reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

martwię się o swoją dziewczynę

Pati.b dziekuje za odpowiedz, jedna mądra . Jak widze odpowiedzi typu 'zle zrobiony manicure' 'ehh dzieciaki' itd. To nóż w kieszeni sie otwiera. Jak macie gadać bez sensu a nie pomagac to sobie darujcie.

reklama
Z tego co piszesz rozumiem że Twoja partnerka nie rozpoczęła życia seksualnego. Przez wasze pieszczoty doszło do przerwania błony dziewiczej, każda kobieta przeżywa to inaczej, ale mogą występować po tym bóle macicy. Spóżniający okres może wynikać ze stresu, dużo czynników ma na to wpływ każda kobieta inaczej przeżywa też menstruacje (niektóre z nas miewają mdłości oraz wymioty oraz pobolewania w dolnej części brzucha).
Głowa do góry jeśli nie miałeś spermy na placach to na pewno nie doszło do zapłodnienia.. Testu ciążowego nie ma sensu robić.. Poczekajcie spokojnie na okres, jeśli się nie pojawi w najbliższych dniach to wybierzcie się do ginekologa a on na to zaradzi.. Nie przejmuj się tak głupimi odpowiedziami innych osób... Lepiej zapytać się jest innych niż nic z tym nie robić :).. Pozdrawiam

Pati.b dziekuje za odpowiedz, jedna mądra . Jak widze odpowiedzi typu 'zle zrobiony manicure' 'ehh dzieciaki' itd. To nóż w kieszeni sie otwiera. Jak macie gadać bez sensu a nie pomagac to sobie darujcie.
A trochę poczucia humoru jeszcze nikomu nie zaszkodziło..... proszę pana. Podobnie jak pójście do lekarza.

Wymioty w ciąży nie występują od razu tylko od około 6 tygodnia.

A widzisz, nie do końca. Ja zrobiłam test dokładnie w dniu, w którym miałam dostać okres, a mdłości miałam już od dwóch dni, także to teoretycznie czwarty tydzień, a drugi od zapłodnienia. Do tego niestety :zawstydzona/y: paliłam papierosy i mdliło mnie. Oczywiście jak się dowiedziałam o ciąży, momentalnie rzuciłam.

Wracając do tematu - chłopak wcale nie jest taki młody, dziewczyna również. Ponadto nie rozpoczęli jeszcze współżycia, a poza tym sam napisał "Tak więc jeśli ciąża jest wykluczona to co może byc powodem?". Nie widzę nic złego w jego wypowiedzi, stosowali pewnego rodzaju pieszczoty, dziewczyna ma teraz niepokojące objawy, chłopak się martwi (to się chwali, niejeden mógłby po prostu "olać" sprawę). Czasem warto postawić się w czyjejś sytuacji, zanim zaczniemy się śmiać czy krytykować. Każdy z nas był nastolatkiem i każdy z nas jest tylko człowiekiem, ma prawo pytać i szukać pomocy u innych ludzi.

Ja bym radziła dziewczynie udać się do lekarza, jeżeli bóle nie ustąpią, a okres się nie pojawi. Przyczyny mogą być różne, a że objawy wystąpiły po owych pieszczotach, to może być zwyczajny zbieg okoliczności.

Mam poczucie humoru. Ale co do tej sprawy to nie bardzo mnie smiesza takie gadki. Temat można zamknac/ usunać. Dziewczyna dziś dostała okres, wszystko wróciło do normy.

Tak to zwykle bywa :-)
Uśmiechu trochę i więcej dystansu życzę. Tak to jest jak się pisze o "palcówkach", wybacz!

Do góry