reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mini pęcherzyk przy becie 2000?

Szkoda, że wizytę prywatną masz dopiero za tydzień, bo do tego czasu zwariujesz :(
Popieram dziewczyny, zbadaj betę, ale w odstępie 48 godzin, bo tak najlepiej sprawdzić przyrosty.
Trzymam kciuki za Was!

reklama
Naprawdę nie chcę Cię stresować, bo trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze! Ale muszę powiedzieć, że u mnie gin też "coś" widział, jakiś niby pęcherzyk, którego nie był pewny i u mnie prawdopodobnie był to pseudopęcherzyk, bo ostatecznie wyszła tutaj ciąża pozamaciczna (której w sumie i tak nie mogli znaleźć na USG, ale beta rosła po łyżeczkowaniu, więc dlatego takie przypuszczenia). Zbadaj sobie betę na spokojnie i postaraj się teraz nie denerwować, ale gdybyś poczuła jakiś mocniejszy ból z jednej strony, to nie lekceważ tego i od razu jedź do szpitala. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ❤️

Naprawdę nie chcę Cię stresować, bo trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze! Ale muszę powiedzieć, że u mnie gin też "coś" widział, jakiś niby pęcherzyk, którego nie był pewny i u mnie prawdopodobnie był to pseudopęcherzyk, bo ostatecznie wyszła tutaj ciąża pozamaciczna (której w sumie i tak nie mogli znaleźć na USG, ale beta rosła po łyżeczkowaniu, więc dlatego takie przypuszczenia). Zbadaj sobie betę na spokojnie i postaraj się teraz nie denerwować, ale gdybyś poczuła jakiś mocniejszy ból z jednej strony, to nie lekceważ tego i od razu jedź do szpitala. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ❤️
Pamiętam Twoja historię. Powiedz jak się skończyło ? Jak Twoje samopoczucie?

Pamiętam Twoja historię. Powiedz jak się skończyło ? Jak Twoje samopoczucie?

Długo leżałam w szpitalu i to mnie trochę rozwaliło psychicznie. Do tej pory właściwie nie wiem, co to się u mnie działo, bo wyniki po łyżeczkowaniu pokazał, że była ciąża wewnątrzmaciczna, a mimo to beta nadal rosła. Wróciłam do szpitala na 3 tygodnie i ze względu na to, że nigdzie nie potrafili zlokalizować tej ciąży (chociaż podejrzewali jajnik), to leczyli mnie metotreksatem, który na początku nie działał i dopiero po zwiększeniu dawki beta zaczęła spadać. Teraz właśnie jest nasz pierwszy cykl starań po tej stracie. W niedzielę testuję i zobaczymy, czy się udało :)

Długo leżałam w szpitalu i to mnie trochę rozwaliło psychicznie. Do tej pory właściwie nie wiem, co to się u mnie działo, bo wyniki po łyżeczkowaniu pokazał, że była ciąża wewnątrzmaciczna, a mimo to beta nadal rosła. Wróciłam do szpitala na 3 tygodnie i ze względu na to, że nigdzie nie potrafili zlokalizować tej ciąży (chociaż podejrzewali jajnik), to leczyli mnie metotreksatem, który na początku nie działał i dopiero po zwiększeniu dawki beta zaczęła spadać. Teraz właśnie jest nasz pierwszy cykl starań po tej stracie. W niedzielę testuję i zobaczymy, czy się udało :)
Też dużo przeszłaś... Trzymam mocno kciuki żeby się udało !

Dziewczyny byłam dzisiaj prywatnie na wizycie. Pęcherzyk jest w macicy i większy niż 2 dni temu ale bez ciałka żółtego . Ma 5mm. Jutro wyniki bety i progesteronu. Wklejam zdjęcia. Co sądzicie?

Załączniki

• IMG_20210617_172726.jpg
    IMG_20210617_172726.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 70
  • IMG_20210617_172703.jpg
    IMG_20210617_172703.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 62
  • IMG_20210617_172623.jpg
    IMG_20210617_172623.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 61
Dziewczyny byłam dzisiaj prywatnie na wizycie. Pęcherzyk jest w macicy i większy niż 2 dni temu ale bez ciałka żółtego . Ma 5mm. Jutro wyniki bety i progesteronu. Wklejam zdjęcia. Co sądzicie?
Mysle ze pojawi sie na dniach i bedzie dobrze. Daj znac jak beta jutro, kiedy kolejna wizyta ?

reklama
Beta dwa dni temu 1992. Dzisiaj niestety tylko 2318 więc bardzo mało. Progesteron 9 a norma dla 1 trymestru między 11-40. Podejrzewam ciążę bezzaeodkowa.

Do góry