reklama
Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
Witam!
Dawno mnie tu nie było wybaczcie! Ale ostatnio jakoś humor nie dopisuje i ogólnie wieczorem jestem tak padnięta że idę spać rowno z dziećmi a przez dzień to nie bardzo jest czas bo Krzyś na rano Ania na popołudnie i jakoś z niczym wyrobić się nie mogę
Pozdrawiam i obiecuję częsciej zaglądać
Dawno mnie tu nie było wybaczcie! Ale ostatnio jakoś humor nie dopisuje i ogólnie wieczorem jestem tak padnięta że idę spać rowno z dziećmi a przez dzień to nie bardzo jest czas bo Krzyś na rano Ania na popołudnie i jakoś z niczym wyrobić się nie mogę
luna665
Mama grudniowa 2007
Myśłałm, że chodziło o milczenie, no ale oki. Wiki, j atam wolę wiedziec i złemu zapobiec. Niestey moja wiedzą się spóźniła, a raczej ustawa weszła kilka dni za późno i zdążyłam zaszczepić, choć i tak zwlekałam ile mogłam.No i tak po waszym pisaniu o tych szczepionkach to sie zastanawiam czy czytac bo jak to kiedys ktos powiedział ze wiedza jest srebrem a niewiedza złotem
żyć nie umierać, superpietruszka zapowiedział że w weekend ja idę do pracy a oni z antochą robią gruntowne sprzątanie takie z myciem okien i praniem dywanu
no no no, jest sie z czego cieszyć. Ja moja wczoraj pierwszy raz zaczelam w nocy wysadzać. Za pierwszym razem z usmiechem usiadla i błyskawicznie siusiu zrobiłą, za drugim razem nie chciała siku, a za trzecim siedziała tak długo aż zobila kupę, no za chiny nie chciała się spowrotem bez ee położyć, a trwało to 47 min, mało nie zasnęłam u jej stópdzis nocka tez super.Oliwka dzis nie budziła sie na sikanie wytrzymała do rana i jak się obudziła to posżła i nasikała ponad połowę nocnika
ciesze sie bo może po tamtej wpadce teraz bardziej tryma to sikanie bo juz poczuła na własnej skurze że pampersa nie ma w nocy i musi trzymac.super :-):-):-):-):-)
Ciekawe jak dziś bedzie.
może coś w tym być, bo moja tez tak śpi jak ja , czyli byle jak, krótko, przerywanie i w ogóle do d...-lekarka powiedział ze jak kobieta w ciąży spi to i dziecko potem ładnie spi a ja większość ciąży miałam bezsennej i antek tak ma on ma 10 m-cy a potrafi spać raz od 10-do 11 a potem idzie spać np o 21 i wcale nie jest sennyw nocy budzi sie teraz po 4-5 razy no a o 5 budzi sie uz wyspany
oj, oby nie, zdrówka zycze!Emily jest chora chycila jakiegos wirusa no i goraczka kaszel i wymioty pediatra mi dzis powiedzial ze ucho zaczyna sie tez robic pomalu czerwone mam nadzieje ze nie dostanie zapalenia ucha
Witaj, uwazaj, my uzalezniamy!czesc dziewczyny, czy moge dolaczyc do tematu ?
jestem mama dwoch dziewczynek : 4,5 roku i 7 m-cy i jestem od miesiaca na wychowawczym :-):-)
Ja dostałam kilk adni temu, juz koniecto co my wszystkie naraz @ dostajemy?
17h spała bez jedzenia? nikt ja na jedzenie nie budził?????
Moja po urodzeniu zjadła coś dopiero po 2 dniach, nie chciał ani cyca, ani utli, no nic, tylko spała i się smiała na przemian.
no kochana, szalejesz, brawo!Ale uprzylam sobie dwie kurtki na zime i kilka sweterkow a do tego kupilam sobie taka lawe do kawy do salonu(tzn brat mi kupil ze swojego konta bo tam trzeba bylo dokupic jakos wysokosc)Ale juz mam zamowiona i tylko bede czekaly kiedy mi przywioza
I jeszcze w auchan upatrzylam sobie taka podstawke chlodzaca pod laptopa
Wspaniale to czytac, oby tak dalej. Całuski dla naszej maluskiej kruszynki!Bylam dzisiaj u gina
z dzidzia wszystko ok serduszko ma zdrowe, sa dwie nerki, zoladeczek tez jest, struktury mozgu prawidlowe no poprostu rewelkazdjecie z usg no super
widac buzke oczy nosek usta - jestem zachwycona
mala ma juz 529 g a ja przybralam od poczatku 5 kg czyli waze 52 kg
i o to chodzi, super! Gratulujemy mamuśka!Kamilek juz pije wode mineralna sama
No to oby juz tylko w ta strone szło. Zdrówka dla wszystkich.Witam!
Z Olkiem lepiej,wczoraj wieczorem tylko trochę gorączki miał a dzisiaj pomału apetyt mu wraca.Julu - odpukać zdrowy.
cudne zzdjęcie, ja takich nie miałam. no bombastyczne po prostu ale bedzie ładniusia!dobra to jest nasza Nikolka
Oczy miec dookoła głowy to za mało, kurcze, mnie nadal przesladuje koszmar, ze mala poparzona czyms. Wspólczuje przezycia!No ale dziewczyny zapomnialam Wam dzisiaj powiedziec ze maly wylal na siebie cala kawe poczawszy od glowy po sam dol....
zaraz lecialam z nim pod wanne i moczylam go zimna woda... chociaz kawa nie byla taka goraca juz bo ja daje duzo mleka z lodowki no ale co by bylo gdyby...
Tylko sie przestraszyl - sladu zadnego nie ma wiec jest ok
ale mi tez napeedzil strachu a poszlam tylko wyplukac jego nocnik bo narobil co nie co
mysle, ze powinnas na jakis czas odstawic kakao, jesli to nie pomoze, moze to przez ciuchy, eliminuj po kolei, nic innego nie widze.zauwazylam ze Sewek ma na posladkach takie czerwone suche miejsca ... - oooo jak siada sie na nocnik i potem ma sie takie odbicia to dokladnie w tym miejscu i teraz nie wiem z czego to jest cz z tego siadania na nocnik a jest po kazdym jego zalatwieniu myty, czy moze od kakao - bo jest uczulajace
smaruje mu to alantanem i ma to juz lepsze ale gdybym go nie smarowala to pewnie porobily by sie z tego pekniecia
co sadzicie o tym dziewczyny???
Dobranoc śpiochy
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
ja w obydwu ciazach po 17kgaaaa zapomniałam Wam powiedziec ze od ostatniej wizyty przytyłam 4 kilo!!!!
i juz mam 17 kg na plusie
sluchajci już się mój antoszka wyspał myślałam że pośpi chociż do 12
grochówkę nastawiłam a sprzątanie to już razem z antochą mnie czeka ale dzisiaj tylko tak z grubsza bo pietruszka zapowiedział że w weekend ja idę do pracy a oni z antochą robią gruntowne sprzątanie takie z myciem okien i praniem dywanu
i znow mycie okien
szlaejesz kobieto!
zazdroszcze takich pomocnikow......
h
dzis nocka tez super.Oliwka dzis nie budziła sie na sikanie wytrzymała do rana i jak się obudziła to posżła i nasikała ponad połowę nocnika
ciesze sie bo może po tamtej wpadce teraz bardziej tryma to sikanie bo juz poczuła na własnej skurze że pampersa nie ma w nocy i musi trzymac.super :-):-):-):-):-)
to tylko pogratulowac postepow
-lekarka powiedział ze jak kobieta w ciąży spi to i dziecko potem ładnie spi a ja większość ciąży miałam bezsennej i antek tak ma on ma 10 m-cy a potrafi spać raz od 10-do 11 a potem idzie spać np o 21 i wcale nie jest sennyw nocy budzi sie teraz po 4-5 razy no a o 5 budzi sie uz wyspany
ja zawsze bylam spioch i w obydwu cuiazach sporo spalami moej baby tezlubia spac:-)
hej dziewczyny poczytalam was ale nie bede odpisywac bo czasu brak
musze sie brac za prasoowanie poki dziecko spi bo jak wstanie to nic nie zrobie bo Emily jest chora chycila jakiegos wirusa no i goraczka kaszel i wymioty pediatra mi dzis powiedzial ze ucho zaczyna sie tez robic pomalu czerwone mam nadzieje ze nie dostanie zapalenia ucha
uuu zdrokwa zycze!
u nas jka ucho zaczerwenione to daja antybiotyk i po klopocie
no i niestety w Polsce aki wirus panuje we wrzesniu zawsze
czesc dziewczyny, czy moge dolaczyc do tematu ?
jestem mama dwoch dziewczynek : 4,5 roku i 7 m-cy i jestem od miesiaca na wychowawczym :-):-)
witamy:-)
to co my wszystkie naraz @ dostajemy?
ja dopiero w polowie cyklu jestem
M
a pogoda tez sie u mnie popsuła,jednym słowem LEJE więc tez będziemy przymusowo siedziec w domu
Oliwka sie zajęła soba więc jest spokój,bawi sie teraz fontanna Plaskoola i kupiłam jej dzisiaj nosidełko dla lalki i tak jej się podoba ze cały czas nosi w nim lalke i ja buja.:-)
u mnie caly dzien byla pogodsa.troche chmur i wiatr ale nie padalo:-)
Bylam dzisiaj u gina
z dzidzia wszystko ok serduszko ma zdrowe, sa dwie nerki, zoladeczek tez jest, struktury mozgu prawidlowe no poprostu rewelkazdjecie z usg no super
widac buzke oczy nosek usta - jestem zachwycona
mala ma juz 529 g a ja przybralam od poczatku 5 kg czyli waze 52 kg
to juz chyba na tyle jak narazie bo maly nie daje mi spokoju `
najwaznijesze z dzidzia ok:-)
luna665
Mama grudniowa 2007
Hej czarownico!
A mój wstał dzis pierwszy do małej-rano i siedział z nią w jej pokoiku, żebym mogła odespać. Później poleciał na zakupy, pomył okna, wysprzatał kuchnię i zrobił obiad, pomógł mi z praniem, przespał się 2 h i bawił się z mała, prawie cały dzień nic nie robiłam.
Ale fajnie, przepraszam, że nie wchodziłam na bb, ale żeby czar nie prysł wolałam trzymac się z dala od kompa, żeby nie bylo, że on haruje a ja tu siedze, hihi.
Pogoda masakryczna, leje, wieje, zimno, fuj.
Oby jutro było troszkę lepiej, żeby chociaz nie padało, to juz coś.
A mój wstał dzis pierwszy do małej-rano i siedział z nią w jej pokoiku, żebym mogła odespać. Później poleciał na zakupy, pomył okna, wysprzatał kuchnię i zrobił obiad, pomógł mi z praniem, przespał się 2 h i bawił się z mała, prawie cały dzień nic nie robiłam.
Ale fajnie, przepraszam, że nie wchodziłam na bb, ale żeby czar nie prysł wolałam trzymac się z dala od kompa, żeby nie bylo, że on haruje a ja tu siedze, hihi.
Pogoda masakryczna, leje, wieje, zimno, fuj.
Oby jutro było troszkę lepiej, żeby chociaz nie padało, to juz coś.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
dobra to jest nasza Nikolka
szkoda ze nie iwdze fotki:-(
zauwazylam ze Sewek ma na posladkach takie czerwone suche miejsca ... - oooo jak siada sie na nocnik i potem ma sie takie odbicia to dokladnie w tym miejscu i teraz nie wiem z czego to jest cz z tego siadania na nocnik a jest po kazdym jego zalatwieniu myty, czy moze od kakao - bo jest uczulajace
smaruje mu to alantanem i ma to juz lepsze ale gdybym go nie smarowala to pewnie porobily by sie z tego pekniecia
co sadzicie o tym dziewczyny???
mojej niocnik sie zawsze odznacza:-)
moze miec od kakao.nie dawaj mu z tydzien nic co ma kako a potem przez kilka dni i zobaczysz
Oki, skończyłam nadrabia c, film się skończył, więc proszę koleżanek , proszę nie uciekać, zaraz bendem.
jezdem
Witam!
witamy.nie zapominja o nas
Hej czarownico!
helo helo
dobrze ci......zeby moj tak chcial jak mi sie nie chce tego wszytskiego rpbic...
a mu jutro na spotkanie integracyjne do stadniny koni
mala tez biore bo p pozno wroci,pewnie gdzies kolo 10 a my o 11 wypad.niech sie przespi troche.oczywoscie aby sie pogoda nie popsula.
pewnie jeszcze jakies ognisko bedzie
reklama
medeuska
październikowa mama'09
dobrze ze nie była gorącaNo ja juz jestem
okapalam sie z malym, on sie pomodlil dostal flache i teraz spi a ja mam spokoj...
zjadlam taka mala kolacje zaraz pojde cos jeszcze przekasic
No ale dziewczyny zapomnialam Wam dzisiaj powiedziec ze maly wylal na siebie cala kawe poczawszy od glowy po sam dol....
zaraz lecialam z nim pod wanne i moczylam go zimna woda... chociaz kawa nie byla taka goraca juz bo ja daje duzo mleka z lodowki no ale co by bylo gdyby...
Tylko sie przestraszyl - sladu zadnego nie ma wiec jest ok
ale mi tez napeedzil strachu a poszlam tylko wyplukac jego nocnik bo narobil co nie co
no to fajnie jak w rybniku napewno Cie odwiedze - hehe a Twoj dostanie fajny prezent ze szpitala ;-)
jaki prezent ma niby dostać??
no no no to zaszalał Twój kochany super:-) moj jakby mial okna umyć.. błehehe... teraz sie doprosic nie moge a w ciązy jestem- umyje dopiero jak sie sama za to wezme jak wie że nie moge to sie bierze hihi- no ale to mu odpusczam bo jak on umyje okna to....Hej czarownico!
Podziel się: