reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja wczoraj po nocy prania 2 zrobiłam, jedno się jeszcze moczy, oprócz tego jeszcze 1 wsad ciuchów i jeden z kocem. I skąd to sie bierze ja pytam, no skąd???:-D:-D:-D

Mała jeszcze śpi, no niespotykane!!! O 15 powinnyśmy najpóźniej yjść z domu, żeby jeszcze plac zabaw zaliczyć przed spotkaniem. Chyba nie wyjdzie, najwyżej plac zaliczymy w drodze powrotnej.
A ja mam posprzątane ( co prawda po łebkach ) , chata ogarnieta; jeszcze zakupy, kurcze właśnie mi się przypomniało. Coś mi się wydaje, że się nie wyrobimy, a ja siedze i nic zrobić nie moge.

reklama
Moje mlode niestety juz nie spia-wstaly zdecydowanie za wczesnie:no:Tearz Klaudia jest nie do wytrzymania:no::no::no:Do tego Dominik Ja mega denerwuje-poprostu sajgon w chacie:no:
A ja sobie pije capucinko:-p

Witam poniedziałkowo.
Nic nie czytałam.
Czasu brak.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A ja dziś już byłam w szkole,na zakupach,u stomatologa (dwójka mi padła),zmywarka już się wyłączyła,pranie się kręci ,teraz w domku jestem i obiadek szykuję.
Zaraz po małego ,a na 16 terapia SI Kubusia i o 17 znów go odebrać .
Potem lekcje z małym odrobić i podać późny obiad pozostałym domownikom.:-D:-D
Kto ma więcej???:-D:-D:-D
Od jutra zaczynam oprowadzanki na konikach w przedszkolach :-D:-D:-D
No kurczę doby mi mało :szok::szok::szok::szok:
Miłego dnia.

Witam i ja przy popołudniowej kawce;-);-)
Wyszłyśmy z Mają na zakupy bo aż szkoda mi było siedzieć w domu przy takiej pięknej pogodzie:tak::tak:
Teraz czekam aż Maja zaśnie to powynoszę kilka rzeczy do piwnicy bo tu tylko niepotrzebnie miejsce zajmują:tak::tak::tak:

Witam dziewczyny
Poczytalam was ale nie mam weny zeby odpisac na posty:no::no::no:
jestem chora i czuje sie fatalnie z nosa mi leci gardlo mnie boli kaszel mam okropny i ucho tez zaczyna coraz czesciej bolec no i jestem jakas do niczego a humorek mam taki ze m wziol mala i stracil sie na zakupy bo juz ze mna nie dal rady wytrzymac czepiam sie go o byle co nawet gadac mi sie z nim nie chce a przeciez on niczemu winny :szok::szok::szok:
dzis jeszcze idzie na popoludnie do roboty wiec caly dzien bede sama z dzieckiem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dużo zdrówka życzę:tak::tak::tak:

AS
No niezly Twoj plan dnia:-);-)

Ja sie zabieram za posprzatanie w mojej "kanciapie" i za umycie basenu ale jakos zabrac sie nie moge:no:
No i jeszcze czeka mnie mega porzadek u Dominika lacznie z przeryciem szafki i w garderobie,ale kiedy to zrobie to nie wiem:-D:-p
Teraz dopijam kawke

to po czesci tez chodzi o moje zmeczenie fizyczne jak i psychiczne.ja rozumiem kiedy 1 z rodzicow pracuje a 2 robi "wszystko" inne w domku i z dzieckiem ale nie kiedy 2 nie pracuje,a tylko 1 robi WSZYSTKO w dzien i w nocy,jestem tak zmeczona fizycznie ze wole by szybko zasnal niz mial wyc 3h a spychicznie zaczynam tak bardzo ze rycze wieczorami i nic mnie nie cieszy.

Rozumiem cie ale naprawde powinnas dac facetowi mocnego kopa w d***e zeby sie opamietal, wynioslabym sie do rodzicow a jego o alimenty podala

Witam i ja :tak:

U mnie też pogoda ładna :tak:
Wczoraj leniuchowałam :-p Helenka była u babci, M pojechał na polowanie a ja była z Niki sama w domku :tak: A potem M zabrał mnie na zakupy, mogę się pochwalić dwoma nowymi parami butów i dwoma torebkami :-p:cool2: Muszę się jeszcze, za jakimiś spodenkami rozejrzeć bo te z prze ciąży kończą się na wysokości blizny po cc :baffled:

Lecimy dzisiaj do przychodni z Niki na pierwsze szczepienie, ale nie mam pewności czy ją będą szczepić :eek:

Ja oprócz odśnieżania ( a mieszkamy na rogu :no:) nie lubię tego opatulania się :no: ciepłe kurtki swetry, brrr

He, he, ja jeszcze nie mam @ :-p A co będzie później to zobaczymy...;-)

Daj znać jak wrócisz :tak:

Kobietko, jak ty to wszystko wytrzymujesz :szok: A jeśli chodzi o spanie to ja cię rozumiem, jak mój wyjeżdżał na dłużej np na 2-3 tyg to ja to strasznie przezywałam a przytulenie się do brzdąca było bardzo uspakajające :tak:

A ja lubie zime, moge pojezdzic na desce a pod warstwami ubran gubia sie faldki i niedoskonalosci figury :-p:-p:-p:-p:-p

Wspolczuje:no::no::no:Moje nigdy nie obudzily sie tak wczesnie i mam nadzieje ze nigdy tego nei zrobia:-p
Niedlugo znowu beda mi spaly do 10:-pniech tylko przyjdzie prawdziwa jesien i zima:-);-)
A wlasnie kiedy sie przestawia zegarki i w ktora strone???

zegarki przestawiaja chyba w ostatni weekend pazdziernika

co do usypiania-,moje sama zasypia w sowim lozeczku,od zawsze.czasami musze posiedziec obok lozeczka,albo p.nieraz zasypia caliem sama.czasami ja ululam na kolanach jak jest chora czy cos.ale poza tym wie ze spiw lozeczku.nie wolno sie dac sterryzowac dziecku!

mala wstala wiec ja odpadam bo obowizaki wzywaja.pora wrocic do rzeczywistosci.akumulatory na jakis czas naldowane.p dzis pierwszy dzien w nowej pracy,ciekawe jak mu idzie

ja lubie poprzytulac dziecko jak usypia, klade sobie Huberta na brzuchu i tak zasypia, a potem klade go do lozeczka i tam spi cala noc

Ja ja bralam tabletki to tez mialam regularnie co 28 dni,ale mi zadne tabletki nie sluzyly:no:Raz bralam Logest a raz Cilest.Po jednych bolala mnie glowa i chcialo mi sie wymiotowac a po drugich jadlam przez cala noc:-D:szok:

A teraz jaka metode stosujesz?? Wkladke czy zastrzyki??

Ja biore cilesty ale teraz mam ostatnie opakowanie i sobie robię przerwę na jakiś czas :tak: moja koleżanka brała cały czas przez jakieś 3 lata cilesty i jej wykryli guza w przysadce mózgowej, prawdopodobnie przez to że barła tyle lat tabletki bez żadnej przerwy :no: teraz bierze jakieś silne leki a dziewczyna o rok ode mnie młodsza :-( strach normalnie :no: nie wiadomo czy będzie mogła mieć dzieci przez te leki bo takie silne są. Będzie musiała zdecydować, albo zdowie albo dziecko. Jak nie bierze leków to guz rośnie :no: ale teraz na szczęście się dobrze czuje już :tak:

Wiesz ja mysle ze tego guza wykryli bo dziewczyna z powodu tabletek czesciej sie badala. Tak to juz jest. Jakby nie brala to mogli by wykryc za pozno.

A ja przeczytalam ciekawy artyluł o spaniu z dzieckiem.

To daj linka albo chociaz namiary na czasopismo :);-);-);-)

reklama
Do góry