reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
hejka
Oczywiście jak dzisiaj wizyta u lekarza, to od rana z moim gardłem zdecydowanie lepiej:happy: Musiałam wziąć skierowanie do okulisty, więc i tak poszłam. Gardło czerwone mocno, ale powinno przejść bez antybiotyku, na szczęście.

Stefaa oj to kiepsko z tym wypadem, też bym się wkurzyła.
Koniecznie się musimy spotkać, bo już tak chyba z 2 lata o tym gadamy i nic.
Dorota jak Lili dzisiaj?
Ania organizatorzy dbają o atrakcje, ale wiadomo jak z dzieciakami, większość jak ma do wyboru tablet czy inne atrakcje, zwykle woli tablet:baffled: i jak widać my jako rodzice też często się do tego przyczyniamy.
Dobrze, że dzieciaki sobie radzą, ja też zawsze bardzio się boję, ale potem dumna jestem.
Jak planujecie dzidziusia następnego w niedługim czasie to nie bierz całego wychowawczego naraz, tylko na części sobie podziel, żebyś w razie czego nie była stratna.
Mama zdolniacha z Ciebie. Ja pisałam o wędzidełku. Jakaś do wszelkich zabiegów, nawet tych drobnych jestem na nie nastawiona, ale zobaczę co lekarka powie. Fachowcowi od siedmiu boleści nie popuszczaj, niech poprawi.
Poziomki powiedz M, że lubicie z mamą jak ma wszystko takie sexownie opięte:laugh2:
Happymama powodzenia w odcycowaniu.
Kate Ty zwolnij troszkę tempo. Jak samopoczucie?
Misiarska gdzie TY? Co z Twoim postanowieniem? Jak dziewczynki się mają?
Lenka ja też tak mam, gdyby miała pewność, że wsio będzie ok to bym się zdecydowała i poród mi nie straszny (chociaż ostatni, mimo, że ekspresowy, bardzo boleśnie wspominam).
Halina a jak Maks? Wracasz po macierzyńskim do pracy? Czym się zajmujesz (albo przegapiłam albo nie pytałyśmy)?

uciekam, bo jeszcze robota na mnie czeka.

Anna wracam po macierzyńskim,pracuję w biurze, ale szukam innej pracy, też biurowej ale raczej w innej branży

A Wy czym się zajmujecie?

Halina widziałam na fb :) a na rocznym jesteś? ja też w biurze ale branża z górnictwem związana zobaczymy jak to będzie bo jak narazie ciągle straszą ...

annaoj dokładnie musimy się w końcu zgadać gdzieś w jakimś figlo:) teraz jest jeszcze Halina wiec mam może będzie łatwiej :)

Lenka ale jak go nauczyłaś pić z butelki? bo Fabian to spierdziela na sam widok butelki i nie ma szans, mam w domu tuzin różnych butelek i wypróbowałam kilka mieszanek i nie ma szans!
Dawid też był bezbutelkowy i bezsmoczkowy i też karmiłam 13 miesięcy i dokładnie już nie pamiętam niestety jak to było z odstawieniem ale o ile pamiętam to jakoś drastycznie nie było. No zobaczymy!

Happymama a musisz go odstawic? Wracasz do pracy? Mnie przeraża ta myśl że niedługo muszę go zacząć przestawiać bo on z butli to tylko soczek, nawet mojego mleka z butli nie wypije

nie nie muszę ale ale on często je, w nocy co chwile i przez to schudłam bardzo, wiem że to marzenie wielu babeczek żeby schudnąć ale mi naprawdę już nie trzeba bo źle zaczynam wyglądać, tak samo miałam z Dawidem chudłam i dopiero jak odstawiłam od cyca to nabrałam trochę ciała. Po za tym na wakacje chyba będziemy majstrować coś więc wolałabym się przed kolejną ewentualną ciąża zregenrować trochę ;-) no ale nic na siłę , na razie jeszcze karmię i trochę mu ograniczam w dzień tylko.
moje córki były pod tym kątem zupełnie bezproblemowe, przeszły na butle bez mmrugnięcia chyba tylko synowie tacy cyckowi są :-D

Happymama i z synami różnie bywa ;) moi starsi piersi nie chcieli a Maks uwielbia.
Oj a tego.chudniecia to ci zazdroszczę, czemu tak jest ze te co nie muszą to chudna, a tym co by się troszkę.przydało to nie. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie ;)
Mam nadzieję w takim razie że uda się wam zrobić to w miarę bezboleśnie no i potem czekam na wskazówki ;)

reklama
Annaoj - jestem, jestem :-) ale nie nadążam.... Wczoraj skończyli mi remont, a w sobotę impreza... Więc latam na odkurzaczu i mopie, jak czarownica ;-) mam tylko nadzieję, że się wyrobię... Przebranie już mam, więc chociaż tyle dobrego...

Dorota - trzymaj się dzielnie. Uściski dla Lili

Poziomki - gratuluję kopniaczkow tych od zewnątrz :-)

kate - a może tym razem jednak dziewczynka?

Ania - samodzielne te Twoje dzieciaczki. A może u Marcelki zęby idą?
U nas także zima na całego...

Przepraszam, ale więcej nie pamiętam :$

Dziewczyny zdecydowanie lepiej. Byłyśmy dziś na kontroli u lekarza. Jeszcze trochę słychać świsty w płucach.... Leki mamy przedłużone do niedzieli, także mam nadzieję, że będzie dobrze.

Do góry