reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Medikor Nowy Sącz

Hej dziewczyny! Ja też jestem z NS. Nie wiem dlaczego wszyscy twierdzą, że w Medikorze nie ma sprzętu, czy oddziału noworodków? Kiedyś tak było, ale teraz jest już dobre wyposażenie, inkubatory itd. Do Prokocimia odsyłają tylko w sytuacjach, kiedy potrzebna jest naprawdę wyjątkowa pomoc. Ze szpitala też odsyłają do Prokocimia, tylko załatwianie formalności trwa dłużej. A Medikor ma podpisaną umowę z Krakowem i ekspresowo wysyłają maluszka pod opiekę specjalistów. Ja miałam zabieg w Medikorze i bardzo sobie chwalę opiekę zarówno lekarzy, jak i pielęgniarek (choć też słyszałam, że z nimi bywa różnie).
Jak chcecie pogadać o lekarzach z Medikoru, to zapraszam na prv ;-)

reklama
Zuzkus ja w Piwnicznej od 3,5 roku mieszkam.A córcię też rodziłam w Sączu w szpitalu. I tak opieka położnych była ok. Ale przyjęcie do szpitala i jedną p.doktor nie wspominam dobrze.
Teraz całą ciążę chodzę do dr Kowalskiego i u niego, czy raczej z nim w Medikorze chcę rodzić.:tak:

Sabina tak jestem już na ostatniej prostej, i zamierzam rodzić w Medikorze u Kowalskiego.:tak:

Sylcia ja też jak pisałam miałam mieć Kowalskeigo przy porodzie ale nie zdążył i miałam tylko położna:-) mój Kapik za szybko wyskoczył hehe ja tez miałam mieć i chcieć Pawlakowa u siebie ale teraz stwierdzam zze dobrze że ją nie "poprosiłam;-)" bo naprawdę najważniejsza jest położna:-)

Bura ja też uważam że mają sprzęt i mają wszystko tylko jest taki problem że nie mają za dużo ... ale to fakt reakcja jest natychmiastowa..
np.jak ja rodziłam pryjechała kobitka z 9 cm rozwarciem ! 29 tydzień ciąży BLIŹNIAKI! - zdecydowali sie na CC no bo na przewiezienie do Krakowa było za późno...i jak robili CC karetka z Krakowa przyjechala wzieła jednego maluszka - 2 został w sączu i potem wróćiła ta karetka po 2 maluszka - ważyły jeden 900 drugi 1000 gram...nie wiem jak sie to wszystko potoczyło ale naprawde wszystko sprawnie załatwili... wiec ja tam uważam że jest ok:-)

Nie wiem czy to prawda, ale podobno Medikor ma się przenosić do jakiegoś nowego budynku i powiększyć oddział gin-położn. Może to tylko plota? ;-)

Zuzkus ja w Piwnicznej od 3,5 roku mieszkam.A córcię też rodziłam w Sączu w szpitalu. I tak opieka położnych była ok. Ale przyjęcie do szpitala i jedną p.doktor nie wspominam dobrze.
Teraz całą ciążę chodzę do dr Kowalskiego i u niego, czy raczej z nim w Medikorze chcę rodzić.:tak:

Sabina tak jestem już na ostatniej prostej, i zamierzam rodzić w Medikorze u Kowalskiego.:tak:

Ja mieszkam w Piwnicznej od 8 lat

Sabinka dzięki za info, ja mam mieć cc, i właśnie Kowalski ma je robić.:tak:W środę powinnam znać wstępny termin.

Bura fajnie że przenoszą Medikor, na pewno będzie luźniej i przyjemniej. :-)

Zuzkus to też nie jesteś rdzenną Piwnicznką.Miło cię poznać i pozdrawiam. Gratulacje narodzin synka.

Sylcia jak już będziesz znała termin cc daj znać:-) będziemytrzymać kciukersy w ten dzień;- ) no i oczywiście bedziemy liczyc na foteczki małego Mateuszka:-) przynajmniej JA:-) hihi
Zuzkus gratulacje narodzin syneczka:-) a jak ma na imie maluszek??:-) i wogóle co tu jakiś atak piwniczanek:-)
buxka miłego dnia:-)

Sabinko jutro mam wizytę to może będę znać termin cc.Wieczorem jak wrócę to naipszę co wiem. A zdjęcia na pewno wstawię. :tak::-) Jaki tam atak piwniczanek tylko 2 ;-):-D:-D:-D. A i tak strasznie nas mało. :-:)-:)-:)-(

reklama
no mam nadzieje że dasz znać:-)
no ja kiedyś szukałam w reginalnych wątku z nowym sączem ..nawet coś tam napisałam :-) ale masakra nikt się nie odezwał:-) tragedia normalnie:-)
jejku jak sobie przypomne jaki mój Kapik jak był taki malutki jaki był grzeczny normalnie anioł:-) a jak skończył 6 miesięcy to mammamija:-) ale na szczęscie nocki mam luzi;-) idzie spać 19-19.30 i budzi się dopiero koło 5 biorę go do łóżka i śpimy tak do 6.30:-) mi to pasuje bo wieczór wolny mamy a rano i tak mężus do pracy wstaje.....
ja jestem pewna że wszystko przez te zęby ...wrrr....

Do góry