Witam was serdecznie!
Cieszę się że znalazłam ten wątek, gdyż po długich przemyśleniach - zdecydowaliśmy się z mężem poszukać pracy za granicą.
Chcielibyśmy poszukać pracy właśnie w Danii. Do dzisiejszego dnia wszystko przebiegało pomyślnie (w Danii od 4lat mieszka nasz kuzyn,który obiecał pomoc przy znalezieniu pracy). Dzisiaj jednak dowiedziałam się że odmówił pomocy tłumacząc się brakiem czasu, kolejny raz się okazało że z "rodziną najlepiej..." ehhh. Ale postanowiłam się nie poddawać.
Może wy mi podpowiecie od czego zacząć?Gdzie szukać pracy? Ponieważ mamy 2 małych dzieci (4,5 roczku i 2 latka) na początek wyjechałby mój mąż,a potem gdyby wszystko się pomyślnie ułożyło - dojechalibyśmy do niego.
Teraz zupełnie nie wiem gdzie zacząć szukać ofert, znalazłam sporo ofert pracy w ogrodnictwie (kontrakty 2-3 miesiące), jednak chyba lepiej byłoby coś znaleźć na dłuższy okres czasu,jak myślicie?
Mój mąż jest z zawodu stolarzem (niepraktykującym ;-), pracuje jako przedstawiciel handlowy w branży meblarskiej, ale raczej bez znajomości duńskiego taka praca na początek odpada...
Napiszcie proszę czy ktoś pomagał wam zorganizować wszystkie formalności związane z pracą, czy wysyłałyście CV z Polski? Ile zajęła wam nauka duńskiego ? - wydaje mi się strasznie trudny
Potrzebowałam się troszkę "wygadać" -od razu mi lżej....
Pozdrawiam was