reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Melko modyfikowane

Bysiek

Fanka BB :)
Witam. Syn od urodzenia zmaga się z ogromnymi gazami. W porozumieniu z lekarzem podaliśmy mleko bez laktozy. Wszystko się uspokoiło, jednak mamy problem z kupa. Najpierw raz na kilka dni zielona twarda zbita wydalana z trudem. Oprócz tego, że teraz kupa jest codziennie i wczoraj był płacz przy tym, nic się nie zmienia. Od zmiany mleka minęło 2 tygodnie. Myślałam, że musi się po prostu przyzwyczaić jeszcze. Już nie wiem jak mu pomóc. Czy to może jeszcze jakaś alergia, czy jeszcze czekać i minie? Innych objawów nie ma. Oczywiście udam się do lekarza w poniedziałek jeśli nic się nie zmieni, ale już nie mogę patrzeć jak cierpi

reklama
Ale martwi Cie kolor?
Sprawdz czy mleko, które obecnie podajesz nie zawiera więcej żelaza. Ogólnie po tych mm HA, to jest czesty objaw, ale nieszkodliwy.

Ale martwi Cie kolor?
Sprawdz czy mleko, które obecnie podajesz nie zawiera więcej żelaza. Ogólnie po tych mm HA, to jest czesty objaw, ale nieszkodliwy.
Właśnie nie. Bardziej chodzi o to, że robi bardzo twarde, suche, zbite kupy... chyba nie powinny tak wyglądać?

Ja bym jeszcze poczekała i jak nic się nie zmieni to wtedy lekarz. @witch84 Mleko HA nie oznacza, że jest bez laktozy. To inny rodzaj mleka.

@jasani No coś Ty! Pamiętaj, że jednak miałam sporo przygód z brzuchami dzieci. Autorka nie napisała jakie dokładnie mleko dostała, a to wiele by wyjaśniło.

@Bysiek Zapytaj lekarza o probiotyk.

Bebilon bez laktozy dostaje. Po probiotyk było jeszcze gorzej, być może nam nie podpasowal akurat ten 😅 no nic, poczekamy jeszcze i zobaczymy :)

@jasani No coś Ty! Pamiętaj, że jednak miałam sporo przygód z brzuchami dzieci. Autorka nie napisała jakie dokładnie mleko dostała, a to wiele by wyjaśniło.

@Bysiek Zapytaj lekarza o probiotyk.
Z tego co mi wiadomo to mleka HA są dla dzieci z podejrzeniem alergii ale nie są pozbawione laktozy. Mają zhydrolizowane białko. A to nie to samo.

Pytałam lekarza, czy może podać mu właśnie takie mleko HA czy tam Bebilon Pepti (mąż miał alergie za niemowlaka), ale stwierdził że nie ma żadnych objawów alergii

reklama
Polecam nancare flora equilibrium
Dodawałam córce do mleka kilka dni jak ruszyło tak już nic nie potrzebuje 😁

reklama
Do góry