reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

mój ma na imię Jarek, ale tylko pracował tam 1,5 miesiąca i wrócił do Halmarku a szkoda:-(bo w Halmarku nie ma szans na kontrakt:wściekła/y:
ale chyba pójdzie na samozatrudnienie niedługo, ma co raz więcej zleceń na naprawy komputerów, może coś z tego wyjdzie:tak:mam taka nadzieję:tak:

reklama
hej aniteczka ciesze sie ze udalo ci sie z ta agencja,ja dzisiaj dzwonilam w twojej sprawie ale kazali mi sie przypomniec pod koniec tygodnia wiec jezeli z ta praca nie wypali-czego oczywiscie nie zycze to bedzie jakas alternatywa a tym czasem glowa do gory ;-);-);-)

nefretete ja mam pytanko odnosnie tego macierzynskiego,bo ja obecnie jestem w 19tc i za dwa tygodnie chcialabym juz zrezygnowac z pracy,12 godzin na nogach to troche ciezko w tej sytuacji Nie bardzo sie orientuje w kwestii formalnej,czy mam rozwiazac umowe i udac sie do job center? :baffled::baffled:

Witam koleżanki!

Widze, ze imprezka w sobote udana no i bardzo dobrze nalezy sie cos od zycia:D.
Ja wreszce mam czas na napisanie troszke bo włąsnie dziisja zwolnili mnie z pracy:/ jestem ząłamana:/...:wściekła/y::no:zaczełam nawet dzisiaj obdzwaniac agencje ale cisza:/.Juz mam doś cnormalnie Uk i wsyzstkiego co z tym zwiazane:-(Oprócz tego ze mam same problemy ze zdrowiem to nic wiecej.!
A co to taka cisza dzisiaj an forum?!

aniteczka - gratulacje pracy i powodzenia

bozenam - z praca tu tak jest, zwlaszcza przez agencje, takze sie tym nie doluj, a o zdrowie kochana to Ty sie sama musisz zatroszczyc,bo nikt za Ciebie tego nie zrobi

ampar - jesli chodzi o spotkanko,to ja odpadam, moja druga polowka bedzie w PL, ja tu z Maciejka bede swietowac, no i z moja mama :tak:

Moj Kuba dzis poszedl pierwszy raz na trening tenisa i jest zachwycony. Pokazuje mi tu caly czas jak trzeba odbijac, jak mam trzymac rakiete, no przejety na maksa. :-) Musze mu wiecej takich zajec wynalesc, bo normalnie go energia rozpiera i 2,5h w szkole to za malo. A moze cos z tego bedzie :-)

Aniteczka - Gratuluje znalezienia rpacy!:-)ja od jutra zaczynam poszukaiwania:/:wściekła/y:to co lubie najbardziej........

MarzenaM- powodzenia jutro w szkole . Dzisiaj pytałam mojej nauczycelki o ta twoja skzłe owiął ze fajna babka i ze bd dobrze. a ja za miesiac mam juz egzminy:-)

Hej z wieczora
szymon jakis padniety byl. Mimo ze spal 3 godziny w dzien to zasnal o 21:szok:
BozenaM- a moze sprobuj nie przez agencje szukac. przykro mi ze cie zwolnili:-( Az sie boje jak bede szukala pracy w przyszlosci z tego co slysze:baffled:
MarzenaM- powodzenia i daj znac jak ci poszlo;-)
Kasiaj- czyli ty masz kawalera na romantyczna randke we dwoje;-)A polowka kiedy wraca z pl? Bedzie na 22?
mojadzidzia- mozesz zerwac umowe ale macierzynski zaczna wyplacac dopiero chyba 6 albo 8 tygodni przed data porodu i nie wczesniej tez musisz sie zglosic do jobcentre. Warunek jest taki ze w momencie jak do nich idziesz to biora pod uwage ostatnie poltora roku pod uwage i z tego okresu liczy sie 26 tygodniowych payslipow czyli jakby pol roku pracy. Wybierasz te najwiecej platne i masz najwyzszy macierzynski. Aha jest tez jakies minimum dla payslipu- tak to wszystko wygladalo u mnie:tak:
4muchy- co robicie z urlopem? Gdzie ty jestes?
Aniteczka1981- o 6 rano wszystko sie moze zdazyc- kciuki:-D:-D:-D:-D:-D

Cos mi sie z zebem chyba zaczyna:wściekła/y: Uwielbiam to:wściekła/y: Dobrze ze dentyste mam w Otley. Czy w razie bolu dzwonie na emergency czy bezposrednio do swojego dentysty?

reklama
kasiu walentynki mamy już zaplanowane... Alex zostaje z Aliny córką a my idziemy do Reflexu potańczyć troche w klimatach lat 70-80:-) może dołączycie do nas po kolacji?

ampar no widzisz jakiego macie farta hahaha czarne msze przewaznie odprawiamy w nocy:-D:szok::-D

mojadzidzia jezeli pracujesz w jednym miejscu dłuzej niz pół roku to dana firma czy też agencja wypłaca macierzyński. jezeli pracujesz ponizej 6miesięcy w jednej firmie wypłaca Ci job center
Dzieciak.co.uk – Portal dla rodzicow w UK - Strona Główna tu masz wszystkie rodzaje zasiłków opisane.

Do góry