reklama
**malinka**
Zaangażowana w BB
nie podawałam małej tego mleka, ale dostaje obiadki i herbatki z hippa i jestem zadowolona Dlaczego myłsisz że ją uczula?
My na początku dawaliśmy naszej małej Nan1, ale po jakimś czasie po prostu w ogóle nie chciała go pić, wtedy zaczęliśmy podawać jej Bebiko i te mleko jej bardziej odpowiada. Karmię małą jeszcze piersią, ale czasem zdaża się, że musi wypić sztuczne mleczko to te jej może bardziej w smaku przypomina te z cucusia.
Ja stosuję mleczko Enfamil Premium 1 i jest wszystko ok podobno w składzie jest prawie identyczne jak mleko matki, dostępne tylko w aptece. Co do Hippa to nic nie umiem powiedzieć ale też czekam na jakieś uwagi bo też rozważałam opcję przejścia no to mleczko.
Miałam niezłe przygody z mlekiem modyfikowanym w przypadku mojego synka...
Przestałam karmić piersią, kiedy miał zaledwie tydzień. Kupiliśmy mleko BEBILON 1, jednak dostał po nim zatwardzenia i pędziliśmy do szpitala, gdzie lekarz przepisał mu mleko BEBILON PEPTI 1. Polecam, szczególnie w pierwszych tygodniach życia dziecka, nie powoduje ani kolek, ani czegokolwiek, jest to mleko dla dzieci skłonnych do alergii i dla takich, które szkodzą inne, normalne mleka :-)
Po mniej więcej dwóch miesiącach skusiliśmy się na Bebiko 1. Mały pił je do 4 miesiąca życia. Następnie nadeszła kolejna zmiana, przeszliśmy na NAN 2 (teraz przepisy mówią, że dwójkę mogą pić dzieci od pół roku). Od tamtej pory mleka mu nie zmieniam. NAN zagościło u nas na dobre.
Przestałam karmić piersią, kiedy miał zaledwie tydzień. Kupiliśmy mleko BEBILON 1, jednak dostał po nim zatwardzenia i pędziliśmy do szpitala, gdzie lekarz przepisał mu mleko BEBILON PEPTI 1. Polecam, szczególnie w pierwszych tygodniach życia dziecka, nie powoduje ani kolek, ani czegokolwiek, jest to mleko dla dzieci skłonnych do alergii i dla takich, które szkodzą inne, normalne mleka :-)
Po mniej więcej dwóch miesiącach skusiliśmy się na Bebiko 1. Mały pił je do 4 miesiąca życia. Następnie nadeszła kolejna zmiana, przeszliśmy na NAN 2 (teraz przepisy mówią, że dwójkę mogą pić dzieci od pół roku). Od tamtej pory mleka mu nie zmieniam. NAN zagościło u nas na dobre.
reklama
Miałam niezłe przygody z mlekiem modyfikowanym w przypadku mojego synka...
Czy mogłabyś mi wyjaśnić dlaczego Bebilon Pepti, lek na receptę, preparat mlekozastępczy- nie mleko, polecasz dla dzieci z kolkami i skłonnościami do alergii? To jakby antybiotyk polecać na katar!!!!Absurd jakiś !!! Dla dzieci z kolkami jest Bebilon Comfort a dla dzieci ze skłonnościami( skłonnościami do alergii- nie alergią) jest mleko każdej forimy z oznaczeniem HA. Nie siej zamętu z niewiedzy.
Co do hippa, nie używałam. Ale hipp słynie z wyselekcjonowanych składników pod kątem alergiczności, więc składu bym się nie obawiała. Inaczej sie ma sprawa ze słoiczkami, ale wiele moich koleżanek jest zadowolonych z mleka hipp