reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam w końcu i ja:happy:
Produkcja bobasa mnie wykańcza:confused2: jestem tak zmęcozna, że ledwo daje rady:zawstydzona/y: do tego mega mdłości....ale co się tu będę żalić..każda przechodziła przez to samo:rofl2:

Co Wy tu o szerokich biodrach!! Medea zwariowałaś?? Sexi...no Beyonce to nawet uszy ma sexowne:sorry: Kurcze ona ma takie jędrne i gładkie ciało, że jakie biodra nie byłyby szerokie to będą apetyczne..mi do takiej jędrności jak stąd...do Honolulu:confused2::confused2::confused2: i oglądając swoje wiszące pośladki zastanawiam się czy w ciąży można jakieś delikatne ćwiczenia robić na nogi i tyłek:confused::confused::confused:

wybaczcie ze Was nie poczytam i nie poodpisuję... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dorotka widzę, że wzięłaś się ostro za sprawę! Tak trzymać, uszy do góry i za ciosem:tak::tak::tak:

Widze ze macie super temat .......

Ja juz też nie mam wcięcia w talii :-D:-D:-D jestem 15 cm do przodu wpasie i 7 kg na plusie :szok::szok::szok: choc w tym tygodniu kg mi spadł wiec 6 na plusie:-D:-D:-D
teraz nie masz co narzekac- w ciazy jestes i Ci wolno:-D

Iwcik ty to się o wcięciu w talii nie wypowiadaj bo ty w ciąży jesteś:-D:-D:tak::tak:;-);-)
Dorota Medea fajny u was jest ten klub maluszka:tak::tak::tak:
fajny nawet:tak: i niedrogo jak na 8 godzin np- alae ja i tak sobie nie wyobrazam maksa gdizekolwiek zostawic:no::no::no:

Produkcja bobasa mnie wykańcza:confused2: jestem tak zmęcozna, że ledwo daje rady:zawstydzona/y: do tego mega mdłości....ale co się tu będę żalić..każda przechodziła przez to samo:rofl2:

Co Wy tu o szerokich biodrach!! Medea zwariowałaś?? Sexi...no Beyonce to nawet uszy ma sexowne:sorry: Kurcze ona ma takie jędrne i gładkie ciało, że jakie biodra nie byłyby szerokie to będą apetyczne..mi do takiej jędrności jak stąd...do Honolulu:confused2::confused2::confused2: i oglądając swoje wiszące pośladki zastanawiam się czy w ciąży można jakieś delikatne ćwiczenia robić na nogi i tyłek:confused::confused::confused:

wybaczcie ze Was nie poczytam i nie poodpisuję... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dorotka widzę, że wzięłaś się ostro za sprawę! Tak trzymać, uszy do góry i za ciosem:tak::tak::tak:
ja nie przechodzilam zadnych mdlosci i wogole w ciazy bylo fajnie:cool:

A beyonce wcale nie jest taka gładka i jedrna to tylko korekty:-D:-D:-D wiem c to jest bo miałam kilka ttakich fotek i wie co mozna z cialem twarzą i wogóle zrobić:sorry: no i poza tym na pewno tez rózne masaze i inne takie - ale jak sie ma kase to mozna wszystko:-D:-D:-D
ale fakt faktem fajniutka jest;-)

a cwiczenia delikatnie mozesz spokojnie- bez obciązen mozna cwiczyc nawet na silowni w ciazy:tak::tak::tak:

ja na szczescie ciaze super znosilam:tak::tak::tak:
tylko pozniej jajas zgaa i puchniecieale to pod koniec

Kerna ale Ty sie moze nie forsuj cwiczeniami skoro masz na siebie uwazac:tak::tak:

Anabuba teraz ginka powiedziała, że ona nic nie widzi dziwnego i niepokojącego..tak więc zaleciła normalne życie:tak::tak: a z foroswaniem i tak będę musiałą poczekać bo teraz to padam na twarz...tak wejdę w drugi trymestr i powolutku poruszam nogami tu i tam:tak:
Medea no z korektą to fakt.....
a ja Michałą też nie wyobrażałam soebi gdzieś zostawić..ale teraz to sienad tym coraz częściej zastanawiam:tak:

Hejka

Siedze i slysze ze otwiera sie balkon
Patrze Laura trzyma za klamke dzrwi balkonowe i wychodzi
Pytam sie jej gdzie idziesz?
L: ide na balkon
Ja: a po co tam idziesz?
L: ide na papierosa
:szok::szok::szok:
Ja: slucham?
L: zaraz przyjde tylko wypale.Przyjde pozniej
:szok::szok::szok:

No tak byla ciocia Aga z wujkiem i palili na balkonie to podlapala
:-D:-D:-D

AS jak dojde do siebie to przeczytam wszystko co tam nam powklejałaś, i tego gości aod pruchnicy sobie obejrze.
Ale późńiej, bo mi głowa pęka, oczy wypycha nawet włosy mnie już bolą.

na pewno cos w tym jest
ja zawsze mylam zeby a mi sie psuły mi sie bardzo szybko-juz w wieku 13 lat nie miałam stałych 6 na dole:eek:

M nigdy nie mył i wsystkie ma swoje:szok:
tylko 1 nie mial ale to uszkodzenie mechaniczne bylo a nie próchnica:eek:
No widzicie, ja myłam zeby ( jako nastolatka ) głónie rano i to przed sniadaniem, zaraz jak wstałam, wieczorem bardzo zadko i zeby zdrowe jak u konia. A mój od dziecka dbał i chuchał, mył po 3 razy dziennie i co 2 to leczony kuż, kilku nie ma szóstek. No i po jakims czasie pruchnice sprzedał mi mój chłopak ( obecny mąż) , przy całowaniu. Wszystkie szóstki do leczenia.

Pati wspłczuje przykrego doświadczenia, oby już tylko lepiej małemu było. Zdrówka Ci życzę. Sewkowi oczywiście też.
jak mały dzisiaj-lepiej???

Malina ale uzebienie!!!

Dorcia -regulamin-idź na to spotkanie z psychologiem, na pewno cos pomoże.

Madziula
, aż sprawdziłam co to ta kuna domowa:-)-śliczna rzeczywiście, tylko uważaj, bo piszą, że lubi się zadomowić w piwnicy lub na strychu...

Agunia dziewczyny mądrościami posypały i sama bym tego lepiej nie ujęła. Zacznij spędzać z mął dużó czasu, ni ekoniecznie nachalnie, w końcu zaprosi Cię do zabawy, zacznij robić cos dla siebie!
TYlko musisz chcieć.

azotan srebra na nie, proponuja fluor ktory tez jest szkodliwy.Odrazu cytryna mi sie przypomniala:eek:
o co chodzi z tą cytryną???

Anabuba calorie wyszły Ci pysznie, no i jak zwykle dziń ciekawy, ciekawie zawalony:-D

Ostatnio nie nadążam sama za sobą:sorry::confused2::no::no: - jak nie kurs to praca , wczoraj chrust robiłam i naleśniki - 3 godziny w kuchni, kręgosłup mi siadł o nogach nie wspominając a dziś,że nie miałam kursu i niby wolne to tyrka, szybko po chłopaków do przedszkola i na 17-ą na szkolenie z odszkodowań i o 20-ej:szok: dopiero do domu wróciłam. Jeszcze M wyjeżdża mi z własnym biznesem:confused2:.

Co do moderowania to przykro mi się zrobiło:-(, ale cóż, skoro decyzja wszystkich mogę odejść
No widzisz...
Powiem Ci, że zanim zostałaś modem byłaś czesto gęsto, a teraz to wpadniesz, posta napiszesz i tyle Cię widzieli. To nie złośliwość, po prostu odniosłyśy wrażenie, że za dużó masz na głowie.

ej i wyszly Ci faworki?????????:-)
albo ja zle napisalam albo tak przeczytalas:-D:-D:-D:-D
ja kiedy robilam ze smietana,teraz daje PIWO ZAMIAST SMIETANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p:-p:-p:-p:-p
i powiem wam ze sa super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a skor sie krecila to mzoe jeje sie siku chcialo co?tylko nie mogla sie obudzic albo zapomniala jak sie owla?albo 5 ida
Weronia juz ma wszytskie:tak::tak::tak::tak:
a no widzisz kochana, ja sama się nad tym nie zastanowiłąm i gar oleju z piwem wylałam, hihi. Małą włożyłam do łóżeczka i poleciałam po kolejny i zrobiłam takie zwykłe na śmietanie. Wyszły pyszne, właśnie rąbię.
Mojej trójka się przebiła, ale tak kiepsko jej idą że bolą aż całkiem nie wyjdą. Gdzie tam do piątek...

Agnes, znam dziecko chodzące do przedszkola,starsze od Oliwki które nie potrafi w prawidłowy sposób trzymać przyboru do pisania czy malowania:no:. Oliwka robi to dobrze :tak:. A tu taki bazgroł dorosłego znalazłam:-p:tak:/
2313.3.jpg
ile ten bohomaz kosztuje???:-D:-D:-D

ja odpadam,mąż do łożeczka woła.
Czyżby coś przygotował z okazji tłustego czwartku?:-D:-D:-D
dobranoc.
noooooo, tłustą parówę:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dowikla, Piotrku Malinki

Z okazji urodzin, które są raz w roku
Niechaj będą szczęśliwe i pełne uroku
Składam Wam szczere życzenia
Aby się spełniły najskrytsze marzenia
Śliczne życzenia, tak więc podpisuję się i ja pod nimi!

Tak wyglądają naprawdę - gwiazdy bez retuszu i upiększeń - Fotonewsy - Onet.pl Życie Gwiazd

Obejrzyjcie sobie "naturalne" fotki gwiazd - można się kompleksów pozbyć ;-):tak:
hehe
zdrówka życzę

AS-piękne konie

No i wpadłam rano tylko na chwilkę z myśłą, że napisze usprawiedliwienie i się odmelduję do wyrka spowrotem, ale jak zobaczyłam 5 mega stron, to :szok:. Nadrobiłma. Co prawda po łępkach troszkę, bo głowa tak mnei boli, że mrugać nie mogę, tabsy mi nie pomagają, czekam na ten tomograf jak na zbawienie, mam nadzieje, że cos pomogą po badaniu. TYlko kiedy???

mała zasnęła spowrotem-dzięki Bogu, ale na górze taka awantura, że jak mi jej nie obudzą to sprawdze czy mała jeszcze żyje:-D

Doberek ;-)
Dziewczyny...Ja śpie na stojąco...
Taką miałam nockę jak nigdy...
Ania zasnęła o 20-było wszystko w porządku...
O 24 obudziła się z rykiem...No i na łóżku było pełno wymiotów :-( 3 razy...
Potem wzięliśmy ją do siebie do pokoju,obejrzała bajkę....Zasnęła dopiero po 4 rano,a wymiotowała jeszcze ze 4-5 razy...Skończyła dopiero wtedy jak już nie miała czym :-(
Niewiele piła...
Chciałam o 3 z nią do szpitala jechać-zadzwoniłam,i babka kazała mi zaczekać do dzisiaj...
Mąż weźmie opiekę na Anulkę,tak żebyśmy w razie czego oboje byli w domu,i czekamy...
Na razie Ania czuje się nieźle,choć jest blada ciut...
Ehh trzymajcie kciuki żeby dzisiaj nie było tak samo :-(

Lunka bidulo masz migrene czy Cie leb napie......:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
wspolczuje:-(

grunt ze faworki wyszly,a ten tluszcz z piwem Ci nie strzelal?

ja juz w piecu rozpalilam,pozmywalam,dziewczyny ogarnelam,sie ubralam w koncu:-p lozka osciellam

pozniej wyjde z mala bo mam duuuuuzo odsniezania:wściekła/y:

ja sie wykapalam, umylam wlosy, pomalowałam, musze sie ubrac, wyprostowac wlosy i szykujemy sie z maksem na spacer i do sklepu coś kupic na obiad;-)
w sumie tylko cebule i kiełbase jakąś do gróchówki bo reszte mam:tak:

i tabletki M wykupić:eek::eek: znów pelno kasy pójdzie.....:eek::-D

reklama
Witam u nas po śniadańku. Mam za to kuupe prasowania:-(I może gości będziemy mieli.

czyli dobrze ze rano mnie nie bylo:-p

to jak u mnie
ale jakas godzine plug jechal
jestem w szoku tak szybko:szok::szok::szok::szok::szok:

zdrokwa kobieto1

ej i wyszly Ci faworki?????????:-)
albo ja zle napisalam albo tak przeczytalas:-D:-D:-D:-D
ja kiedy robilam ze smietana,teraz daje PIWO ZAMIAST SMIETANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p:-p:-p:-p:-p
i powiem wam ze sa super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wyganiam Cie!!!!!!!!!!!!!!:-p:-p

a skor sie krecila to mzoe jeje sie siku chcialo co?tylko nie mogla sie obudzic albo zapomniala jak sie owla?albo 5 ida
Weronia juz ma wszytskie:tak::tak::tak::tak:

Dorota po 1 mops to kochana na koncu.
po 2 musisz z zespolu orzekajacego wziac paipeiry do wypelnienia
tm jest takie zaswiadczenie lekarza specjlaisty,ktory opiekuje sie dzieckiem
poki ta babka od ZT Was nie przyjela to idz z tymi papaierami do endokrynologa,bo jak dobrze pamietam to ona was do szpitala ksierowala prawda?
i niech ona to wypelni
do tego wypelniasz druczek i dolaczasz wszelka posiadana dokumentacje
robisz KSERO wszytskich kart leczenia szpitalnego,calej karty od endokrynologa i nawet od pediatry,ze z uszkami ma problemy itd:tak::tak::tak::tak::tak:
i wtedy to wsytzkso skladasz na komisje

z tymi punktami to jest tak ze jeden z nich mowi ze dziecko potrzebuje pomocy innych osob do roziwjania sie prawidlowego czy jakos tak(ale nie pamietam ktory)-chodzi tu o rehabiltacje itd,i za to jest to 153zl,
,a ten kolejny punkt mowi ze do codzienniej egzystencji dziecka niezbedna jest pomoc i opieka innych osob,ze nie moze normalnie zyc i niczego robic bez innych osob
moze napmieszalam i za to jest 420zl o ile sie nic nie zmienilo
ale te 420-swiadczenie pilegnacyjne-tak to sie nazywa,uzleznione jest od tego czy jest rodzinne
jak jest to i to jest i do tego dla dziecka do 5 roku zycia chyba 60zl dodatku rehabilitacyjnego

jak dostaniesz orzeczenie to dopeiro z tym do mopsu:tak::tak::tak::tak:

madar lekarka:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
znam takie :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
co do wyproznien-sprobuj jej podawac rodzynki same albo w czyms.unikaj kakao,ryzu,duzych ilosci marchwi bo to zapycha,
a syropy Rhelax probowalas?

kochaan ale Ty chyba jestes na wychowawczym tak?
to swiadczenie pilegnacyjne to o ktorym myslisz nalezy sie matce lub opiekunowi,ktory zrezygnuje z pracy na rzecz opieki nad dzieckiem niepelnosprawnym,oczywisicie jezeli ten punkt jest na TAK.
kiedys mogli byc tylko rodzice teraz dziadkowie,ale tez jakies wymogi musza spleniac
A dodatku na rehabilitacje nie dostajesz?masz rodzinne?
A moja znajoma ma dziecko w wieku 6 lat i stara się o jakąś rente na podstawie pkt 7:eek:
A świadczenie zwiększyli i jest niezależnie od dochodu
Agnes, znam dziecko chodzące do przedszkola,starsze od Oliwki które nie potrafi w prawidłowy sposób trzymać przyboru do pisania czy malowania:no:. Oliwka robi to dobrze :tak:. A tu taki bazgroł dorosłego znalazłam:-p:tak:/
2313.3.jpg
Arcydzieło:-D:-D

zdrokwa dl Emily
oj chyba jednak tu antybiotyk nie pomoze:no::no:tymbardziej trzeci z rzedu....

ja dzis zjadlam 2 paczki,nie liczac moich paczkow pieczonych
a tak w ogole mje kajzerki sa dla alergikow bo sa bez melka i bez jajaek
wrzuce pozniej na kulinarny jakby ktoras miala ochote

kochana wspolczuje przezyc
a ja juz od 2 dni mialam dziewczynom pisac ze Sewek chory ale zapominalam sorki
dobrze ze zwymiotowal,a soro geste to jak As pisala to flegma
a skoro ma zaatakowane migdaly to moze lepiej na kontrol to lekarza co?zeby anginy nie mial

widze ze wieksze juz jest

to nie tak
jak dziecko ma orzeczenie to bez wzgledu na dochody dostajesz 153zl
jezei jestrodzinne to dodatkowo dodatek 60zl na rehabilitacje i albo wychowawczy albo swiadczenie pilegnacyjne te 520zl(widze ze zwiekszyli i bardzo dobrze):tak::tak::tak::tak::tak:

oj mama te miesnie
na fotkach z siosry wesela widac:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
ale ladne kajzerki nie?????????:-D:-D:-D:-D:-D

te moje kajzerki to normlanie jak kajzerki w reke i chrupiesz:-):-):-):-):-):-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a bylas na kontroli?
na angine MUS antybiotyk 10dni,bo inaczej sie nie doleczy i wroci

fajnie
a jak zdrowko?

nadrobilam ale penwie juz zadnej nie ma:eek:
Może uda mi sie dojechać do przychodni na kontrolę bomigdał jeden mam jeszcze powiększony:zawstydzona/y:

Dowikla, Piotrku Malinki

Z okazji urodzin, które są raz w roku
Niechaj będą szczęśliwe i pełne uroku
Składam Wam szczere życzenia
Aby się spełniły najskrytsze marzenia
[/CENTER]
Dołączam się: Wszystkiego naj:-):-)
Anka, M nie może usiedzieć bezczynnie w domu :sorry: i tylko wymyśla pomysły na biznes ;-):tak:- chleb ile kosztuje każdy wie :tak:- co w nim jest napchane to już mało kto wie a takiego swojskiego na zakwasie to by się zjadło:-p:tak:. Mąka żytnia w sklepie prawie 6zł za 900g:szok::wściekła/y::wściekła/y: a w młynie 70 groszy:szok::szok::tak: - na 20 kilogramach mąki zostaje 100zł w kieszeni.Koszt upieczenia chlebka 400g ze słonecznikiem czy innym dodatkiem to ok. 80-90groszy:tak: i maszyna się kręci;-):tak::-).
Marta Ty pracy nie szukaj tylko interes z chlebem rozkrecaj;-);-)

Doberek ;-)
Dziewczyny...Ja śpie na stojąco...
Taką miałam nockę jak nigdy...
Ania zasnęła o 20-było wszystko w porządku...
O 24 obudziła się z rykiem...No i na łóżku było pełno wymiotów :-( 3 razy...
Potem wzięliśmy ją do siebie do pokoju,obejrzała bajkę....Zasnęła dopiero po 4 rano,a wymiotowała jeszcze ze 4-5 razy...Skończyła dopiero wtedy jak już nie miała czym :-(
Niewiele piła...
Chciałam o 3 z nią do szpitala jechać-zadzwoniłam,i babka kazała mi zaczekać do dzisiaj...
Mąż weźmie opiekę na Anulkę,tak żebyśmy w razie czego oboje byli w domu,i czekamy...
Na razie Ania czuje się nieźle,choć jest blada ciut...
Ehh trzymajcie kciuki żeby dzisiaj nie było tak samo :-(
Zdrówka dla Ani;-)

Do góry