reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Martwa ciaza

Neff

Zaciekawiona BB
Dzieczyny tak bardzo sie stresuje.
Wedlug OM mojq ciaza powinna byc w wieku 7t, wedlug usg wychodzi 5t4d. Nie ma zarodka. Wyniki krwi sa takze zle, wysokosc progesteronu wedlug pani doktor powinien wynosic powyzej 12 juz tydzien temu, wtedy byl 6.5 a wczoraj mimo ze biore od tygodnia luteine spadl do 4.3. Wysokosc Beta HCG tez sa za niskie i tydzien temu i teraz.
Czy sa jakies realne szanse ,ze ciaza sie rozwinie?
Lekarka powiedziala mi zeby sie przygotowac ,ze mozemy tam nic nie zobaczyc. Fajny prezent na Nowy Rok:(

reklama
A jesteś pewna dokładnej daty zapłodnienia? Czasem owulacja się przesuwa i trudno określić właściwy wiek ciąży. Natomiast wyniki z krwi są niepokojące. Niestety musisz uzbroić się w cierpliwość. Na bijące serce czeka się nawet do 10tc. Byłaś badana na usg? Co do progesteronu może potrzebne są silniejsze leki, ja z racji zapłodnienia in vitro miałam zastrzyki z progesteronu. Beta hcg przyrasta? W internecie znajdziesz kalkulatory przyrostów.
Jeśli tym razem się nie uda tutaj zawsze możesz znaleźć pomoc i pamiętaj, że znajdziesz siłę by walczyć dalej. Życzę Ci jednak, byś zobaczyła bijące serduszko.

Tylko nie ma nawet zarodka. Ja juz do glowy dostaje. Jestem pewna zaplodnienia, 30 listopada robilam test i wyszedl pozytywny wiec fizycznie jest niemozliwe ze to 5 tygodni, conajmniej 6 i pare dni.

Tylko nie ma nawet zarodka. Ja juz do glowy dostaje. Jestem pewna zaplodnienia, 30 listopada robilam test i wyszedl pozytywny wiec fizycznie jest niemozliwe ze to 5 tygodni, conajmniej 6 i pare dni.
Przed Tobą i partnerem trudny okres oczekiwania do usg. Możesz podać wyniki bety hcg i po jakim czasie badałaś?
A długo się staracie o dziecko?

HCG bylo tydzien temu 5091
Wczoraj 5853
Niby sie miesci w tabeli jak sprawdzalam, ale lekarka mowi ze to nisko i ten niski progesteron w parze.
3mce sie staralismy, to moja 3cia ciaza. Dwie poprzedniw byly jak w zegarku.

HCG bylo tydzien temu 5091
Wczoraj 5853
Niby sie miesci w tabeli jak sprawdzalam, ale lekarka mowi ze to nisko i ten niski progesteron w parze.
3mce sie staralismy, to moja 3cia ciaza. Dwie poprzedniw byly jak w zegarku.
Będę z Tobą szczera, wyniki beta hcg nie wróżą dobrze. Do końca trzeba być dobrej myśli, ale przyrost jest nieprawidłowy. Wiem jakie to trudne, gdy przez coś takiego się przechodzi. Teraz najważniejsze byście się nawzajem wspierali. Poczekaj do badania usg, ale warto przygotować się psychicznie na różne ewentualności.

OK, dziekuje. Nie mam z kim o tym pogadac. Mamie jeszcze nie mowilam a nie chce nikomu do sluchawki plakac. Niby to trzecia ciaza , a boli swiadomosc bardzo. Tak sie cieszylismy. I co tu teraz dzieciom powiedziec. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

OK, dziekuje. Nie mam z kim o tym pogadac. Mamie jeszcze nie mowilam a nie chce nikomu do sluchawki plakac. Niby to trzecia ciaza , a boli swiadomosc bardzo. Tak sie cieszylismy. I co tu teraz dzieciom powiedziec. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
To naturalne, że to przeżywasz, nieważne która to ciąża. Dobra wiadomość jest natomiast taka, że jest duża szansa, że zostaniesz mamusią kolejny raz (skoro masz już dwójkę), jeśli nie tym razem to za jakiś czas...

A mam jeszcze jedno pytanie, co moze byc tego powodem? Czy to moj wiek? Mam 38lat, czy moze nieprawidlowa tarczyca? tsh wyszlo 4.94 przy normie 4.50.
Czy po prostu tak sie zdarza?

reklama
A mam jeszcze jedno pytanie, co moze byc tego powodem? Czy to moj wiek? Mam 38lat, czy moze nieprawidlowa tarczyca? tsh wyszlo 4.94 przy normie 4.50.
Czy po prostu tak sie zdarza?
Wiek może być czynnikiem utrudniającym zajście w ciąże to prawda, ale nie musi. Powiem Ci, że to tsh jest wysokie. Nie jestem ekspertem, ale przeszłam swoje zanim zaszłam w ciążę i ginekolog powiedział mi, że norma dla zajścia w ciążę i prawidłowego jej rozwoju to wyniki do 2, optymalnie 1.5. Norma w laboratorium dotyczy ogólnego stanu zdrowia...Zrobiłabym dodatkowo badanie ft3 i ft4 i skonsultowała się z endokrynologiem. A Twoja ginekolog nie zwróciła uwagi na ten wynik tsh?

Do góry