reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Migrena - jednak wrocila po ciazy

a ja mam właśnie bóle migrenowe które pierwszy raz pojawiły się po porodzie...

straszny to jest ból...wstręt do jedzenia, wymioty, światłowstręt...żaden lek nie pomaga:(...

reklama
Współczuję, moja przyjaciółka miała migrenę przed ciążą, a jak zaszła to minęły. Niestety po porodzie znów zaczęła je mieć :/

Dziewczyny jak sobie z nią radzicie?

jeśli o mnie chodzi to ja sobie z bólem migrenowym nie radzę, raz wzięłam lek od migreny co prawda ból minął ale są inne skutki uboczne:(...
w dalszym ciągu szukam sprawdzonego leku który podziała...bez skutków ubocznych...

Lekarka rodzinna poleciła mi Aspiryne migren jest silniejsza od zwykłych.
Ale chyba najlepszy sposob to udac sie do neurologa jednak :-)

Swięta racja. A jeśli pójdziesz do porządnego lekarza, na pewno potraktuje Cie poważnie. Bo i migrena to poważna choroba, choć ludzie czasem jej tak nie traktują. Ja tylko od siebie dodam, że mój najlepszy zestaw przeciwmigrenowy to tryptany (teraz sumamigren) + coś ziołowego i uspokajającego + kochany mąż który dopilnuje, żeby maluchy nie wchodziły mi przez kilka godzin na głowę. :)
proszę napisz jak się po nich czujesz????

Cześc wszystkim mamom! :) Mam dosc powazny problem z bolem glowy. Dokładnie chodzi o migreny. Kolazanki mi mówiły, ze po ciazy na pewno mi przejda zupełnie. Faktycznie: kiedy jeszcze chodzilam z brzuchem, wszystko było ok. Ale po urodzeniu Stasia bole wróciły i to jeszcze gorsze. Wiecie, czy jest sens isc z tym do lekarza, żeby mnie nie zbyl? Koniec końców, to tylko bol glowy.
Wizyta u neurologa to podstawowa i priorytetowa sprawa.Migreny nie leczy się na własną rękę.Zdecydowanie powinnaś udać się do specjalisty i wykonać ewentualne badania.

reklama
jeśli o mnie chodzi to ja sobie z bólem migrenowym nie radzę, raz wzięłam lek od migreny co prawda ból minął ale są inne skutki uboczne:(...
w dalszym ciągu szukam sprawdzonego leku który podziała...bez skutków ubocznych...
Z Twoją migreną powinien poradzić sobie neurolog.
Specjalista dobierze odpowiedni dla Ciebie lek i ewentualnie zaleci badania które wykluczą inne przyczyny bólu głowy.

Do góry