reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

L4dY-bIrd - alew ci fajnie to ja tyz tak zrobie

Joaska- kiedys przesylas nam taka strone z przepisami dla maluszkow - co w damym miesiacu ( wiesz o co mi chodzi??) znasz adres?? bo mi sie skonczyly pomysla na Jaskowe zupki!!

reklama
malutka pisze:

Joaska- kiedys przesylas nam taka strone z przepisami dla maluszkow - co w damym miesiacu ( wiesz o co mi chodzi??) znasz adres?? bo mi sie skonczyly pomysla na Jaskowe zupki!!

chodzi Ci o przepisy czy o ksiazke kucharska dla maluszkow????

Joaska pisze:
malutka pisze:

kurcze sama nie wiem- ale raczej co powinno jesc w damym miesiacy?( karmiame piwersia i butla)

hmmmmmm ja juz nie wiem co mu gotowac

wczoraj sie poklucilam z mama ze z;e dziecko karmie- wiec przydal by miu sie jakis poradnik z propozycjami co dawac dziecku i o ktorej godzienie

ja daje zupke o 14 ( mama twierdzi- zapozno)
potem kolo 18 jakiews owoce- taki deserek ( mam twierdzi takie jedzenie to powiniez zjesc godzinke po obiedzie)
no i piers pa kapieli.........

glupieje- POMOCY

malutka ja Kubie tez obiadek daje kolo 14............

rano je cyca
pozniej kolo 11 kaszke
miedzy 13 a 14 obiadek
kolo 16 cyca
pozniej po 17 deserek
a potem przed snem cyc

no i zaczynam Go dokarmiac, malo przybiera na wadze, wiec chyba powoli zegnamy sie z cycem...........zreszta i tak planowalam ze bede go karmic do lipca

malego sprzedalam mamie i moglismy pozalatwiac sprawy :)
malemu bardzo smakowalo jabluszko ;)
tatus dal polizac arbuza i bardzo mu smakowalo :)

malutka pisze:
Joaska pisze:
malutka pisze:

kurcze sama nie wiem- ale raczej co powinno jesc w damym miesiacy?( karmiame piwersia i butla)

hmmmmmm ja juz nie wiem co mu gotowac

wczoraj sie poklucilam z mama ze z;e dziecko karmie- wiec przydal by miu sie jakis poradnik z propozycjami co dawac dziecku i o ktorej godzienie

ja daje zupke o 14 ( mama twierdzi- zapozno)
potem kolo 18 jakiews owoce- taki deserek ( mam twierdzi takie jedzenie to powiniez zjesc godzinke po obiedzie)
no i piers pa kapieli.........

glupieje- POMOCY

malutka jesli wg Ciebie takie godziny są ok .Jasiu jest przyzwyczajony do nich to uważam że niepowinnas ich zmieniać.
Pozatym uważam że musisz wytłumaczyc delikatnie mamie że JAsiu to twoje dziecko a nie mamy :) i bedziesz je karmic w taki sposób jaki wg. ciebie i małego jest dobry :)

My np.karmimy sie tak : :p

6:00-7:00 < zależy od przebudzenia > cycuszek jeszcze w łożeczku i troche brykania :)
8:00-8:30 - kleik
10:00-10:30 - mały danonek
13:00-14:00- obiadek zupka albo jakieś wazywka z mieskiem ze słoiczka
15:00- owocki ze słoiczka
16:00-17:00 - kleik
19:00 -butla i cycuszek i ...dobranoc :)

oczywiscie w miedzy czasie podaje Jaskowi soczki i cherbatke owocową :)

reklama
o jejciu ale wasze maluchy duzo i czesto jedza my jemy tak;

7-7.30 butla
10.00 deserek
12 butla
16 zupka
miedzy czasie jakies flipsiki
20.30-21 butla i lulu

ale moje dziecko nie chce jesc ani kaszek ani kleikow
i do tego ma skaze białkowa wiec wielkiego wyboru nie ma w jedzonku

Do góry