reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Azorek współczuje Wam bardzo, może jej coś dolega oprócz ząbków może brzuszek albo ucho albo co no bo to tragedia
Misialula ja jeszcze czegoś takiego nie widziałam żeby teściowie sobie sami zapraszali jak za to nie płacą po prostu tego nie rozumiem jak tak można teraz wypadałoby im powiedzieć że ok zgoda ale za nich zapłaćcie jak ich zaprosiliście mimo że my ich nie chcieliśmy zapraszać

reklama
misialula a co Ty i Twoj maz na to zeby nie kupowac wodki na chrzciny tylko np wino i to w malych ilosciach bo w koncu chrzciny to nie jest okazja zeby sie upic? Jak bede robila chrzciny to tak wlasnie zamierzam zrobic. Wesele to co innego i brak alkoholu moglby byc dziwnie odebrany ale chrzciny? A z tym placeniem za gosci tescia to uwazam tak jak Ewa- jak chce ich miec to niech za nich zaplaci. Ale powiem szczerze ja bym sie na cos takiego nie zgodzila i powiedziala im to wprost - to jest uroczystosc Waszego dziecka a nie jakas tam impreza u cioci gdzie wypada zabrac ze soba kolege.

Myśmy jak robili chrzciny to alkoholu też mało było, bo tak jak napisała justaa to były chrzciny. Zresztą ja nie rozumiem obecnych poglądów, jak jakaś impreza rodzinna to alkohol musi być, nawet jeśli jest to impreza dla dziecka. Ja po chrzcinach bardzo szybko nauczyłam się mówić teściom żeby mi się nie wtrącali, bo nie oni za to płacą. To mój teści mi ostatnio powiedział że on nie rozumie dlaczego ja nię chcę wynająć restauracji na roczek i dlaczego ja się tak przejmuję kasą, przecież każdy przyniesie kasę w prezencie i będzie z czego zapłacić. Nie rozumie jak mu mówię że jak ktos przyniesie kasę to będą to pieniądze dla dzieci i przeznaczę je na rzeczy dla dzieci i tak samo zrobiłam z pieniędzmi z chrzcin. Więc jak się mnie zapytał to z czego zapłaciłam za chrzciny to mu powiedziałam że mi rodzice zapłacili to wtedy się zamknął. Zrobiło mu się głupio

A my ostatnio mamy straszne dni, Maja w przedszkolu jest super a jak wraca do domu to krzyczy i marudzi cały czas, nic nie mogę zrobić, tylko cały czas z nią siedzieć a czasami i to za mało. Pomimo tego że cały czas poświęcam jej dalej krzyczy. masakra jakaś. Aż się cieszę ak ona spać idzie.
Ja jutro zabieram Kubę do kina, stwierdziłam że należy mu się w końcu czas tylko dla niego. Chcę go też zapisać na jakieś zajęcia sportowe chociaż raz w tyg
Ja dzisiaj małej kupiłam coś takiego, jest super, polecam, Maja jest zachwycona
3295 FISHER PRICE SING ALONG STAGE KIDS TOY WITH MIKE on eBay (end time 28-Sep-10 16:21:44 BST)

My po chrzcie zaprosilismy do restauracji na obiad(zaproszenia wyslalam wczesniej).Jak ktos pytal mnie o chrzciny to mowilam ,ze w kosciele wszyscy sa mile widziani:-D:-D
A o alkoholu jakos zapomnielismy.Byl obiad, kawa a potem tort dla rodzicow(bo ominely nas ich 50 urodziny) i szampan do tego.Potem lody w domku bo Romek wyciagnal wszystkich nad jezioro (mamy 3 metry od domu).Co prawda tez byla jazda bo znajomi z Lodzi powiedzieli tesciowej ze przyjada i ona zalozyla ze ich zaprosilismy.Dzwonila po calej rodzinie ze obcych zaprosilismy a ich(braci, siostr Romka) nie:angry::angry:.Ale nam nic nie powiedziala:-)Ostatecznie znajomi i tak nie przyjechali:-D

Zawsze komus cos nie bedzie pasowalo.Kij im w oko.To ty masz byc zadowolona.Tez uwazam, ze kasa to dla dzieciaczkow.

ooo tez mi sie podobaja takie rzeczy ale u nas przy dominiku to nic sie nie da kupic dla patryka... jaka by zabawka nie byla to dominik wszystko musi wziasc i bawic sie pierwszy.. juz nawet chodzik oddalam kolezance bo wiecej czasu spedzal w nim dominik , zreszta patryk i tak woli chodzic sam :) wogule chodzi coraz ladniej dzis chodzil sam ok 1 metra, narazie zaczynamy od malych dystansow, a jak sie trzyma sofy to biegnie zamiast chodzic :)

co do chrzcin to u nas alkoholu bylo... sporo impreza skonczyla sie kolo 4 nad ranem :D ale gosci zawsze zapraszamy sami , naszczescie u nas nie ma czegos takiego zeby rodzice albo tesciowa sobie kogos zaprosili.. moga powiedziec 'wypadalo by zaprosic tego czy tamtego' ale decyzja nalezy do nas zawsze.

isabel ja mam to samo z dominikiem drze sie o byle co wszystko mu nie pasuje chcial by zebym kazda chwile posiwecala jemu a tak sie nie da... wiec jak idzie spac to tez jestem mega szczesliwa :D

Anitha mój kuba ma prawie 6 lat a mam tak samo wszystkie zabawki najpierw on okupuje. On sie pierwszy nimi bawi i najwiecej czasu przy nich spedza, pózniej mu sie nudzi ale jak Maja zaczyna się czyms fajnym bawic to on zaraz tez idzie i jak mu mówię pobaw się z Mają, zajmij sie nią chwilę to on bawi się sam o ona przychodzi do mnie

reklama
Do góry