reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja Laurze daje tylko jogurty i serki do jedzenia a tak to ziemniaki czy zupe wole sama jej dac.Chlebek zjada caly ale ma dziwna sztuke jedzenia heheeh najpierw wygryza srodek z kanapki:-D
Jak je kinder kanapke to palcem wybiera srodeczek a potem wafelek czy ciato czy co to jest:confused::-D

A kiedy dostaly 1 zabka:confused:
moja Weronika to np.parówke,czy placki ziemniaczane (jak dzis) czy kotlecika to sama je widelcem:-D:-D:-D:rofl2:
serków nie je bo nie moze,a zupa ja karmie;)kanapki je sama ale kroje jej w wagoniki:-):-D a jak je bułke bo to ułożerca mały to ajpierw skubie reka srodek a potem skórke:-) a ostatnio wchlebie wyskubała niezła dziurke:-)

Z chlopem to trzeba krotko:tak:
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: moj to sie mnie boi ale przez tyle lat to juz iwe na co mnie stac:-)

reklama
ANABUBA
Moje teraz waza moze po 7200

ANKA
Wiktorii wyszedł pierwszy zabek jak miala 13 miesiecy a Klaudi dzien przed roczkiem
Zanim dostaly kolejne to nic nie umialy grysc:no:Kilka razy mi sie dusily zwyklym ciastkiem bebe.Musialam Im zawsze wkladac palec do gardla i wyciagac:no:Potem lekarka kazala mi przestac Im dawac bo moglabym czasem Im to wepchnac nie tam gdzie powinno leciec
No i stopniowo uczylam Je grzyzienia.Kanapki oczywiscie bez skorki daje Im do reki tak moze od miesiaca

moja Weronika to np.parówke,czy placki ziemniaczane (jak dzis) czy kotlecika to sama je widelcem:-D:-D:-D:rofl2:
serków nie je bo nie moze,a zupa ja karmie;)kanapki je sama ale kroje jej w wagoniki:-):-D a jak je bułke bo to ułożerca mały to ajpierw skubie reka srodek a potem skórke:-) a ostatnio wchlebie wyskubała niezła dziurke:-)

:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: moj to sie mnie boi ale przez tyle lat to juz iwe na co mnie stac:-)

no to bulke Laura je tak samo Buleczki to uwielbia jak ide z nia do piekarni zawsze doistaje gratis bo juz od drzwi krzyczy mniam mniam:-D
No to zes swojemu szkole pokazala.Ma sie bac:tak::-D

Dowikla no to faktycznie pozno.Sama stresowalas sie jak im dawalas cokolwiek do gryzienia ojejku:baffled: ale na szczescie juz coraz lepiej .... zabki sa wiec naucza sie zuc:tak:

Ja uciekam bo moj juz gotowy do cwiczen:tak:

Dobranoc

moja tak w reke tez je,ale to wtedy głownie sama bułke:-)
no i zapomniała wam wpwoeudziec ze od jakiegos tygodnia Weronika jak zje wieczorem ok 21 to do 6-7 rano wytrzymuje bez jedzenia:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2: moze w koncu koniec nocnego jedzenia:-)
no i juz chrypki nie ma prawie wcale,ale jeszcze jutro posiedzi w domu,ale w piatek juz wylazimy bo mnie szlag trafia.nochyba ze bedzie lało

Ania a w Niemczech sie przestawia czas czy nie?
bo u nas z soboty na niedziele godzine do przodu-czyli godzina mniej spania:crazy:

ANKA
No to upojnej nocy:tak::tak::tak::tak::tak:

No przerabane z tym Ich gryzieniem:no:Za kazdym razem mialam takiego nerwa ze szok:no:
W zeszlym roku na wakacjach Klaudia dusila mi sie kopytkiem.Musialam z nia szybko wyjsc z baru i tak skonczyl sie obiad:wściekła/y:One nie umialy grysc nic nawet zadnych ugotowanych warzyw
Teraz na szczescie jest juz coraz lepiej.Jeszcze musze Je pilnowac ale juz tak czesto mi sie nie dusza:tak:

ANABUBA
Dobrze ze z mala juz lepiej:tak::tak::tak:No i ze przesypia nocki
Ja z tym nigdy nie mialam problemow;-)
Od urodzenia musialam budzic Je na jedzenie a jak nie chcialy sie obudzic to wpychalam na sile:szok::rofl2:
Jak skonczyly 8 miesiecy to zaczely mi przesypiac cale nocki.Poczatkowo dawalam Im przez sen tak 4-5 rano ale pozniej stwierdzilam ze skoro sie nie budza to nie sa glodne:tak:I tak jest do dzisiaj

ANABUBA
Dobrze ze z mala juz lepiej:tak::tak::tak:No i ze przesypia nocki
Ja z tym nigdy nie mialam problemow;-)
Od urodzenia musialam budzic Je na jedzenie a jak nie chcialy sie obudzic to wpychalam na sile:szok::rofl2:
Jak skonczyly 8 miesiecy to zaczely mi przesypiac cale nocki.Poczatkowo dawalam Im przez sen tak 4-5 rano ale pozniej stwierdzilam ze skoro sie nie budza to nie sa glodne:tak:I tak jest do dzisiaj

dobrze Ci
ja od jej urodzenia to spordycznie moglam spokojnie spac w nocy tak do 6-7 bo z regulu 3-4 juz musiala dostac kasze.z reguly udwalao sie wcisnac taka oszukana:-)
dobranoc Ania

reklama
Do góry