Hej Dziewczyny
Super, te wasze opowiesci
Ja z mezem poznalam sie 10 lat temu na imprezce urodzinowej u wspolnych znajomych
Mieszkalismy w tej samej miejscowosci, wiec widywalismy sie przypadkowo i wczesniej. Nawiasem mowiac, zawsze mi sie podobal, i jak sie okazalo pozniej i ja jemu, ale albo nie mielismy odwagi, albo nie bylo okazji by zagadac
Jak spotkalismy sie na tych urodzinach, od razu zaiskrzylo i tak jest do dzis. Mielismy w tym czasie troche przerw - jeszcze jako para - moj obecny maz wyjezdzal za granice na sezonowe robotki, ale to nam tylko ukazywalo jak bardzo nie mozemy zyc bez siebie. Po 5 latach sie zareczylismy, on dostal prace w Dani, ja konczylam szkole. Bylo ciezko, bo byla przerwa, ale dzien w dzien rozmawialismy przez internet, wiec nie odczuwalo sie az tak tej rozlaki. Po skonczeniu szkoly, postanowilismy postarac sie o dzidzie, zaszlam w ciaze, przyjechalam do niego, w miedzy czasie wzielismy slub, ktory odbyl sie w PL i tak jestesmy razem tutaj do tej pory.
Jestem po 1 dniu w pracy
Bylam dzis od 7 do 15. Okazalo sie, ze niestety to praca tylko do swiat, na zastepstwo za inna Polke, ktora musiala wyjechac w sprawach sluzbowych do Polski. Oczywiscie decyzje musialam podjac natychmiastowo, czy odpowiada mi te 1,5 mca czy nie. Ale postanowilam, ze popracuje. Zawsze jakas gotowka wpadnie, a ze mama i tak jest u nas do swiat a pozniej razem zjedziemy do PL na urlop, to wszystko sie ulozylo w jedna skladna calosc
Jutro mam isc od 8 do 16 i tak do piatku. Jak z robota w miare skladnie pojdzie, to weekend juz wolny, a jak nie to w sobote jeszcze na 4 godzinki od 9 do 13.
Echo - Ty lepiej torbe miej ciagle przy sobie
Duzo dobrego samopoczucia, az do konca !
aniinka - duzo zdrowka dla Julci !
tusienka - super, ze Lenka tak dobrze sobie radzi w przedszkolu
Co do nadawania imion dla dzieci, to ja slyszalam, ze ma sie na wybranie imiona i wyslanie pisma z nim, 6 mcy a po tym czasie, komuna sama wybiera sobie imie dla dziecka. O karach nic nie wiem, ani jakie imiona
A co do Dunczykow, to tez slyszalam, ze u nich wlasnie ciezko z rodzinnoscia, jak to w Pl bywa. Mamy tu kilku dunskicj znajomych, to slaby kontakt maja ze swoimi najblizszymi nawet rodzinami. A zeby sie z nimi spotkac, to trzeba wpisac sie w grafik