Witam. Syn od urodzenia zmaga się z ogromnymi gazami. W porozumieniu z lekarzem podaliśmy mleko bez laktozy. Wszystko się uspokoiło, jednak mamy problem z kupa. Najpierw raz na kilka dni zielona twarda zbita wydalana z trudem. Oprócz tego, że teraz kupa jest codziennie i wczoraj był płacz przy tym, nic się nie zmienia. Od zmiany mleka minęło 2 tygodnie. Myślałam, że musi się po prostu przyzwyczaić jeszcze. Już nie wiem jak mu pomóc. Czy to może jeszcze jakaś alergia, czy jeszcze czekać i minie? Innych objawów nie ma. Oczywiście udam się do lekarza w poniedziałek jeśli nic się nie zmieni, ale już nie mogę patrzeć jak cierpi
reklama
Właśnie nie. Bardziej chodzi o to, że robi bardzo twarde, suche, zbite kupy... chyba nie powinny tak wyglądać?Ale martwi Cie kolor?
Sprawdz czy mleko, które obecnie podajesz nie zawiera więcej żelaza. Ogólnie po tych mm HA, to jest czesty objaw, ale nieszkodliwy.
jasani
Fanka BB :)
Z tego co mi wiadomo to mleka HA są dla dzieci z podejrzeniem alergii ale nie są pozbawione laktozy. Mają zhydrolizowane białko. A to nie to samo.
reklama
Havana1995
Fanka BB :)
Polecam nancare flora equilibrium
Dodawałam córce do mleka kilka dni jak ruszyło tak już nic nie potrzebuje
Dodawałam córce do mleka kilka dni jak ruszyło tak już nic nie potrzebuje

reklama
Podziel się: