reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Materac piankowy, pianka-lateks

Ana11

Początkująca w BB
Cześć Dziewczyny zaczęłam rozglądać się za materacem do łóżeczka. Stawiam na piankę lub piankę +lateks. Możecie coś polecić konkretnego?
Czy ktoś z Was może ma materac FizjoMax? Polecamy jest przez mamę fizjoterapeutę ale nie ma żadnych certyfikatów.
Myślałam jeszcze o firmie FikiMiki. Czy wiecie może jakie specjalne działania mają te ich materace ortopedyczne? Czy jeśli nie ma żadnych zaleceń to czy kupować tego typu?
Czy wasze maleństwa mają któreś z tych materaców? Jakie są wasze opinie?

reklama
Cześć Dziewczyny zaczęłam rozglądać się za materacem do łóżeczka. Stawiam na piankę lub piankę +lateks. Możecie coś polecić konkretnego?
Czy ktoś z Was może ma materac FizjoMax? Polecamy jest przez mamę fizjoterapeutę ale nie ma żadnych certyfikatów.
Myślałam jeszcze o firmie FikiMiki. Czy wiecie może jakie specjalne działania mają te ich materace ortopedyczne? Czy jeśli nie ma żadnych zaleceń to czy kupować tego typu?
Dla kogo na być ten materac? Dla Ciebie, dla dziecka jeśli tak to w jakim wieku. Moje dzieci wychowały się na materacu z kokosem , obecnie starsza śpi w nowym lozeczku i materac ma sprężynowy, jestem bardzo zadowolona i komfort snu dziecka też jest

U mnie też był kokos i też było okej. Dla malucha obawiałabym się pianki, zresztą w ogóle piankowe materace do mnie nie przemawiają.

My mieliśmy Fiki Miki i był super.
Dodatkowo mieliśmy nieprzemakalny ten " futerał " od materaca, co ułatwiło czyszczenie w razie awarii :)

@Casablanca7 Tak jak pisałam materac ma być do łóżeczka. Faktycznie nie dopisałam, że dla niemowlaka.
@Malina126 Nie jestem zwolennikiem gryki czy kokosa.
Z wielu artykułów wynika, że najlepszym rozwiązaniem jest utwardzana pianka wysokoelastyczna, ewentualnie z dodatkiem lateksu.
U dzieci do wieku przedszkolnego nie powinno stosować się materaca sprężynowego.

Jestem nastawiona na piankę lub piankę z lateksem. Potrzebuje tylko opinii i pomocy w dobraniu odpowiedniego modelu.

@NiebieskookaEM jaki konkretnie model mieliście?

Ja kupiłam dla córeczki materac piankowo-lateksowy z Hevea . Śpi na nim od urodzenia, teraz ma 17 miesięcy :) Najpierw spała na twardszej warstwie, a później odwróciłam na tą bardziej miękką :)

Ja miałam z Fiki Miki z kokosem. Jedna strona była twardsza a druga bardziej miękka. Zmieniało się ją w zależności od wieku dziecka.
A jakie zastrzeżenia masz do kokosa? Rozumiem grykę ale kokos? Dlaczego?

Z wielu artykułów wynika, że najlepszym rozwiązaniem jest utwardzana pianka wysokoelastyczna, ewentualnie z dodatkiem lateksu.
U dzieci do wieku przedszkolnego nie powinno stosować się materaca sprężynowego.
Skoro tak...
Jestem nastawiona na piankę lub piankę z lateksem. Potrzebuje tylko opinii i pomocy w dobraniu odpowiedniego modelu.
W takim przypadku chyba najlepiej będzie zapytać specjalistę od materaców z tworzywa sztucznego, ile ludzi tyle potrzeb i to co u jednego będzie super, u drugiego będzie odrzucone z góry 🤷‍♀️ Bo jeszcze o najważniejszym zapomniałam - to dziecku ma się dobrze spać, nie specjalistom od promowania konkretnych modeli w necie ;)

Ja miałam z Fiki Miki z kokosem. Jedna strona była twardsza a druga bardziej miękka. Zmieniało się ją w zależności od wieku dziecka.
A jakie zastrzeżenia masz do kokosa? Rozumiem grykę ale kokos? Dlaczego?
Ja tam miałam dla obu grykę/kokos od urodzenia do zeszłego weekendu i wszystko było git. Identyczne materace, jedna śpi jak zabita, drugą budzi mleko. Obie proste, sprawne, oddychają i generalnie mają czynności życiowe w normie.

reklama
@Casablanca7 Tak jak pisałam materac ma być do łóżeczka. Faktycznie nie dopisałam, że dla niemowlaka.
@Malina126 Nie jestem zwolennikiem gryki czy kokosa.

@NiebieskookaEM jaki konkretnie model mieliście?
Ja ostatnio kupowałam i po przejrzeniu opinii zdecydowaliśmy się na materac Rucken Aero. Jeszcze nie używany bo Młody się pojawi dopiero w maju ale opinie miał super:) jest dwustronny w zależności od wieki dziecka i piankowy.

Do góry