka? w butli czy łyżeczką podajecie? też bym na noc małej dała żeby pospała troche dłużej bez jedzenia...;)

ja daję 2 miarki do mleka
i mieszam łyżeczką :)

Ja wczoraj próbowałam pierwszy raz dać mleko Nutramigen z kleikiem kukurydzianym dać, ale mała prawie nie zjadła, poprawiła cycusiem i 90 ml samego mleka - pospała 3h...
Dziś dałam 30 ml Nutramigenu na gęsto z kleikiem, popawiłą cycusiem i 30 ml samego Nutramigenu, ciekawe ile pośpi.
Ile dajecie kleiku jak robicie tak na gęsto, żeby łyżeczką karmić?
Czy jest szansa żeby ją nakarmić, żeby pospała trochę więcej?

na gęsto to chodzi ci o karmienie łyżeczką czy butlą?? ;)
moim skromnym zdaniem
u nas
obojętnie ile zje mała raczej tyle samo śpi

choć ostatnio zdarzyło się, że jak zjadła więcej to spała krócej:szok:

reklama
dalam dzis jablko z bobovity - 3 niepelne ocieplone lyzeczki. dzieciowi zasmakowalo. zrobil kupe byla ladna znaczy stala ale nie zbita.

M kupil dwie kaszki okazalo sie ze na wode sa. no trudno. zje i takie :p. jutro jade po wiecej rzeczy. a w ogole nestle 7zl bobovita 11zl w biedronce :szok:

my z owockami i zupkami mamy jeszcze się wstrzymać
Podobno jak dziecko jest na piersi to później mam zacząć wprowadzać tego typu produkty, tak twierdzi moja pediatra...

Ja wczoraj próbowałam pierwszy raz dać mleko Nutramigen z kleikiem kukurydzianym dać, ale mała prawie nie zjadła, poprawiła cycusiem i 90 ml samego mleka - pospała 3h...
Dziś dałam 30 ml Nutramigenu na gęsto z kleikiem, popawiłą cycusiem i 30 ml samego Nutramigenu, ciekawe ile pośpi.
Ile dajecie kleiku jak robicie tak na gęsto, żeby łyżeczką karmić?
Czy jest szansa żeby ją nakarmić, żeby pospała trochę więcej?

ja wczoraj dałam 2 miarki na 150 mleczka, zjadła wszystko o 20. normalnie koło północy byłoby jedzonko i potem przed 4 znowu. Mała spała jak aniołek od 20,30. obudziłam się o 4 i nie mogłam uwierzyć że jeszcze nic nie jadła od "kolacji" ale przygotowane porcje mleczka mówiły same za siebie;) wiec zrobiłam buteleczkę, nakarmiłam i spałyśmy dalej do 6.30. Zazwyczaj po drugim nocnym karmieniu(ok 4) była godzinna przerwa w spaniu na pogaduchy;) przed chwilą Ada poszła znowu spać a ja jestem taaaaka wyspana:) super:) czyli szansa na dłuższe spanie jest;)

pytanie z innej beczki .... wczoraj młodemu ugotowałam marchewkę z ziemniaczkiem, teściowa miała mu dać ale nie dała bo się bała :baffled: więc papu w garnuszku wylądowało w lodówce - czy dzis mogę to podać, czy lepiej robić świeże :confused:

reklama
Adi dostała w dniu skończonych 4 miesięcy kaszkę milupa z bananem, później kaszkę ryżową z malinami. Zajada nawet nie źle. Skorzystałam z podpowiedzi pani logopedy dla Staszka-Fistaszka, że dziecku trzeba pełną łyżkę położyć na 1/3 języka, i on ma sam to jedzonko z łyżeczki językiem ściągnąć, i działa Didi pięknie ściąga, i nic nie wylata:-) Na obiadek dostała ziemniak z marchewką, i ziemniak z dynią, po pół słoika małego dziennie. I tak przez 2 tygodnie. Dziś dostanie ziemniaczka z cukinią, albo ze szpinakiem się zastanowię jeszcze.

Do góry