reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

nam też lekarka kazała pół żóltka wprowadzic co drugi dzień,ale my dopiero na poczatku marca zaczniemy
A ja zaczne od poniedzialku, w sumie to juz powinnam ale chyba 3 tygodnie pozniej nie maja znaczenia?
Co do glutenu powiedziala zeby albo dawac codziennie odpowiednia dawke a jak mi sie nie chce pilnowac to trzymac diete bezglutenowa do 11 miesiaca a pozniej dawac bez patrzenia ile i jak czesto.

reklama
Troche glupie pytanie ale jak sprawdzacie temp wody/ pokarmu? Mam kaszke ktora sie rozrabia w wodzie ktora ma miec 50-60 stopni:eek: Tylko jak to spawdzic?:confused2::sorry:

Oleńka, ja sprawdzam "na oko" czyli na język.
Właśnie zgupiałam. Według angielskich rozpisek powinnam podawać 5 posiłków i dwa razy karmić piersią HiPP - Meal Planner
wg. polskich pierś 4-5 razy a posiłki 3-4. I bądź tu mądry?

Ja nie patrze na jakies normy moze to zle ale podaje piers gdy jest głodny, albo widze że chce mu się tylko pić. Podaje 5razy w ciagu dnia minimum. W miedzyczasie trzy stałe posiłki. nieraz pije z piersi chwilke a nieraz do znudzenia, ostatnio on sobie długo ciamka i namnie zerka ja mu bleeee i pokazuje jezyk a on sie śmieje do rozpuku łączymy przyjemne z pożytecznym;-)

Ja nie patrze na jakies normy moze to zle ale podaje piers gdy jest głodny, albo widze że chce mu się tylko pić. Podaje 5razy w ciagu dnia minimum. W miedzyczasie trzy stałe posiłki. nieraz pije z piersi chwilke a nieraz do znudzenia, ostatnio on sobie długo ciamka i namnie zerka ja mu bleeee i pokazuje jezyk a on sie śmieje do rozpuku łączymy przyjemne z pożytecznym;-)

u mnie podobnie,na nic nie patrze je tyle ile chce i kiedy chce

Nooo u nas kaszka bananowa zdala egzamin! Alexowi baaardzo smakowala. Wiec od dzis sa juz dwa stale posilki. Obiadek po poludniu i kaszka wieczorem(oczywiscie podawana lyzeczka ale dosc gesta wychodzi wiec jest ok)
Miranda co do rozpisek to ja juz calkiem od normy odbiegam bo u nas do tej pory byla piers 8 razy dziennie;-)
Kasia, Iwonka dajecie piers raz jedna raz druga? czy przy jednym karmieniu obie piersi? U mnie jest jedno karmienie- jedna piers. I przewaznie z prawej je ok 3-4min a z lewej 8-10min:confused2: Nie wiem dlaczego...:confused2::eek:

A to ja nie wiem Miranda ale wydaje mi sie ze 4 karmienia to jeszcze jest ok!
Zapomnialam napisac ze Alex po chrupkach kukurydzianych ma czerwone krostki na okolo buzi i na uszku:-( A myslalam ze z tym nie bedzie problemu:-( Tak mu smakowaly... Ciekawe co go uczulaw nich?:confused2:

reklama
Oleńka a to na pewno po chrupkach? a może sie nimi podrapał- podrażnił?

my dziś pierwszy raz sinlac - spojrzałam na tabelkę i zrobiłam te 200 w 7mym miesiącu, smakowało mu bardzo-zaczęłam dawać łyżeczką ale mi sie tak z Karolem wygłupiali i nakręcali że Bartek chichrał sie cały czas i robił prr ustami że wylatywało więc sie wkurzyłam i wlałam do butli- w 2 in nie było...po godzinie poprawił piersią - teraz zobaczymy ile pośpi- pewnie też z przyzwyczajenia normalnie się obudzi ok 23...
a jak kończył to przeczytałam że zalecają zaczynać od jednej łyżki sinlacu ;)

Do góry