Kikamika28
Fanka BB :)
Cześć, rozmawiałam nie dawno z koleżanka ile mleka kupowała dla swojego dziecka, rozmawialiśmy ile podawała mleka niemowlakowi do 8 miesiąca... wiem ze bebilon jest drogi i taki kupowała, najtańszy z tego co widziałam w sklepie jest bebiko...ale do rzeczy ile puszek kupujecie na tydzień? Koleżanka mówiła mi że jedno pudełko bebilonu starczało na miesiąc do trzeciego miesiąca życia, potem dziecko jadało około 5 do 6 razy dziennie po okolo 90ml, pózniej do chodzi rozszerzaszanie diety i puszka starczała na 2,5 tygodnia, znalazłam w necie ze innym mama puszek więcej schodzi tygodniowo, miesięcznie dużo płaca, a jak jest u was ? Bo mówi ze to wcale nie wychodzi drogo jak się wydaje. ile miesięczny jest koszt u was ? ....Aa i pytanie widziałam w swojej rodzinie u kuzynki jak malutkie dziecko Max tygodniowe dwu tygodniowe karmiło się mlekiem modyfikowanym z butelki i jeszcze druga butelka dopaja się woda przygotowaną, kuzynka twierdziła dziecku się chce pic i musi dopić bo tak usłyszałam tak tak powinno być czy tez tak robicie? , nie przypominam sobie żeby mój kuzyn był tak karmiony ani mój młodszy brat a ni moje siostrzenice, nie jestem za tym żeby podawać wodę.... pytanie kolejne które mleko kupujecie? Kto wybiera te mleko położne w szpitalu zalecają lekarz pediatra? U siostry zagranica w szpitalu dostała wytyczne które mleko kupować i takie kupowała a jak jest w Polsce? Znajomi i kuzynka kupowali najtańszy bebiko
Ostatnia edycja: