reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

maszyna czyli tak.....pruboj moze sie uda ja bylam u niego przez cala ciaze w tym dwa w Polce wrocilam w 6 miesiacu ciazy i musialam czekac na ohip 3 miesiace zarejestrowalam sie w szpitalu i nikt nie chcial ode mnie zadnych depozytow Kosalka obiecal ze porod odbierze na szczescie zdazylam z ohipem ale pruboj moze uda Ci sie do niego dostac

reklama
Hej dzoewczyny

Maniuchna u kosalki wlacza sie maszyna bo on przyjmuje tylko 2 albo 3 razy w tyg napewno we wtorki i czwartki i na wizyte nie czekasz dlugo ok tygodnia dwa to juz naprawde max no i nic nie musisz placic teraz tylko za wizyte tak jak Ci pisalam

Maupa javsie nie dziwie twojej malej po takim wstepie jak droga i czekanie tez by mi sie nie chcialo z ta babka bawic.. Trzymam kciuki zeby wszystko sie pomyslnie ulozylo

Syrena mi sie wlaczyla odpisze pozniej, dobrego wieczoru.

Dziewczyny, nie wiem czy to odkrywcze czy nie, ale mam wiesci dla ciezarowek bez OHIP.}

Generalnie, jak wszystkie wieci, Kanada to specyficzny kraj i jak sie tu sprowadza czy chociaz zmienia prowincje, to przez pierwsze trzy miesiace nie ma ubezpieczenia. Nawet Kanadyjczycy wykupuja polisy turystyczne pokrywajace ten okres.
Dzis bylam wyrabiac Kostki i moja health card. Zapytalam milion razy czy aby na pewno fakt iz jestesmy na wizie turystycznej nie przeszkadza w uzyskaniu wspomnianego dokumentu. Milion razy uslyszalam, ze jesli moj maz ma OHIP mnie i dziecko podciagaja pod jego ubezpieczenie. Zabraklo nam jednego papierka aby to zrobic, ale jutro wracamy z kompletem dokumentow, z pewnoscia dla Konstancji. Story jest takie, ze po tych trzech miesiacach karencji sklada sie o OHIP i dziala on od chwili zaakceptowania wniosku, a nie od momentu nadejscia plastiku.

Konstancja dzis bez zadnych niepokojacych zachowan, moze troszke niecierpliwa, ale to tyle.

Maupa ja mysle ze to tez zalezy od prowincji, mnie moj maz nie mogl wlaczyc do swojego ubezpieczenia.. Pozatym caly czas mialam i dalej mam ubezpieczenie tzw turystyczne w razie wypadku albo emergency ale zadne takie ubezpieczenie nie obejmuje ciazy bo sie dowisdywalismy..

Co za pogoda.. Z jednej strony dobrze ze deszcz a nie snieg ale dzis z mala wyszlysmy to po 10 minutach zaczelo kropic i tyle bylo naszego spaceru..
Za to w sobote bylismy nad niagara z siostra i bylo przyzwoicie pomijajac tylko wietrzysko..

Mala dobrze, brzyszek ja bolal od tegi nieszczesnego czekoladowego tortu.. Pozatym jest ok spi w nocy z przzerwami na jedzenie w dzien w poludnie tez ze trzy godziny a reszte czasu terroryzuje rodzicow zeby im sie nie nudzilo. W samochodzie za to spi jak zabita..

Beata jak u Was ? Przyszla wkoncu wiosna ? Jak malowanie ? Ja po ostatnim stwierdzilam ze nigdy wiecej.. Niby tylko malowanie a balaganu przy tym mielismy mase ;)

Pestka jak u Ciebie ? Jak twoje dzieciaczki ?
Maniuchna jak lekarz ? Dalo sie cos zalatwic ? Jakbys dzwonila do kosalki to nie przejmuj sie bo sekretarka czasami wstaje lewa noga. On zawsze moze prowadzic twoja ciaze a rodzic mozesz w szpitaku ktory masz najblizej.

Kana jak Marika i brzuszek ? Jestes lepsza odemnie, mieszkam 5 minut od square one i nie wiedzialam ze juz target otworzyli..

Dobrej nocy dziewczyny.

Witajcie,

udało mi się w końcu dodzwonić do dr.Kosalki,wizyta już w nast. wtorek,muszę jeszcze jakoś transport zorganizować na ten dzień....zostało mi jeszcze przejść si do walk in clinic,i usg zrobić dalej to już z górki,

fajny dzień dzisiaj mamy,ciepło i słońce czasem zza chmur wygląda,

miłego dnia mamuśki

Maupa ja mysle ze to tez zalezy od prowincji, mnie moj maz nie mogl wlaczyc do swojego ubezpieczenia.. Pozatym caly czas mialam i dalej mam ubezpieczenie tzw turystyczne w razie wypadku albo emergency ale zadne takie ubezpieczenie nie obejmuje ciazy bo sie dowisdywalismy..

Usmiechnieta, my mieszkamy w tej samej prowincji :tak:;-)
A turystyczne nie obejmuje ciazy, ani wypadku w trakcie pracy, z definicji. Nie obejmowaloby tez dlugotrwalego leczenia, na przyklad chemioterapii. Wszystko to powinno byc wyszczegolnione w umowie.

Mloda dzis idzie na pierwsza lekcje tanca. Ciekawa jestem jak jej pojdzie.

Maniuchna no wlasnie poczekaj Kosalka i tak Cie skieruje na nie,,,,super ze sie dostalas:-)

:-) Usmiechnieta prawie ^pomalowane jeszce tylko kuchnia zostala i nasza sypialnia kolor troszke za jasny mi sie wydaje ale pewnie sie przyzwyczaje:-) pogoda dzisiaj juz super wlasnie z parku wrocilysmy rano bylysmy w y wiec male padna przynajmniej na czas kiedy obiad zrobie

Zielona no to ja juz calkowicie nie lapie sie w tym prawie emigracyjnym mialam kiedys tez troszke przez to przejsc i chyba mi sie przejadlo:-(hmm ale nie wiedzialam ze na wizie turystycznej mozna atwoj maz czasami nie jest na kontrakcie:-)to by mialo sens bo wtedy podchodzicie pod niego,,,sama bylam na turystycznej pytalam swojego prawnika i nie nalezy sie ohip widocznie u Was jakos inaczej jest:-)

hEJKA kobitki:)

No dzisiaj przepieknie....my juz tez po maluch zakupkach, spacerku i zabawach w parku...zeszło nam z dobre 2,5 godzinki:)

A wczoraj dzwoniłam do mojego lekarza,zeby sie umówić i wcisneła mnie jeszcze tego samego dnia...
Malutka już głowką do dołu, serducho waliło jak dzwon, ciśnienie ok, waga też nie najgorsza- moja w sensie;P hahhaa
zmierzył mi brzuszek i stwierdził ,ze malutka za wielka nie będzie, aczkolwiek to się jeszcze wyklaruje w tych ostatnich miesiącach...
Pobrał krew na tą glukozę, wcześniej musiałam godz przed przyjazdem zjeść 4 łyżeczki miodu....cała drogę subway-em mi sie ten miód odbijał:p hahahha
Poza tym pobrał mi też krew na małopłytkowość, bo miałam w ciąży z Mari i wypadało teraz sprawdzić....:)
Jestem happy, ze wszystko w normie...teraz wizyta za miesiąc, no chyba ,że cosik by się działo to mam się odezwać wcześniej...

Maniuchna ogromnie sie ciesze ,że dostałaś się do Kosałki...:)))) super :) tak się martwiłam o Twoją sytuacje i nawet mój lekrza mówił ,ze jakby co to można Cie podesłać do niego....:) ale wiem ,ze z Kosałka lepiej ,bo to ginekolog i do tego odbiera porody...

Wychodzi na to ,ze to tylko ja taka "oferma" ,ze sie do Kosałki dostac nie umiałam...;/ no cóz:p

Beata mam nadzieje,ze sie pochwalisz zdjatkami pomalowanych pokoików jak juz bedzie po:)

Usmiechanieta dobrze,ze Amelce te kolki przeszły i ze to tylko jednorazowa sprawa....oby juz nie wróciły:)
A Target Ci polecam jeżeli chodzi o pierdołki dla dzidziusia naprawdę:) Fajowskie ciuszki maja i za nie duże pieniążki....:)

Zielona ja tez zakręcona jeżeli chodzi o te prawa imigracyjne tutaj....szał ciał....ja juz prawie 10 miesięcy czekam na przedłużenie wiz....;/

Pestka a gdzie Ty jestes jak Ciebie nie ma :p hahaha

reklama
Dziewczyny, na turystycznej jestem ja i Kostka, a moj maz ma wize pracownicza na trzy lata. Nie jest na kontrakcie, ale na otwartej umowie o prace.
Mala po tancach. Zmeczona, ale zadowolona. Autistic my ass! Wyglada na to, ze ona zwyczajnie nie rozumie angielskiego.
Instruktorka - Rosjanka - dala mi kilka wskazowek i jesli wszystko dobrze pojdzie, mloda moze zacznie chodzic niebawem do przedszkola :tak: Zaczynam dzialac i bede informowac na biezaco.

A z innej beczki,m to musze wzmocnic kolana, bo mi siadaja :wściekła/y: Starosc sie zbliza ;-)

Kana, ciesze sie, ze z mala wszystko dobrze. Pomiary brzucha nie sa miarodajne, USG tez nie szczegolnie. Wazne zeby zdrowa byla! :tak:

Do góry