Kokosowy jest najzdrowszy, na szkole rodzenia położne sugerowały lateks/kokos, piankę/kokos ale nie ze względu na robaki (bez jaj, gdzie w domu wam się robaki zalęgną) bo musiałybyście w piwnicy to łóżeczko trzymać.. ale ze względu na to że dziecko jak sie zesika to kokos moze nasiąknąć i dobrze jakby był odizolowany. No i myslę, że taki z jonami srebra byłby fajny, antybakteryjny
reklama
kasia.zosia
Moderatorka
Wystarczy ze przyniosę ze sklepu materac w którym się zaległy, nawet sprzedawcy o tym mówili, maja na stanie po kilkaset materacy...Kokosowy jest najzdrowszy, na szkole rodzenia położne sugerowały lateks/kokos, piankę/kokos ale nie ze względu na robaki (bez jaj, gdzie w domu wam się robaki zalęgną) bo musiałybyście w piwnicy to łóżeczko trzymać.. ale ze względu na to że dziecko jak sie zesika to kokos moze nasiąknąć i dobrze jakby był odizolowany. No i myslę, że taki z jonami srebra byłby fajny, antybakteryjny
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nam też polecono piankowy, jak na razie wszystko ok. Znajomi mają juz 2 lata i nic się nie dzieje. Są niedrogie i jakby co można wymienić.
D
Deleted member 176021
Gość
U mnie byly nawet od środka na materiale.
Blackberry
Fanka BB :)
Mnie też gość w sklepie powiedział, że swoim dzieciom kokos-gryka by nie kupił, bo już im się nie raz robaki z kartonów wysypały jak dostawa przyjeżdżała. Do małego łóżeczka kupiłam sprężynowy z Ikea były wtedy dwa - kupiłam trochę droższy. Byłam bardzo zadowolona. Materac się nie odkształcał i teraz będzie służył drugiemu synkowi. Do większego lozka kupiłam najpierw piankowy i wyrzuciłam go po pół roku po tym jak poszłam raz spać z młodym. Po prostu koszmar. Powygniatane to, no po prostu śmieć. I z taką opinią się spotkałam - pianka Ok - ale trzeba ja wymieniać, zwłaszcza kiedy dziecko jest większe. Po piance kupiłam lateks. No i powiem szczerze - rewelacja. Syn jest alergikiem, a w lateksie roztocza nie zamieszkują. Jeśli chodzi o uczulenie na lateks - to bardzo rzadka przypadłość.
karolyn1987
PopieramMnie też gość w sklepie powiedział, że swoim dzieciom kokos-gryka by nie kupił, bo już im się nie raz robaki z kartonów wysypały jak dostawa przyjeżdżała. Do małego łóżeczka kupiłam sprężynowy z Ikea były wtedy dwa - kupiłam trochę droższy. Byłam bardzo zadowolona. Materac się nie odkształcał i teraz będzie służył drugiemu synkowi. Do większego lozka kupiłam najpierw piankowy i wyrzuciłam go po pół roku po tym jak poszłam raz spać z młodym. Po prostu koszmar. Powygniatane to, no po prostu śmieć. I z taką opinią się spotkałam - pianka Ok - ale trzeba ja wymieniać, zwłaszcza kiedy dziecko jest większe. Po piance kupiłam lateks. No i powiem szczerze - rewelacja. Syn jest alergikiem, a w lateksie roztocza nie zamieszkują. Jeśli chodzi o uczulenie na lateks - to bardzo rzadka przypadłość.
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Katerina1985
A ja się zastanawiam czy pianka czy lateks. Piankowe są sporo tańsze. Co polecacie?
reklama
karolyn1987
Lateks. Pianka lubi się odksztalcic