reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

hejka :-)
a my ciągle na spacerkach gdzieś latami, korzystam z dobrej aury póki pogoda pozwala :tak: ale jest tak duszno na dworze że normalnie ledwo co łaże :sorry2: dziś oczywiście deszczyk nas zmoczył, znaczy się mnie - bo hrabia sobie pod folią siedzi :cool: w końcu dziś udało mi się kupić dla niego matę do zabawy, bo tyle się nachodziłam za nią że szok :szok: jak na złość, jak chciałam kupić to nigdzie długi czas nie było...
co do spotkania ja jestem za :tak::tak: powiedzcie tylko gdzie i kiedy, ja się dostosuje... tylko że mi bardziej około południa pasuje, bo na popołudnia mąż pracuje więc nie dam rady :-(

Olga, bardzo rozwojowe rozmowy z córeczką prowadzisz :tak: w szoku jestem że mała, mimo że mówisz do niej po polsku, odpowiada ci po angielsku, że wie co ma powiedzieć, że potrafi odróżnić różne języki :tak: mi się zawsze wydawało że właśnie dzieci będą miały z tym największy problem, a tu widzę że im to łatwiej przychodzi niż nam :sorry2:
ale ci zazdroszcze tych twoich podróży po świecie.... na pewno masz miłe wspomnienia i wielgaśny album ze zdjęciami.... hihih a może którego dnia napiszesz książkę o swoich podróżach co? :tak:

aine, oj żałuj że mnie nie widziałaś jak czytałam twój wierszyk o Panu Pierdołka :-D:-D ale się uśmiałam hihihi. super, muszę się go nauczyć ;-)

azabelka, ja za wróżbę i stan podświadomości też podziękuję... pewnie mam tak jak aine, doświadczenia z przeszłości :zawstydzona/y: :sorry2: sama nie będę uczestniczyć, ale mogę popatrzeć jak wy się bawicie :sorry2: chociaż może nie... bo jak znam siebie to ciekawość zwycięży i pójdę tam gdzie nie powinnam :dry:

amelia, lepiej nie bierz żadnych proszków na odchudzanie :no: tylko sobie wątrobę rozwalisz... dieta zaproponowana przez Olgę jest najlepszą dietą na świecie :-) tylko strasznie ciężko się powstrzymać :sorry2:
dla mnie najlepszą dietą jest synek :cool2: znaczy się skaza białkowa którą ma... ale kurcze ostatnio śnią mi się dziwne rzeczy, że np po kryjomu czekoladki podjadam :shocked2:

zmykam do łóżeczka. ale by mi się wanna przydała... mam strasznie napięte mięsnie karku :-( i tak poleżałabym sobie w ciepłej kąpieli...albo jakimś masażem też nie pogardze...

reklama
No barmanka, już się martwiłam, że znowu jakieś problemy u Ciebie, bo długo nie pisałaś:-)
Co do masażu-mam w domu fajne urządzonko, zwane przez nas pieszczotliwie "masuńciometrem":-D Jak chcesz, mogę użyczyć-naprawdę działa, relaksuje i rozluźnia. Podłączasz do prądu i mężuś ma za zadanie tylko jeździć nim po wybranych częściach ciała, więc się nie namęczy:-) Jeśli chcesz, to napisz, chętnie pożyczę.

Rozumiem Twoje zdziwienie zdolnościami językowymi Igusi-moje nie było mniejsze: pierwszy raz , kiedy do mnie kobietki zawitały, Igusia zobaczyła pianinko i mówi: I'm going to play the piano! :szok: W szoku byłam! A znów któregoś dnia Rafał z nią został kilka godzin sam i cały czas nie mógł wyjść z podziwu, bo ona praktycznie non stop mówiła po angielsku, zdolniacha mała:-D Rafał nawet zauważył, że pewne polskie słowa mówi z angielskim akcentem:"Wujek, ja chcę kelbaszkę", hihihihi:-D

no to nic tylko pozazdrościć :tak::-) chciałabym mieć takie zdolności jak Igusia... ja się często łapię że jak mówię po angielsku to mam bardzo twardy akcent, taki hmmm niemiecki :sorry2::zawstydzona/y: zwłaszcza teraz jak jestem w domku i rzadko kiedy mam okazję mówić po ang :dry:
aine a czy możesz wkleić jakiś obrazek tego urządzenia (nie musisz fotki robić, tylko na stronie jakbyś coś znalazła), chciałabym poczytać o tym czy to jest bezpieczne jak się piersią karmi... bo wiesz nie chce sobie bardziej zaszkodzić :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
co do spraw u mnie, to nadal to samo :-:)-( tylko że już mi się pisać nie chce, bo ile można :confused2: laktacja nadal do d...y, czekam na ziółka polecone przez Olge, znajomi we wtorek wracają, więc od środy będę już je piła.
sprawy rodzinne nadal nie wyjaśnione, no i się w sumie nie wyjaśnią dotąd dopóki nie polece do Polski (co nastąpi dopiero w grudniu), czasem przedostaną się do mnie jakieś informacji z "trzeciej ręki" co tylko powoduje wzrost ciśnienia u mnie i źle przespanymi nocami.
no i tak to wygląda :cool:

a tu widze deszczyk za oknami, pewnie padało całą noc :szok: oby przestało padać, bo się z koleżanką na spacerek umówiłam :tak:

amelia2008- co Ty sobie babo ubzduralas,ze Cie na gg zablokowalam??:dry:To jest przeciez niemozliwe..albo sie nie znam.Wysylam Ci wiadomosc!I swiecisz mi sie czasem jak jestes aktywan,wiec u mnie ok.

Na targ dzis nie ide-pada ,z mlodym do parku tylko biegne....Moje rytualne sobotnio-poranne zabiegi kosmetyczne szlag dzis trafil:baffled:- tatus nadgodziny robi....Wiec: kaszka,pieluszka..Ciao!

O!Zapomnialam:
Genialna audycja muzyczna na PRP III teraz leci:tak:
Ale kto w dzisiejszych czasach slucha radia??!!
...Ja od polskiego radia (mowiac radio-nie mam na mysli RMF czy Zet:no:)- jestem uzalezniona!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dobra babo-honor zwracam:-)
Faktycznie,nie mam cie na mojej liscie gg?!!!:confused:
Ale przyrzekam- ja niczego nie skasowalam!!Nigdy kontaktow nie kasuje....
Zapisz raz jeszcze moj gg:16220840

Przejazdzka po wartepach czeka.Ciao again;-)

Dzien doberek gaduły!

NIe moglam sie wczoraj od lapcia oderwac czytając te Waszą polemikę :-D
I musze sie zgodzic z Aine ze macie styl babeczki :-)
Natomiast jesli idzie o mnie jak nie odpuszczam i bardzo czesto z Norkiem podobne polemiki prowadzimy, dluuugie i zawziete... ;-)

Wiola!! Co to jest to PODPICZE???

ha ha ha dobre :-D
Tak sobie analizowałam to słowo i przyszlo mi do glowy zdanie zaslyszane w górach, a mianowicie "o piczy włos", czyli po polsku "mało brakowało" :-D
Wiec zlokalizowałam "podpicze" u siebie, bo mnie sie to tylko z jednym kojarzy :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry