Marta1981
Rodzyneczka
Dorotka,jak Oliwcia w Klubie zadowolona.Poszukam Olka ze starego przedszkola,bo też był w galerii.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
teraz nie masz co narzekac- w ciazy jestes i Ci wolnoWidze ze macie super temat .......
Ja juz też nie mam wcięcia w talii jestem 15 cm do przodu wpasie i 7 kg na plusie choc w tym tygodniu kg mi spadł wiec 6 na plusie
fajny nawet i niedrogo jak na 8 godzin np- alae ja i tak sobie nie wyobrazam maksa gdizekolwiek zostawicIwcik ty to się o wcięciu w talii nie wypowiadaj bo ty w ciąży jesteś;-);-)
Dorota Medea fajny u was jest ten klub maluszka
ja nie przechodzilam zadnych mdlosci i wogole w ciazy bylo fajnieWitam w końcu i ja
Produkcja bobasa mnie wykańcza jestem tak zmęcozna, że ledwo daje rady do tego mega mdłości....ale co się tu będę żalić..każda przechodziła przez to samo
Co Wy tu o szerokich biodrach!! Medea zwariowałaś?? Sexi...no Beyonce to nawet uszy ma sexowne Kurcze ona ma takie jędrne i gładkie ciało, że jakie biodra nie byłyby szerokie to będą apetyczne..mi do takiej jędrności jak stąd...do Honolulu i oglądając swoje wiszące pośladki zastanawiam się czy w ciąży można jakieś delikatne ćwiczenia robić na nogi i tyłek
wybaczcie ze Was nie poczytam i nie poodpisuję...
Dorotka widzę, że wzięłaś się ostro za sprawę! Tak trzymać, uszy do góry i za ciosem
Witam w końcu i ja
Produkcja bobasa mnie wykańcza jestem tak zmęcozna, że ledwo daje rady do tego mega mdłości....ale co się tu będę żalić..każda przechodziła przez to samo
Co Wy tu o szerokich biodrach!! Medea zwariowałaś?? Sexi...no Beyonce to nawet uszy ma sexowne Kurcze ona ma takie jędrne i gładkie ciało, że jakie biodra nie byłyby szerokie to będą apetyczne..mi do takiej jędrności jak stąd...do Honolulu i oglądając swoje wiszące pośladki zastanawiam się czy w ciąży można jakieś delikatne ćwiczenia robić na nogi i tyłek
wybaczcie ze Was nie poczytam i nie poodpisuję...
Dorotka widzę, że wzięłaś się ostro za sprawę! Tak trzymać, uszy do góry i za ciosem
Siedze i slysze ze otwiera sie balkon
Patrze Laura trzyma za klamke dzrwi balkonowe i wychodzi
Pytam sie jej gdzie idziesz?
L: ide na balkon
Ja: a po co tam idziesz?
L: ide na papierosa
Ja: slucham?
L: zaraz przyjde tylko wypale.Przyjde pozniej
No tak byla ciocia Aga z wujkiem i palili na balkonie to podlapala
No widzicie, ja myłam zeby ( jako nastolatka ) głónie rano i to przed sniadaniem, zaraz jak wstałam, wieczorem bardzo zadko i zeby zdrowe jak u konia. A mój od dziecka dbał i chuchał, mył po 3 razy dziennie i co 2 to leczony kuż, kilku nie ma szóstek. No i po jakims czasie pruchnice sprzedał mi mój chłopak ( obecny mąż) , przy całowaniu. Wszystkie szóstki do leczenia.na pewno cos w tym jest
ja zawsze mylam zeby a mi sie psuły mi sie bardzo szybko-juz w wieku 13 lat nie miałam stałych 6 na dole
M nigdy nie mył i wsystkie ma swoje
tylko 1 nie mial ale to uszkodzenie mechaniczne bylo a nie próchnica
o co chodzi z tą cytryną???azotan srebra na nie, proponuja fluor ktory tez jest szkodliwy.Odrazu cytryna mi sie przypomniala
No widzisz...Ostatnio nie nadążam sama za sobą - jak nie kurs to praca , wczoraj chrust robiłam i naleśniki - 3 godziny w kuchni, kręgosłup mi siadł o nogach nie wspominając a dziś,że nie miałam kursu i niby wolne to tyrka, szybko po chłopaków do przedszkola i na 17-ą na szkolenie z odszkodowań i o 20-ej dopiero do domu wróciłam. Jeszcze M wyjeżdża mi z własnym biznesem.
Co do moderowania to przykro mi się zrobiło:-(, ale cóż, skoro decyzja wszystkich mogę odejść
a no widzisz kochana, ja sama się nad tym nie zastanowiłąm i gar oleju z piwem wylałam, hihi. Małą włożyłam do łóżeczka i poleciałam po kolejny i zrobiłam takie zwykłe na śmietanie. Wyszły pyszne, właśnie rąbię.ej i wyszly Ci faworki?????????:-)
albo ja zle napisalam albo tak przeczytalas
ja kiedy robilam ze smietana,teraz daje PIWO ZAMIAST SMIETANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i powiem wam ze sa super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a skor sie krecila to mzoe jeje sie siku chcialo co?tylko nie mogla sie obudzic albo zapomniala jak sie owla?albo 5 ida
Weronia juz ma wszytskie
ile ten bohomaz kosztuje???Agnes, znam dziecko chodzące do przedszkola,starsze od Oliwki które nie potrafi w prawidłowy sposób trzymać przyboru do pisania czy malowania. Oliwka robi to dobrze . A tu taki bazgroł dorosłego znalazłam/
noooooo, tłustą parówęja odpadam,mąż do łożeczka woła.
Czyżby coś przygotował z okazji tłustego czwartku?
dobranoc.
Śliczne życzenia, tak więc podpisuję się i ja pod nimi!Dowikla, Piotrku Malinki
Z okazji urodzin, które są raz w roku
Niechaj będą szczęśliwe i pełne uroku
Składam Wam szczere życzenia
Aby się spełniły najskrytsze marzenia
heheTak wyglądają naprawdę - gwiazdy bez retuszu i upiększeń - Fotonewsy - Onet.pl Życie Gwiazd
Obejrzyjcie sobie "naturalne" fotki gwiazd - można się kompleksów pozbyć ;-)
A moja znajoma ma dziecko w wieku 6 lat i stara się o jakąś rente na podstawie pkt 7czyli dobrze ze rano mnie nie bylo
to jak u mnie
ale jakas godzine plug jechal
jestem w szoku tak szybko
zdrokwa kobieto1
ej i wyszly Ci faworki?????????:-)
albo ja zle napisalam albo tak przeczytalas
ja kiedy robilam ze smietana,teraz daje PIWO ZAMIAST SMIETANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i powiem wam ze sa super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wyganiam Cie!!!!!!!!!!!!!!
a skor sie krecila to mzoe jeje sie siku chcialo co?tylko nie mogla sie obudzic albo zapomniala jak sie owla?albo 5 ida
Weronia juz ma wszytskie
Dorota po 1 mops to kochana na koncu.
po 2 musisz z zespolu orzekajacego wziac paipeiry do wypelnienia
tm jest takie zaswiadczenie lekarza specjlaisty,ktory opiekuje sie dzieckiem
poki ta babka od ZT Was nie przyjela to idz z tymi papaierami do endokrynologa,bo jak dobrze pamietam to ona was do szpitala ksierowala prawda?
i niech ona to wypelni
do tego wypelniasz druczek i dolaczasz wszelka posiadana dokumentacje
robisz KSERO wszytskich kart leczenia szpitalnego,calej karty od endokrynologa i nawet od pediatry,ze z uszkami ma problemy itd
i wtedy to wsytzkso skladasz na komisje
z tymi punktami to jest tak ze jeden z nich mowi ze dziecko potrzebuje pomocy innych osob do roziwjania sie prawidlowego czy jakos tak(ale nie pamietam ktory)-chodzi tu o rehabiltacje itd,i za to jest to 153zl,
,a ten kolejny punkt mowi ze do codzienniej egzystencji dziecka niezbedna jest pomoc i opieka innych osob,ze nie moze normalnie zyc i niczego robic bez innych osob
moze napmieszalam i za to jest 420zl o ile sie nic nie zmienilo
ale te 420-swiadczenie pilegnacyjne-tak to sie nazywa,uzleznione jest od tego czy jest rodzinne
jak jest to i to jest i do tego dla dziecka do 5 roku zycia chyba 60zl dodatku rehabilitacyjnego
jak dostaniesz orzeczenie to dopeiro z tym do mopsu
madar lekarka
znam takie
co do wyproznien-sprobuj jej podawac rodzynki same albo w czyms.unikaj kakao,ryzu,duzych ilosci marchwi bo to zapycha,
a syropy Rhelax probowalas?
kochaan ale Ty chyba jestes na wychowawczym tak?
to swiadczenie pilegnacyjne to o ktorym myslisz nalezy sie matce lub opiekunowi,ktory zrezygnuje z pracy na rzecz opieki nad dzieckiem niepelnosprawnym,oczywisicie jezeli ten punkt jest na TAK.
kiedys mogli byc tylko rodzice teraz dziadkowie,ale tez jakies wymogi musza spleniac
A dodatku na rehabilitacje nie dostajesz?masz rodzinne?
ArcydziełoAgnes, znam dziecko chodzące do przedszkola,starsze od Oliwki które nie potrafi w prawidłowy sposób trzymać przyboru do pisania czy malowania. Oliwka robi to dobrze . A tu taki bazgroł dorosłego znalazłam/
Może uda mi sie dojechać do przychodni na kontrolę bomigdał jeden mam jeszcze powiększonyzdrokwa dl Emily
oj chyba jednak tu antybiotyk nie pomozetymbardziej trzeci z rzedu....
ja dzis zjadlam 2 paczki,nie liczac moich paczkow pieczonych
a tak w ogole mje kajzerki sa dla alergikow bo sa bez melka i bez jajaek
wrzuce pozniej na kulinarny jakby ktoras miala ochote
kochana wspolczuje przezyc
a ja juz od 2 dni mialam dziewczynom pisac ze Sewek chory ale zapominalam sorki
dobrze ze zwymiotowal,a soro geste to jak As pisala to flegma
a skoro ma zaatakowane migdaly to moze lepiej na kontrol to lekarza co?zeby anginy nie mial
widze ze wieksze juz jest
to nie tak
jak dziecko ma orzeczenie to bez wzgledu na dochody dostajesz 153zl
jezei jestrodzinne to dodatkowo dodatek 60zl na rehabilitacje i albo wychowawczy albo swiadczenie pilegnacyjne te 520zl(widze ze zwiekszyli i bardzo dobrze)
oj mama te miesnie
na fotkach z siosry wesela widac
ale ladne kajzerki nie?????????
te moje kajzerki to normlanie jak kajzerki w reke i chrupiesz:-):-):-):-):-):-)
a bylas na kontroli?
na angine MUS antybiotyk 10dni,bo inaczej sie nie doleczy i wroci
fajnie
a jak zdrowko?
nadrobilam ale penwie juz zadnej nie ma
Dołączam się: Wszystkiego naj:-):-)Dowikla, Piotrku Malinki
Z okazji urodzin, które są raz w roku
Niechaj będą szczęśliwe i pełne uroku
Składam Wam szczere życzenia
Aby się spełniły najskrytsze marzenia[/CENTER]
Marta Ty pracy nie szukaj tylko interes z chlebem rozkrecaj;-);-)Anka, M nie może usiedzieć bezczynnie w domu i tylko wymyśla pomysły na biznes ;-)- chleb ile kosztuje każdy wie - co w nim jest napchane to już mało kto wie a takiego swojskiego na zakwasie to by się zjadło. Mąka żytnia w sklepie prawie 6zł za 900g a w młynie 70 groszy - na 20 kilogramach mąki zostaje 100zł w kieszeni.Koszt upieczenia chlebka 400g ze słonecznikiem czy innym dodatkiem to ok. 80-90groszy i maszyna się kręci;-):-).
Zdrówka dla Ani;-)Doberek ;-)
Dziewczyny...Ja śpie na stojąco...
Taką miałam nockę jak nigdy...
Ania zasnęła o 20-było wszystko w porządku...
O 24 obudziła się z rykiem...No i na łóżku było pełno wymiotów :-( 3 razy...
Potem wzięliśmy ją do siebie do pokoju,obejrzała bajkę....Zasnęła dopiero po 4 rano,a wymiotowała jeszcze ze 4-5 razy...Skończyła dopiero wtedy jak już nie miała czym :-(
Niewiele piła...
Chciałam o 3 z nią do szpitala jechać-zadzwoniłam,i babka kazała mi zaczekać do dzisiaj...
Mąż weźmie opiekę na Anulkę,tak żebyśmy w razie czego oboje byli w domu,i czekamy...
Na razie Ania czuje się nieźle,choć jest blada ciut...
Ehh trzymajcie kciuki żeby dzisiaj nie było tak samo :-(