reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy w danii

Mam nadzieje, ze ja bede rownie milo zaskoczona!!!
Szkoda tylko, ze nie mam szansy trafic na swoja polozna. Jest akurat na urlopie.
Ja tez sie wiele naczytalam i nasluchalam o polskich porodowkach. Coraz glosniej jest wokol tego tematu i mam nadzieje, ze jak najszybciej sie to zmieni. Na lepsze oczywiscie.

reklama
hej Effa,
myślę że nie masz się co bać, że nie trafisz na swoją położną.
Ja rodziłam w innym szpitalu niż chodzilam do polożnej ( a też mi mówiła że mogę na nią trafić).. i miałam bardzo fajne babeczki.. :) Ja strasznie bałam się tego, że nie będę mogła się z nimi dogadać, bo po dunsku nie rozmawiam, a po angielsku tak nie do końca dobrze..
Ale byłam mile zaskoczona nawet tym, że wszystko rozumiałam..
A Ty znasz duński? Czy też po angielsku..??
Wogole jak długo jesteś w Danii?? Zamierzasz wracać do PL ??

Ja im dlużej tu jestem, tym bardziej się przekonuję że do PL nie mamy po co wracać, zwłaszcza teraz jak mamy dziecko, które potrzebuje dopbrej opieki medycznej.. a o takową w Polsce ciężko i bez dodatkowych oplat za prywatnych lekarzy by się nie obyło.. a tu mamy wszystko w ramach ubezpieczenia... :)

u nas to samo, im dłużej tu jesteśmy tym bardziej nie myślimy o powrocie do PL, jak tak was czytam o tych dzieciach to żałuje ze ja rodziłam w Polsce - koszmar!!

Effa gratuluję narodzin córeczki... !!!
alez mam tempo.. ale dopiero dzisiaj tu zajrzałam..
Napisz jak wrażenia z porodu, mam nadzieję że wszystko przebiegało sprawnie i bezbolesnie ;)
Buziaczki dla kruszynki :)

Ja oczywiście tez dołączam się do gratulacji!!!! Uściski gorące dla mamy i córeczki!!

Witajcie dziewczyny :) Dołączam się do Was, jako że mieszkam w Danii i niedługo zostanę mamą!
Nie jest nas zbyt wiele. Ja mimo, że mieszkam tu już ponad 2 lata, to bardzo tęsknię za Polską. Może dlatego, że mieszkam na północy i jestem w niej bardzo rzadko.
Jeśli chodzi o opiekę w ciąży, to mam taki niedosyt i nie do końca jestem z tego zadowolona. Jednak jak rozmawiałam z położną o samych warunkach porodu, to cieszę się, że będę tutaj rodziła.

Czesc Dziewczyny!
Baaardzo dlugo nie odwiedzalam BB.
Dziekuje Wszystkim za gratulacje.
Moj porod byl bardzo trudny. Duzo by o tym pisac. A wlasciwie, to nie mam ochoty wracac, chocby myslami, do tych chwil.
W kazdym razie bardzo sie ciesze, ze rodzilam tutaj a nie w Pl. Opieka na jak najwyzszym poziomie a do tego sympatyczna atmosfera. Jezeli tak mozna powiedziec :-)
Podobalo mi sie bardzo to, ze cokolwiek ze mna zrobili, mowili mi o tym , tlumaczyli co i jak etc. Np. mialam przebijany pecherz plodowy - polozna pokazala mi czym to zrobia i w jaki sposob. Mojej Malusiej, gdy byla jeszcze w brzuchu, pobierali krew z glowki i tez tlumaczyli co i jak. Oczywiscie na wszystko musialam wyrazic zgode.
Ogolnie mowiac z opieki jestem bardzo zadowolona i zycze wszystkim przyszlym mamom w Polsce aby tez mogly rodzic w takich warunkach.

Ja jestem w Dk ok 3 lat, z przerwami. I jak na razie nie mam zamiaru wracac do Polski. Tym bardziej, ze moja Kruszynka, tez wymaga "intensywniejszej opieki medycznej". Wiem, ze w Polsce bylabym zdana sama na siebie (nie chodzi mi o rodzine czy przyjaciol - tutaj ich brakuje). Chodzi o opieke medyczna i dostep do niej. Wiem, od rodzicow bedacych w podobnej sytuacji jak moja.
Tutaj zostalam otoczona opieka i zainteresowaniem. To specjalisci dzwonia/pisza do mnie. Ja nie musze "za nimi biegac".
Od czasu do czasu dzwonia, zapytac sie czy wszytsko w porzadku czy nie potrzebuje jakiejs pomocy, jak sie czuje, nie tylko dziecko ale i ja. Niestety, o czyms takim w Pl moglabym tylko pomarzyc.
Hm... Tesknoty za Rodzia, przyjaciolmi...nie da sie "zabic". Ale jesli tutaj jest nam dobrze - to dobrze. Na szczescie Polska nie jest na koncu swiata!!!! :-)
Hopsasanka!!!
Ja tez mialam taki niedosyt, o ktorym piszesz. Wydaje sie, ze opieki jest za malo. Jednak, jesli istnieje taka potrzeba, dzialaja bardzo intensywnie i bardzo szybko - tak bylo w moim przypadku.
A Ty juz urodzilas?
Pozdrawiam Was!

Effaa, jak dobrze, że otoczyli tu Ciebie i Twoje maleństwo taką opieką!
Ja rodzę na sam koniec sierpnia - może wyjdzie początek września. Mam nadzieję, że przez poród i połóg przejdę bezproblemowo :-)

Witajcie,
Ja tez mieszkam w Danii. Juz od 12 lat. Teraz oczekuje na pierwsze dziecko. Mam termin na 21 stycznia.
Hopsasanka, zycze udanego porodu, a pozostalym mamusiom gratuluje pociech :-)

reklama
Witajcie!!!
Witaj Gosiu!!! Gratuluje Brzuszka!!! No, niezly masz "staz" mieszkania w Danii. Jak Ci sie tu zyje? Ty chyba mozesz najwiecej o tym powiedziec.
Hopsasanka - juz niedlugo rozwiazanie i Twoja Kruszynka bedzie z Wami. Aby ta, jakze wazna chwila, byla jak najmniej bolesna i szybka. Niczym sie nie przejmuj. Zostaniesz otoczona mila opieka a co najwazniejsze w tych chwilach, zyczliwoscia, o ktora czesto trudno na polskich porodowkach.
Dobrze, ze nie ma juz upalow bo na pewno bylo Ci ciezko.

Do góry