reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Ania no właśni sama nie wiem, niby wszystko tak samo jak było a czasu nie mam ;-). Żartuje, znowu pilnuje dziecka koleżanki, od przyszłego tygodnia miałam już tylko wieczorami ale niestety zmiana planów i tak cały dzień rozwalony, potem idę na siłownie , bo postanowiłam chodzić częściej i tak wracam do domu wieczorem, bo czasami mam jeszcze szkołę. Gdybym ciekała jeszcze na play grupę to już bym w ogóle w domu nie przebywała. :-):-)
Agaam chyba każdy ma gorsze i lepsze dni :confused:

reklama
Ania sama mam z obiadem problem, zwłaszcza że w zamrażarce wszystko czego jeść nie powinnam i mam dyletant ;-). Ale zrobię im sosik z mięska do kaszy (jak mam) albo do ziemniaczków.

Przywitam się i ja :tak:
Ja dzisiaj na obiadek robię leczo z papryki, pieczarek, cukini, cebuli i kiełbasy. Mniam.

Roksana jeżeli korzystasz z siłowni to proponuję Tobie na godzinkę lub pół przed ćwiczeniami łyknąć 1000mg L-karnityna. Ja w Polsce tak robiłam jak chodziłam na siłownię i w miesiąc schudłam 10 kilo!!
Z siłowni korzystałam 5 razy w tygodniu po 1,5 godziny. Rewelka. Tutaj narazie nie mogę sobie pozwolić, zwłaszcza teraz :-(. Wcześniej przez pracę a teraz brak gotówki :wściekła/y: . Mój w tym tygodniu był tylko 1 dzień w pracy :no: .
Też przydałoby mi sie jakieś dziecko do pilnowania :tak:.
Sylwia gratuluję wilkołaczka. Dzieci tak fajnie wyglądają jak mają tylko kilka ząbków.

witam szanowne mamusie:-D:-D
moj Pawcio wstał jak zawsze o 8.30:-Ddobrze ze chociaz wstaje o normalnej porze,bo tak to bym chyba zwariowała!!!wczoraj to byl tak niedobty,ze o mały włos a trzasnełabym drzwiami i wyszla na spacer o 20!!:wściekła/y:a dzisiaj obiadu nie gotuje,bo moj A w pracy zje full english breakfast,wic to wieczora nic juz nie bedzie jadł,a my z Pawciem kupimy sobie kurczaka z rożna w asdzie:-Dmusze sie ogarnąć,bo w piątki A o 12 konczy wiec pojedziemy na zakupy,zeby tyle ludzi nie bylo,bo nie cierpie stac w tych kolejkach,ostatnio w pikniku stałam pol godziny za wedlina!!!

roksanna-tez chyba sie musze zdecydowac na jakas diete,ale boje sie ze wytrwam w niej 2 dni i moj A bedzie miał tylko ubaw ze mnie:-Dale ja ie umiem odmowic sobie słodyczy,albo jakiegos schabika...mniammm:-p:-pno ale chuba sie zdecyduje i jeszcze kupie hula hop bo to podobno duzo daje :confused::confused:

sylwia-mojemu małemu teraz dwojki na dole ida i przezywam koszmar!oby jak najszybciej juz wylazly,bo terroryzuje caly dom i jeszcze sasiadow :-Dzazdroszcze Ci ze masz tu rodziców:-(
ja musze mame ublagac zeby wpadła chociaz na 2 miesiace to bym sobie do jakiejs pracy poszla:tak:

ide sie kawki napic i nacieszyc cisza,bo jak A wpadnie do chaty to do poniedziałku znow bede musiała czekac na pol godziny spokoju,bo jak oni sie bawia to blok skacze:-D

HEjj
a ja czekam i czekam i czekam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Koles mial przyjsc do 12 a jiuz jest 12;30 a jego jak nie bylo tak nie ma!!
Ich szczescie ze dzis jest brzydka pogoda bo tak to juz by mnie nie bylo w domu!
Chociaz i tak sie zastanawiam czy nie wyjsc chociaz na chwilke jesli nie bedzie padac. Daje mu czas do 13 :-p

mojadzidzia pisalas cos ze masz juz zdjecia na kompie to ja poprosze awojcik88@o2.pl z gory dziekuje.

roksanna zgadzam sie z tymi dniami gorszymi i lepszymi;-)

zanetabd7 popieram zakupy tylko w piatek bo w weekend to wiecej czasu spedza sie w kolejkach niz na samych zakupach:tak:

mamatrojeczki leczo mniam pycha:tak: ja to dzis sie nie wysilam ziemniaczki piers i jakas suroweczke i to wsio jakos ostatnio nie mam weny do gotowania:no:

sylwiam prosze prosze jjuz drugi zabek Olivka idzie jak burza:-DMoj szczerbolek jeszcze nic:-( ale mysle ze pomalu cos tam sie swieci bo na noc jak jej posmaruje to spi ladnie a jak nie to budzi sie co pol godz.

Papa

Hej laseczki to i ja się przywitam :tak:.U nas choroba Krystiana chyba jednak się rozwija jak wróciliśmy z przedszkola to zmierzyłam mu gorączkę i miał 38,6:-(.No nic mam nadzieje że do poniedziałku jakoś go podleczę:sorry2:.A ja dostałam dzisiaj od Krystiana w przedszkolu kwiatka,laurkę i jeszcze jakieś zaproszenie do fitness klubu chyba za darmo na 3 wejścia :tak:.No i w domu zawiesił mi jakieś korale na szyje nie mam zielonego pojęcia skąd on je wytrzasnął :baffled:.Także obdarował mnie synek na dzień matki na maksa :tak::-D.No nic ja też czekam dzisiasj na mojego jak wróci z pracy i ruszamy na zakupy bo straszne echo w lodówce jak nigdy :szok:.

DZIEŃ DOBRY:tak::-):-) POGODA DZIŚ NAS ROZPIEŚCIŁA:baffled::baffled: CZYTAM ŻE PISZECIE O OBIADKU A JA DZISIAJ NIC NIE UGOTUJE :-p:-p SKOCZYMY NA PIEROŻKI ;-);-) A CO:cool2: MAMATRÓJECZKI LECZO UWIELBIAMY WSZYSCY PYCHAAAAAA I JUŻ MAM POMYSŁ NA OBIAD NA WEKEND :tak::tak::tak: KASIA 8118 MASZ SZCZĘŚCIE TYLE PREZENTÓW :tak::tak::-) ZDRÓWKA DLA SYNKA ZANETA JA MAM HULA HOP ALE NIE WYCHODZI MI TO KRĘCENIE :wściekła/y::wściekła/y: TO TAKIE PROSTE W CALE NIE JEST:-p ALBO MAM ZA DUŻY BRZUCH CZY CO :dry::dry: MOJA KAJA TO WYMIATA, JA TEZ JAK BYLAM WIEJ WIEKU TO KRĘCIŁAM I W SZKOLE SIĘ KRĘCIŁO A TERAZ:confused: AGAAM MIŁEGO CZEKANIA I OBY NIE NA DARMO:happy2: SYLWIAM GRATKI DLA CÓRCI :tak::tak: LECĘ BO ZARAZ PO KAJE I NA ZAKUPY TRZEBA DO POTEM :blink:

jestem i ja:-):-)

doszlam juz do siebie po wczorajszej wizycie:-):tak:
ale za to robota mi sie w domku nagromadzila bo wczoraj za wiele nie zrobilam wiadomo z jakich powodow:tak::tak:
wczoraj musialam z moja mala pojechac do dentysty-tzn zabrac ja ze soba,bo moj musowo musial cos zalatwic...bardzo sie obawialam ,ale okazalo sie ze nie potrzebnie;-):-):-)
nie bylam 1 sza ktora z dzieckiem przychodzi do dentysty:-D:-D
A mala siedziala jak zaczarowana i z otwarta buzka obserwowala jak pan mamie leczy zabki:-D:-D:-D
nastepnym razem chce ja posadzic na chwile na fotel-niech sie pomalu przyzwyczaja ,ze to nic strasznego:-D:-D;-)
slonko teraz wychodzi....ale i tak pewno za chwile zacznie znow padac:wściekła/y::wściekła/y:
bardzo zle na mnie wplywaja takie zmiany pogodowe:tak::tak::tak:
gwiazdka zasnela przed chwila,obiadek w polowie zrobiony,dla malej rosolek na kurczaczku i makaronik,a dla nas skrzydelka na ostro,ziemniaczki mlode i salatka z malutkich pomodorkow-moja ulubiona:tak::tak::tak:;-);-):happy2::happy2:
KASIA-przedewszystkim przepraszam ,ze sie nie zjawilam po ten voucher:tak::tak:jakos mi sie tyle spraw nazbieralo ,ze zapomnialam :-:)sorry2::sorry2: ale zostalas obdarowana przez synusia-to musi byc superasnie mile;-):tak::tak:
SYLWIA-widze ,ze tez masz takie zachcianki jak i ja:-D:-D:-D moj Michu tez czesto jezdzi mi jak mam ochotke cos przekasic-tyle ,ze my to juz idziemy na calosc -bucket z KFC:-D:-Dobzartuchy z nas!!
a co do tych wizyt z ubezpieczalni ,to pewnie chca Wam cos nowego zaproponowac...bynajmniej my tez dostalismy wczoraj list ,takie podsumowanie zeszlego roku,i propozycje zmiany polisy na zycie;-):tak::tak:
ZALUJE OGROMNIE ze mnie ten park wczoraj ominal -ale coz sila wyzsza;-):tak::tak:
dobra dziewczynki ide konczyc obiadek,potem do Was wpadne:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Hejka!

Graziul- jak robisz sałatkę z pomidorków koktailowych? Ja też je uwielbiam i chętnie poznam przepis:tak:
Dominisia- narobiłaś mi smaka na pierogi. Ja też ide na łatwizne i nie robie sama tylko kupujemy w pierogarni. Jak dla mnie są pycha:-p
Kasia8118- oj z tymi choróbskami. Jak nie urok to...
Nieźle zostałaś obdarowana:-)
Agaam- pociesze Cie, że ja bardzo rzadko miewam wene do gotowania. Szczególnie męczy mnie wymyslanie co zrobić na obiad:confused2:
Roksanna- to przynajmniej się nie nudzisz i zawsze pare groszy wpadnie.:tak:

Ja w końcu zrobiłam na obiad naleśniki. Filip mnie namówił bo je uwielbia. Ja za to niecierpie ich robić. :dry:Ale czego się nie robi dla dziecka;-)
Pa pa

reklama
ale cisza......jak makiem zasial;-):-D:-D:szok::szok:

no tak,ja zaczelam pisac ,to Wy pouciekalyscie:wściekła/y::baffled::baffled::shocked2::shocked2::-D:-D:-D:-D:-D

ANIA-SALATKA POMIDOROWA Z CZOSNKIEM

CEBULA -1,2 SZT.
SZCZYPTA SOLI
SZCZYPIOREK OK 3 LYZKI
1 GARSC PARMEZANU-STARTEGO
PUDELECZKO POMIDORKOW
SOS CZOSNKOWY
OLIWKI
POMODORKI UMYC ,POKROIC NA POLOWKI,CEBULKE I SZCzYPIOR DROBNO POSZATKOWAC
PARMEZAN ZETRZEC NA TARTCE
UKLADAC WARSTWAMI;POMIDORY,CEBULA ,SZCZYPIOREK,OLWIKI ,STARTY PARMEZAN,NA KONIEC ZALAC SOSEM CZOSKOWYM

OCZYWISCIE PARMEZAN MOZNA KUPIC STARTY JUZ ,A SOS CZOSNKOWY KUPIC ALBO ZROBIC WEDLUG WLASNEGO UZNANIA:tak::tak::tak:
nam bardzo smakuje:tak::tak::tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Do góry