reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dokładnie [emoji4] to taki mały sakrazm był z mojej strony bo Ole poznałam kiedyś w grupie która mnie nie przyjęła bo przenosiła sie gdzieś tam no i było mi przykro.
Martenika miło że mnie przyjelyscie [emoji6] może gdybyś wtedy udziela się w tej grupie to dziewczyny też by Cię ugoscily w wątku zamkniętym [emoji6]

Dziewczyny, jutro z samego rana mam badania prenatalne - USG i krew - niestety nie dopytałam, czy muszę być na czczo, a dziś niedziela i nie mam jak tam zadzwonic - jak to jest z tymi badaniami?

Czy lekarz omawia od razu wyniki, czy otrzymałyscie kartkę z wynikami, z którymi gdzieś się trzeba zgłosic?

U mnie w regulaminie pracy nie ma nawet opisane co ile mogę starac sie o okulary (A dość duża firma ) [emoji23] ale mam już i poki co zmieniać nie będę.
U mnie niestety jest tylko dofinansowanie do okularów, na soczewki nie ma:/

Niestety kwestia częstotliwości, kwoty i tego czy dofinansowanie obejmie soczewki to już decyzja wewnętrzna firmy.
Kiedyś czytałam tylko, że napisane chyba w ustawie, że kwota ma realnie pozwalać na zakup okularów.

Dziewczyny, jutro z samego rana mam badania prenatalne - USG i krew - niestety nie dopytałam, czy muszę być na czczo, a dziś niedziela i nie mam jak tam zadzwonic - jak to jest z tymi badaniami?

Czy lekarz omawia od razu wyniki, czy otrzymałyscie kartkę z wynikami, z którymi gdzieś się trzeba zgłosic?
Przy tych badaniach nie trzeba być na czczo. Ja będę je miała robione koło godziny 17, więc trudno, żebym o tej godzinie miała być na czczo. W pierwszej ciąży podobnie miałam.
Obstawiam, że jutro będziesz miała USG i Ci powiedzą jak wyszło USG, do tego pobiorą Ci krew. Pełne wyniki badania prenatalnego razem z pappą będziesz miala pewnie za kilka/kilkanaście dni.

reklama

Nie musisz być na czczo. Też jutro mam badanie rano + pobranie krwi i pytałam właśnie o to. Pani mi powiedziała że nawet wskazane żeby zjeść trochę czekolady przed żeby rozruszać maluszka :D

Do góry