reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

wrócilam z przymiarki- nie bolało:-p:-D

ale w środe bedzie bolało bo znów szlifowanie na 18:-(
i znow 2-3 godz z głowy:baffled:

malinka jaki ładny nowy avatarek:-p:-p:-p:-p
powoli wiekszosc spraw wychodzi na prosta koncówka i początek roku jeszcze kiepskie były zmarł ojciec Leszka
z dobrych spraw to w końcu udało się wywalczyć z tym durnym bankiem wypisanie L jako neirzetelnego klienta wiec mozemy ruszyć z kredytem , opowiadałam Wam L skradli dokumenty wiele lat temu wyrobił nowe a ktoś na stary dowód juz nieaktyualny podzyrował kredyt spory kilka lat sie sprawy ciągnęły ale w końcu napisali ,że doszło do wymuszenia i skazali jakiś dwóch typów za oszustwa , zastanawiamy sie jeszcze nad założeniem sprawy bankowi za nierzetelność , przetwrzanie danych , zneisławienie i straty moralne i foinansowe przez zaniedbania niesprawdzenia wiarygodnosci dokumentów nie mglismy kupic mieszkania wziac zadnej pozyczki nic , zobaczymy czy uda się wygrac sprawę

ale było tyle stresu latania i załatwiania ,że na wszystko inne brakło czasu ;/
dobrze ze wychodzicie na prosta:tak::tak::tak:

na 16 jedziemy do znajomej na gorfy a ja dopiero zalozylam spodnie z dresu:-Dno bo w szlafroku do pralni nie polece:-D
Pranie sie kreci.Laura bawi sie farma z FP a moj zabral sie do klienta
mniam z bita smietana:sorry2::sorry2:
Witam no to my juz po lekarzu wizyte mielismy na 10 :20 a po 12 wyszlismy tyle bylo dzieci
ale Emily super sie bawila w poczekalni nawet kolezanke sobie znalazla:-D:-D:-D
Przyznam ze nic nie czytalam
U lekarza okazalo sie ze Emily ma nadal zapalenie oskrzeli i ze tamten antybiotyk jej nic nie pomogl dostala teraz jakis inny atybiotyk niby silniejszy jesli jej do czwartku nie przejdzie to musimy na pobranie krwi jechac bo lekarzowi cos nie pasuje ze ja ten kaszel i zapalenia oskrzeli tak dlugo trzyma a ani razu goraczki nie miala:confused::confused: no coz poczekamy do czwartku a jak co to bedziemy robic badania:tak::tak::tak:
ojjjj zdrówka

a po drugie jak chce żebym miała więcej centymetrów w biuście to raz musi je często masowac:-Ddwa może mi dać na operację plastyczną ja tam się na jedrne sylikony nie pogniewam:no::-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Wiki no w kompleksy mnie wbijasz jaka ty t kuchnie masz lśniącą:szok::szok::szok:ty w niej gotujesz:sorry2::sorry2::sorry2:bo u mnie to chleb na wierzchu kubeczki jakieś talerzyki przyprawy a u ciebie normalnie sterylnie:szok::szok::szok:
Lunka jak spaliłaś buraczki:sorry2::-D:-D:-D:-D
Kernuś u ciebie zawsze ciężkie poniedziałki:-(tulam niedługo piątek zaraz wróci:tak::tak::tak:a sliczny masz nowy suwczek:tak::tak:
Joasiu nie ma to jak dzieci w domu :baffled:mój Antocha uparł sie ze będzie zwalał mi wszystko ze stołu:baffled:no i zwala i podnosi i tak od 15 minut:szok:
Dowiklus no wszystkie te twoje ćwiczenia rozumiem ale przysiady sumo:baffled::baffled::baffled:co to jest??bo sumo to mi się z wielkimi ludźmi kojarzy a ty mi no ni jak szczpiorza mamo na sumo nie pasujesz:-D:-D:-D
no to miał chłopak zajęcie :-D:-D:-D
Malinka kiedy wstawiłaś nowy avatarek?
Wcześniej nie zauważyłam.
Sliczny jest

co do fotek to cudne są!! As jak tam było pięknie!! A Kuba to duży facet jest:szok:
Bejbes oczywiście śpi a ja rozmrażam mięcho na obiad i gulasz pewnie z ryzem...
Było cudnie,zakochałam się w górach słowackich .Tylko wspomnienia zostaną.
Stanę na uszach a za rok też tam pojadę.
Jutro koleżanka ma mi jeszcze fotki z góry ze stoku przesłać ze swojego aparatu ,to też wkleję.
Tymczasem wszystkie fotki będą na netlogu,bo tam nie ma limitów na galerie :tak::-):-)
Jak porównywałam Kubę z rówieśnikami to on jest nie duży,ale ogromny..:baffled::szok::szok:

To ja tak w skrócie wam odpisze:-D:tak:nie gotuje u siebie tylko na dole a jak to robie ze tak czysto ciągle chodze i sprzatam :-D:-D:szok:
tak myślałam :-D:-D:-D
czyli kuchnia na pokaz :-D:-D:-D

powoli wiekszosc spraw wychodzi na prosta koncówka i początek roku jeszcze kiepskie były zmarł ojciec Leszka
z dobrych spraw to w końcu udało się wywalczyć z tym durnym bankiem wypisanie L jako neirzetelnego klienta wiec mozemy ruszyć z kredytem , opowiadałam Wam L skradli dokumenty wiele lat temu wyrobił nowe a ktoś na stary dowód juz nieaktyualny podzyrował kredyt spory kilka lat sie sprawy ciągnęły ale w końcu napisali ,że doszło do wymuszenia i skazali jakiś dwóch typów za oszustwa , zastanawiamy sie jeszcze nad założeniem sprawy bankowi za nierzetelność , przetwrzanie danych , zneisławienie i straty moralne i foinansowe przez zaniedbania niesprawdzenia wiarygodnosci dokumentów nie mglismy kupic mieszkania wziac zadnej pozyczki nic , zobaczymy czy uda się wygrac sprawę

ale było tyle stresu latania i załatwiania ,że na wszystko inne brakło czasu ;/
teraz może już być tylko lepiej :tak::-):-)

O kurczę, dziewczyny, zaczynam kichać i zaczyna mnie chyba gardło boleć. :zawstydzona/y: Nie wiem, czy mogę coś profilaktycznie wziąć :baffled: Ale jak się teraz rozłożę to nie wiem co będzie :dry: Macie jakieś domowe sposoby na choróbsko? :confused:
na gardło to najlepsze lody .
Litr lodów na początek :tak::-):-)
to wcale nie żart.

ale sprawa:szok::szok:
dziwne ze bank tego nie sprawdzil przeciez trzeba 2 dokumenty ze zdjeciem czy nie:confused:
Mam nadzieje ze sprawe wygracie i dostaniecie odszkodowanie:tak:

kochana herbatka z cytryna i miodem a na gardelko koniecznie syrop z cebuli:tak:

no to posprzatala kotkowi:-D:-D

Moj przyjechal chory do domku zarzucil juz aspirnyke, zjadl zupke i teraz spi:-(
My po obiedzie na drugie danie jak kto woli fasolka po bretonsku albo bigos :))
ależ wybór jedzenia
Syrop z cebuli to na kaszel a nie na gardło.
Można w ten sposób oskrzela i płuca zalać i zapalenia się nabawić.:sorry2::sorry2:

A te cwiczenia to mam taki swoj zestaw:-);-)Nie sa jakies bardzo absorbujace ale daja efekty tzn kiedys dawaly a jak bedzie tearz to zobacze za miesiac jesli tyle wytrzymam:tak::tak:
No a na dol tak prawie zdazylam;-):-)

Zaraz co sie stalo:-pPoprostu przestalam sie miescic w moje ulubione ciuchy a do lata to pewnie bylaby masakra:szok::szok:
Jak dzisija zakladalm dziny to myslałam ze sie posram jak wciagalam je prze dupsko ,nie mowiac juz o zapieciu:szok::szok::szok::no:

A jak myslisz czy zdazylam na 12:confused::-p

Cwaniara hehe:-D:-D:-D

Moze mleczko z miodem na noc a w ciagu dnia herbatka z cytrynka i miodem:tak::tak::tak:
Chociaz ja zarlam cholinex:-(

ANKA
Zdrowka dla mezulka:tak::tak:

Bylysmy na dworku ponad godzinke i po drodze odebralam Dominika:tak::tak::tak:Teraz pije capucinko ,dziewczynki spia a Dominik cos tam u siebie kombinuje:tak::tak:
Jutro ma balik wiec poszukalam Jemu stroj i bedzie przebrany za policjanta:tak::tak::tak:
Baliku nie robia Im w szkole tylko ida z Nimi do takiego osiedlowego klubu Stokrotka-mam nadzieje ze bedzie tam jakis fotograf
Ty się w ubrania nie mieścisz?:-D:-D
Daj spokój nie wierzę.
Ty taki sam wypasiony kościotrup jak i ja :-D:-D:-D:-D
Co do fotografa to różnie bywa,ale czekam na fotki.

MLENA wspólczuję przejśc i przytulam mocno :tak:
ja pojadłam i niedługo do pracy musze wyjsc z 10 minut wczesniej odsniezyc autko ;-) jutro wolne plany obiadowe tez sa -bedzie barszczyk czerwony i kartacze z mieskiem :tak:
mąz ma jechac śasiadem ile bedzie kosztowac doprowadzebnie do porzadku lewego boku opla i pokrycie tego co rdzewieje zreszta po zimie to itak bedzie sporo do zrobienia
no na razie babeczki milego poludnia mam nadziej ze mi zmian szybko zleci
pochwale mojego meza zawsze jak w racam z pracki mam zrobiona ulubiona herbatke i kolacje :-D
gratulacje dla męża:tak:

Witam no to my juz po lekarzu wizyte mielismy na 10 :20 a po 12 wyszlismy tyle bylo dzieci
ale Emily super sie bawila w poczekalni nawet kolezanke sobie znalazla:-D:-D:-D
Przyznam ze nic nie czytalam
U lekarza okazalo sie ze Emily ma nadal zapalenie oskrzeli i ze tamten antybiotyk jej nic nie pomogl dostala teraz jakis inny atybiotyk niby silniejszy jesli jej do czwartku nie przejdzie to musimy na pobranie krwi jechac bo lekarzowi cos nie pasuje ze ja ten kaszel i zapalenia oskrzeli tak dlugo trzyma a ani razu goraczki nie miala:confused::confused: no coz poczekamy do czwartku a jak co to bedziemy robic badania:tak::tak::tak:
zdrówka dla Emily

Ania no ja też w golfach bo koffam ogromnie tylko z na krótki rekaw:-D:-D:-D
Mi tam ma ubyc wszędzie po diecie taki mam bynajmniej plan:-D:-D:-D:-Dale pietruszka mi zapowiedział po pierwsze robisz to tylko dla siebie bo mi się taka podobasz i nie wiem po co ty się odchudzasz:szok:po drugie ani milimetra mniej w biuście może być nawet więcej:szok::szok::szok:
więc mu powiedziałam że owszem odchudzam się dla siebie dla swojego lepszego samopoczucia :tak:a jak schudnę to będe mu się podobała jeszcze bardziej:-pno i jak to jest że jemu się duża podobam ale faceci zawsze się za tymi szczupłymi ogladają:wściekła/y::wściekła/y:a on pewnikiem wyjatkiem nie jest:no::no:
a po drugie jak chce żebym miała więcej centymetrów w biuście to raz musi je często masowac:-Ddwa może mi dać na operację plastyczną ja tam się na jedrne sylikony nie pogniewam:no::-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

HEJ u pediatry dzis sie okazalo ze Oliwka ma angine :-(.Mamy antybiotyk .

No i dzis zadzwonilam do kliniki jak z wynikami Oliwka i niestety dowiedzialam sie ze OLIWKA JEST CHORA NA ZESPOL TURNERA :-(.
Troche sobie poplakalam ale juz mi lepiej.
W srode jade sama do lekarki do Katowic i ona mi powie co i jak.Jak ja bedziemy leczyc itp.
Jestem podlamana ale ja sie tego spodziewalam.
Najgorsze dla mnie to to ze takie dziewczynki musza brac lekarstwa aby miec @ i ze nie zachodza w ciaze .Choc podobno juz jest jakis sposob .Jakis przeszczep czy cos takiego .Jeszcze sie do konca nie doczytalam.Zobacze co sie dowiem w srode od lakarki.

No nic pozostaje nam dalej zyc i ja leczy tak jak sie da.No i teraz bede miala troche zalatwiania z TA JEJ NIEPELNOSPRAWNOSCIA :-(.
Dorota będzie dobrze.
My Cię wspierać będziemy.
Medycyna nie postępuje a galopuje naprzód ,więc zanim Oliwka urośnie to już coś wynajdą na tę chorobę.:tak:;-):-):-)
Tymc\zasem załatwiaj jej wszystkie świadczenia i wystąp o orzeczenie

Malinka ja to te z dlugim zakladam no chyba ze swetr na gore:-DA biust to ja mam wersje sporotowa i mi tam sie podoba.Zawsze gadam mojemu ze nie bede miec zwisow bo mi nie ma co zwisac:-D:-D:-D

Ja sie powli szykuje do wyjscia
Ania ja mam tę samą wersję i kłopot z głowy.:tak::tak::tak:
Kochane przysiadłam do neta z obiadkiem.
Zrobiłam wątróbkę z cebulką i dziś tylko dla siebie do chlebka.
Miało być na 2 razy ,bo ponad 40 dag było tej wątróbki.
Właśnie zauważyłam,że już jej zabrakło.:szok::szok::-D:-D:-D
Gdzie ja to zmieściłam?:confused::confused::confused::confused:
Sama się sobie dziwię.
Wpadnę do Was może wieczorkiem,czas obiad dla reszty rodzinki podszykować.

Ostatnia edycja:
witam was po długiej przerwie mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie;-)...znów potrzebuje waszego wsparcia :-( .bardzo mi na tym zależy kochane mamy :-( nie wiem co się ze mną dzieje z moim ciałem, spóźnia mi się okres i strasznie się martwie że mogę znow być w ciązy...nie robiłam testu chociaz go kupiłam bo okropnie boje się pozytywnego wyniku wiem że nie dam sobie rady z kolejnym dzieckiem i całą resztą domu na głowie :-( powiedzcie mi czy to może być od stresu ze mam opóźniony okres a może przez pogodę czy coś innego?
:-( poradźcie mi co mam robić może jedna z was miała takie problemy jestem totalnie zagubiona i nie mam z kim o tym pogadać szczerze :-(
serdecznie was pozdrawiam

Okres może się spóźniać od różnych rzeczy,ale na pewno to zrób test.
Po co się zamartwiać?
U mnie stres powoduje przyspieszenie okresu ,więc sytuacja zupełnie odwrotna.:tak::-):-)

Przepraszam Kaziu ale oile mnie pamięć nie myli to ty kiedys tu komuś radziłaś cos a propo ciązy i zbyt dobrze pamiętam jak nam zarzucałaś ze ciągle siedzimy przed kompem a i że Lunki dziecko "sra krwia a ona hi hi hi"więc jakoś na twoje posty nie mam ochoty odpisywać:no::no::no::no:
As dziękuje kochana :tak::tak::tak:

Przepraszam Kaziu ale oile mnie pamięć nie myli to ty kiedys tu komuś radziłaś cos a propo ciązy i zbyt dobrze pamiętam jak nam zarzucałaś ze ciągle siedzimy przed kompem a i że Lunki dziecko "sra krwia a ona hi hi hi"więc jakoś na twoje posty nie mam ochoty odpisywać:no::no::no::no:
As dziękuje kochana :tak::tak::tak:
ups ...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry:
To ja nie w temacie...:eek:

reklama
Cześć mamuśki:tak::tak:

Nie bylo mnie tu troche a tu tyle postów ze matko droga ale przeczytam dzisiaj
:tak::tak::tak:pokukam co to sie u was dzieje , ja jakoś od piatku zle sie czuję i mam chyba handrę całą sobote przeleżałam , to chyba przez to ze zaczął mi sie 12 tydzień , którego cholernie sie boję:-:)-:)-( w niedzielę z rana wybralismy sie rodznka do tarnowa do szwagierki bo po operacji kregosłupa jest no i wypadało pojechac a to ode mnie 110km w jedną stronę wiec podróz nie krótka a spowrotem to nawet do domu nie dotarlismy bo brat męża 50 urodziny obchodził wiec trzeba było wpaść na impreze
Niestety:-( impreza szybko dla mnie sie skończyła bo ok20.00 zbladłam i mąż sie wystraszył i zapakował mnie do auta do domciu , wdomciu odrazu łóżko no i mężulek zaopiekował sie żoneczką herbatka z cytrynką i kolacyjka no i zasnęłam jak niemowlak szybciej niz mój syn:tak::tak::tak:
No ale dzisiaj mam nadzieję ze nadrobie zaraz wasze posty może z godzinke mi zejdzie :-):-):-)

Do góry