reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
No właśnie wczoraj jak go poszłam odebrać to zostaliśmy godzinę dłużej i z nim siedziałam to był zachwycony przedszkole. On nie umie sobie tego poukładać że mnie tam nie ma. Bardzo tęskni. Jak pracowałam to zostawal z babcią ale od jakiegoś pół roku zrobił się taki do mnie przywiązany że jak wyjdę do sklepu to placze, a potem jak wracam po piętnastu minutach to godzinę potrafi się tulic i mówi że tęsknil. Może ta taki etap bo przecież jakiś czas temu to mnie nawet namawiał żebym już szła do pracy bo babcia przyjdzie a potem nagle się zrobił mała przylepa. Dziś jak będzie trzeba to znów z nim posiedzę.
Też ostatnio siedziałam z moją i też była zachwycona. Ale tylko wyszłam na siku to histeria straszna! Panie nie są za tym żebym siedziała z nią bo się przyzwyczai że jestem i potem będzie problem. Moja też się przylepa zrobiła, tak z dnia na dzień i wszędzie i wszystko tylko mama. Oby to taki etap, bo nie widze 3 letniej przylepy i niemowlaka razem :/

reklama
Jak to cały dzień siedzi w kącie i płacze??? A panie po co tam są? Wiadomo, że jest dużo dzieci, ale jak ten maluch przeżywa jak można nie podejść, nie przytulić, nie pocieszyć??? :(

Miałam sny ciążowe. Śniło mi się doskonałe usg, a na nim dziewczynka. :D Ależ uparta jestem.
Dziewczynki, wcześniej "czułam ruchy", albo sobie wmówiłam. Teraz nic nie czuję. Zaczynam wpadać w panikę czy wszystko jest ok. Już kilka dni nic nie czuję. :(

Może to jednak były jelita albo tak jak Destino pisze, ruchy są nieregularne. A kiedy następna wizyta?

Dziewczynki, szybkie pytanie: getry ciążowe kupuje się w swoim rozmiarze, czy większe? To moja pierwsza ciąża i nie wiem, czy mi tyłek urośnie. :D Do tej pory nic nie przytyłam. Jak ktoś nie ma tendencji do tycia, to tyłek i tak rośnie?

Czemu kurkumy nie mozna?

Mam to samo.. tez myslalam ze to ruchy a teraz nic.. i panikuje
Kurkuma może powodować skurcze i nie jest zalecana w ciaży...
To super rada. Ja caly zeszly tydzien sie spoznialam chwile do pracy bo sie przytulalismy na korytarzu. Tylko tyle zeby najwiekszy placz I zal minal. Czasem jeszcze z pochlipywaniem wchodzilismy do sali ale razu m za reke, dobrowolnie wchodzil. Jak drugiego dnia zrobil mi scene pod przedszkolem z zapieraniem sie to tez nie bralam go na sile. Zamknelam furtke zeby byl bezpieczny I na spokojnie mu powiedzialam, ze jak chce to moze zostac ale ja ide do przedszkola. Nawet troche zwatpilam ale jak drzwi sie zamykaly to sie ruszyl z placzem do mnie. I nastepnego dnia byl placz ale nie bylo scen z zapieraniem sie.
Wiem ze pewnie latwo sie pisze, ale poprobuj roznych taktyk. Nam w przedszkolu powiedzieli ze ciezsze 2 tygodnie sa norma, ale jesli dziecko przez miesiac codziennie placze to warto sie zastanowic bo byc moze po prostu nie jest gotowe psychicznie.
Ja mam za sobą 4 lata przedszkola u córki i naprawdę różne etapy miewała... Grunt to cierpliwość i akceptacja tego co dziecko czuje. Bo dla niego to jest straszne - takie rozstanie z mamą... Zresztą dla mnie moja bezradność też była straszna...
Moja i w zerówce potrafiła się rozpłakać rano czasem i nie chcieć iść...

Sluchajcie, w czwartek mam wizyte i nie daje mi jedna rzecz spokoju - na prenatalnych (12+3) lekarz z pelnym przekonaniem stwierdzil, ze bedziemy mieli coreczke - ja od poczatku ciazy, czulam jednak chlopaka :laugh2: Pozniej oczywiscie zglupialam, nie wiem teraz, co bedzie - i tak i tak bedziemy zadowoleni, jendak zaskoczona bylam, ze lekarz tak wczesnie, byl tak pewny - sam z siebie mnie poinformowal o plci malenstwa.

Ale chodzi o to, czy mozna z taka pewnoscia juz w 12 tygodniu stwierdzic, ze to na bank dziewczynka? Czy to nie jest tak, ze we wczesnej ciazy latwiej jest stwierdzic chlopca? Czy w tej chwili te urzadzenia do USG sa takie nowoczesne, ze na prawde mozna byc pewnym?

Nie wiem, czy mam sie rozgladac za niebieskimi czy rozowymi rzeczami :laugh2::laugh2::laugh2:
Nie wiem czemu ale tez wewnetrznie jeszcze nie jestem do konca przekonana, na nic sie nie nastawilam jesli chodzi o plec i niemoge sie baaardzo doczekac czwartku, kiedy to moja gin tam zajrzy i mam nadzieje, ze cos powie :D

Mialyscie moze tak we wczesniejszch ciazach (tych, co byly dosc niedawno - badane na nowoczesnym sprzecie), ze zmienialy sie twierdzenia dotczace plci?

Cześć Dziewczyny, witam się i ja :blink:jestem mamą 11 miesięcznej dziewczynki i tak jak Wy czekam na marcowego dzidziusia :blink:jestem już po usg prenatalnych i na 90% będę mieć drugą córeczkę. Czekam na wyniki z krwi i mam nadzieje, że już dzisiaj będę coś wiedziała, bo strasznie długo to trwa, badanie robiłam 28 sierpnia.
Cześć Nataliaaj;-) ;)

Cześć Dziewczyny, witam się i ja :blink:jestem mamą 11 miesięcznej dziewczynki i tak jak Wy czekam na marcowego dzidziusia :blink:jestem już po usg prenatalnych i na 90% będę mieć drugą córeczkę. Czekam na wyniki z krwi i mam nadzieje, że już dzisiaj będę coś wiedziała, bo strasznie długo to trwa, badanie robiłam 28 sierpnia.
Cześć Nataliaaj;-) ;)

Czesc! Gratulacje i witamy w naszm gronie! :D
Jak nas juz czytalas, to wiesz, ze trzeba wpisac sie do tabelki, jak nie, to teraz juz wiesz! ;)
Tutaj jest link:

Link do: Marzec 2019

@AngelMum wspolczuje ci bardzo. Mam nadzieje, ze to jest wlasnie ten wspanialy czas bys mogla tulic zdrowe i zywe dziecko na ziemi w odpowiednim dla was czasie [emoji178]
Muszę w to wierzyć !!!
Niestety mam podobny stres, każdy dzień to taka wewnętrzna walka o spokój. Wizytę mam 4.10 a chętnie chodziłabym raz w tygodniu. Ale rozsądek podpowiada że należy odsuwać negatywne myśli. Spokojności dla wszystkich :)
Damy radę, nie ma wyjścia. Chociaż jakoś tydzień mi się ciągnie ten 16...
Może to jednak były jelita albo tak jak Destino pisze, ruchy są nieregularne. A kiedy następna wizyta?

Dziewczynki, szybkie pytanie: getry ciążowe kupuje się w swoim rozmiarze, czy większe? To moja pierwsza ciąża i nie wiem, czy mi tyłek urośnie. :D Do tej pory nic nie przytyłam. Jak ktoś nie ma tendencji do tycia, to tyłek i tak rośnie?
Spodnie ciążowe narazie noszę w swoim rozmiarze,a 2 kg na plusie [emoji6]

Może zrobimy na zamkniętym wątku cześć brzuszkowa? Jak byłam na październikowych mamusiach 2017 to robiłyśmy sobie zdjęcia naszych brzuszków i pisałyśmy pod zdjęciem który tydz ciąży, potem super było wszystko odtworzyć z przebiegu całej ciąży. Fajnie było tez porównywać nasze brzuszki :) miałyśmy koleżankę która w 36 tygodniu ciąży miała praktycznie lekko zaokrąglony brzuch, jak w 3-4 miesiącu. Nikt by nie uwierzył ze z tego brzuszka mogło takie duże dziecko wyjść :D
Mamy tutaj już taki wątek,ale podejrzewam że i tam powstanie i będzie można wrzucać zdjęcia z twarzami [emoji6]

Link do: Domki dla maluchów

Z tego co widzę to już można tworzyć zamknięty.

reklama
Do góry