reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

dzien doberek:-):-)
widze za oknem sloneczko przeswituje chyba bedzie ladna pogoda:-):-)
nikt nie chce mnie odwiedzic szkoda:-:)-:)-(
nic mykam do mojej niunki i pranko zrobic i korzystac z pogody:tak::tak:
zycze milego dnia Wam:cool::cool:

reklama
hej laseczki:-) dzionek zapowiada sie super;-)
w piatek o 15 jestem umowiona na ogladanie domku i ewentualne przekazanie kluczy:-) juz sie normalnie nie moge doczekac... chyba sie wybiore tam dzis na spacer z Alexem:-D
Alex juz sie bardzo dobrze czuje. dzisiaj na sniadanie zjadl 2 parowy:szok:

jak przystalo na dame powiem-dzien dobry:-D
humor mnie nie opuszcza, choc kosci mnie lamia,w nocy spac nie moge(moje dziecko tez,ale to chyba wina ksiezyca bo w nocy swiecil na nas) i moim posilkiem golwnie jest gripex:-(. usmialam sie przed chwila z nikoli bo beknela tak glosno-jak stary facet:-D:-D:-D
wydaje mi sie ze pozniej wyjdziemy na chwilke sie przewietrzyc.zreszta mam zamar isc do przychodni gdzie zapisana jest eveli i sie tam przepisac.bo to co sie dzieje w mojej obecnej to szczyt. chyba nigdy nie zostalam umowiona z nikola na wizyte jak oczywiscie sie rano dodzwonilam-zawsze-ni ma miejsca i lekarz bada nikole przez tel-mi sie to nie podoba
alexnow-nie smuc sie-dziewczyny jak wpadna do ciebie to bedziesz załowac ze je zaprosilas hahahhah:-D one tak brudza:-D:-D:-D oczywiscie zart.

Hej witam z rana.Widzę że ciszy ciąg dalszy:crazy:.Mój mały nawet dzisiaj ładnie pospał.Wstaliśmy przed 8 rano więc nie mam co narzekac.Martwi mnie tylko to że zauważyłam że choróbsko go atakuje mam nadzieje że szybko przejdzie:sorry:.Jak na razie to ma tylko lekki katar.Oby się nie rozwinęło:sorry:.Mój R też lekko połamany że tak to określę boli go w dole kręgosłupa i wczoraj zaliczył lekarza.Jeden plus to taki że w tym tygodniu nie pójdzie na siłownie:tak:.Dzisiaj pracuje krócej więc liczę że mi dzień szybko zleci:tak:.A za oknem pogoda niczego sobie:-).

Hejka
Mojadzidzia faktycznie piżamka superowa, cieplutka, miła w dotyku. Jak mi się po praniu zniszczy to nie wiem.
Alexnow oj to chyba nie tak że nikt nie chce, po prostu z dnia na dzień ciężko czasami zebrać ekipę :tak:;-).
AgnieszkaUK mnie kiedyś bolało biodro, jedno, ale przeszło. Czasem mi tak przeskakiwało. Kiedyś dostałam tabletki ale już nie pamiętam na co to było. Chyba do regeneracji mięśni. Poza tym chyba warto mimo wszystko trochę się poruszać. Poćwiczyć powzmacniać mięśnie które trzymają to wszystko w ryzach. Zawsze to złagodzi trochę ból.

dzien doberek:-)
Ja juz na nózkach od 6.00.Ja zegarki przestawiłam ale moje dziecko jeszce nie ehhhhh.Wstaje wczesnie i daje do wiwatu.
Kasiaj.Rany kobitko ty to masz przeboje,ale jak dziewczyny pisaly dzidzia wszystko ci wynagrodzi;-)
roksanna1 Jezeli chodzi o kremy w polsce to moge ci polecić bielende,Wyszla teraz nowa seria i nawet kosmetyczka i strasznie polecala,a ceny nawet przystepne.
Agnieszkauk.Gp poleciła ci wazrywa i owoce a nie gripex:-pa tak nawiasem usmiałm sie jak glupia:-Dztwojego posta.Wiem ze ci nie do smiechu,ale jak potrzebujesz to moge ci podac namiary na fizjoterapeutke;-)
Marta84 ale Majeczka juz duza fiufiu,a zdjecia super.
Mamatrojeczki Przez moment cie nie poznalam w tych włoskach ,bomba:tak:
wlasnie moje dziecko włazi do szuflady i kiwa paluszkiem nie.nie...nie......:-D
nefretete jeszcze pare dni i bedziesz miła klucze do swojego gniazdka super:-)zleci nim sie obejzysz

Czesc wszystkim:-)
Widze ze pogoda za oknem w koncu jest ladna bo juz nie pamietam kiedy ostatni raz sloneczko nas obudzilo:-) W kocu mozna sie wybrac na jakis pozadny spacerek.
Victoria chyba wyczula ze bedzie ladnie bo od dluzszego czasu kiedy to przesypiala calutka noc dzis sie obudzila w nocy o 1;30:szok: ale na szczescie dostala amku i poszla dalej spac:-)
Doris...pytalas o mieszkanie to odpowiadam tak my tez szukamy mieszkania ale na sprzedaz i raczej tez tylko na wyku.

Milego dnia zycze mile Panie:-):-):-)

Hej kochane mamuski witam po dlugie przerwie w koncu mi sie udalo i jestem juz childminder wiec jesli jezeli jestescie zainteresowane to jest moje ogloszenie ;-)

Little Hippos Childminding Services - Male Hipopotamki DOMOWE PRZEDSZKOLE- CHILDMINDER
Witam,
Jestem childminder,czyli opiekunka do dzieci podlegajaca OFSTED ( odpowiednik polskiego kuratorium) - organizacji nadzorujacej szkoly, przedszkola, childminder.

Prowadze legalna dzialalnosc,czyli Rodzic moze starac sie o dofinansowanie opieki dla swojego dziecka do 80% kosztow lub uzywac child care vouchers od pracodawcy.

Posiadam zaswiadczenie o niekaralnosci, ubezpieczenie na prowadzenie dzialalnosci oraz na przewoz dzieci w samochodzie. Ukończyłam obowiązujące w Anglii kursy (Safeguarding children ,Childcare Practice,First Aid Dates,). Mój dom został sprawdzony pod względem bezpieczeństwa.

Co oferuje?
- opieke nad dziecmi 0-8 lat i wiecej.
- godziny otwarcia : pon-piatek 7.30 - 18.30 (w ramach zapotrzebowania nadgodziny i weekendy),
-uslugi przez caly rok, przed i po szkole, kilka godzin lub pelen etat, nagle sytuacje, odbior ze szkoly , wieczorne “babysitting” u dziecka w domu,
-odwozenie i odbieranie dzieci ze szkol w okregu BD4
- dobra zabawe w domu : duzy asortyment zabawek dla roznych grup wiekowych, kuchnia, ''little people'', stroje do przebierania, puzzle, klocki, gry planszowe, wspolne gotowanie i pieczenie-w zaleznosci od wieku, prace plastyczne itp.,
- dobra zabawa w ogrodku: piaskownica, trampolina, hustawka, slizgawka, domek,
- dobra zabawa na pobliskich placach zabaw i w parkach,
- kontakt z innymi dziecmi poprzez uczestnictwo w grupach zabaw dla dzieci (toddler group, childminding group, soft play area, baby gym)
- piosenki i rymowanki w bibliotece,
- kontakt ze zwierzetami: zabawy, wizyty na farmach i w centrach zoologicznych,
- nauke poprzez zabawe: piosenki i zabawy ruchowe w jezyku polskim i angielskim, polskie i angielskie ksiazki, bajki, kolorowanki,
- domowe posilki,
- osobny pokoj dla maluchow potrzebuajcych drzemki w ciagu dnia.

Mieszkam w Bradford BD4 Dudley Hill .

SERDECZNIE ZAPRASZAM
TELEFON 07757277532
Kontakt mailowy katyorkshire@yahoo.co.uk. Pozdrawiam Kasia.

Wiecej info na temat kim jest childminder
http://www.mama.goniec.com/mama/14/14_k ... nder_.html

reklama
Cześc dziewczyny!!! To mój pierwszy post na tym forum, bo wcześniej nie wiedzialam o Waszym istnieniu!!! Ale lepiej pózno niz wcale.:-)) Jestem w 16 tygodniu ciązy z czego bardzo sie z męzem cieszymy, ale troszke mnie przeraza wizja rodzenia i wychowywania dziecka w Anglii. Mieszkamy w Bradford na BD9. W sumie przeprowadzilismy sie tu 3 miesiace temu z Shipley. No i nie znam żadnych mamusiek na podobnym etapie co ja. Ale widze że tu na forum jest takich sporo więc sie bardzo ciesze!!!

Do góry