reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Iwonka nie wiem, jak to jest w Warszawie. U nas patrzą na rocznik przede wszystkim. Na rodzeństwo, samotni rodzice, pracujące rodzice itd. itp. też zwracają uwagę.:tak: Myślę, że powinnaś spytać warszawskich mam, one Ci najlepiej powiedzą.:-)

Ja też już zmykam. Dobranoc. Śpijcie dobrze.:-)

reklama
Cześc kochaniutkie!
Moje już wszystkie śpią a ja jednym okiem patrzę na Spidermana;-)
Asiulinko u nas w miarę. Arianek ma jeszcze 3 zastrzyki, ale osłuchowo jest już oki. Tylko chwilami ma taki atak kaszlu jak stary grużlik:baffled: Madzia smarka strasznie, niestety na antybiotyku znowu:-( W nocy się rzuca bo nosek jej spac nie daje. W środę się mamy pokazac. Duuuuużo zdróweczka dla twoich chłopaków:tak: Mogłoby się wreszcie wypogodzic, bo z tą pogodą zwariowac można. Ja też smarkata jestem:dry:
Inna Oliwianka kąpielowa super! Masz chyba rację że tylko nasze listopadóweczki taki łyse zostały:laugh2::laugh2::laugh2: Gołąbki pycha:-p
Iwonka jeszcze troszkę:tak: Też pamiętam jak miałam tej końcówki serdecznie dośc, no ale lepiej niech doczeka:tak: A z tymi przedszkolami u was to se jajca robią:crazy: Takie warunki trzeba spełniac że szok. Ja to jestem ciekawa jak będzie Madzia szła do przedszkola co to będzie. Podobno to dośc liczny rocznik, aż się boję:baffled:

Asiulinka no wlasnie i siedziec przy kompie mi sie nie chce bo zaraz kregoslup sie odzywa.

Nie wiem czy was sie pytalam czy nie wiec zapytam teraz.Czy to prawda ze nie ma juz tych punktow dla dzieci do przyjecia do przedszkola? Bylam u mamy w tym czasie jak podobno je zniesli ale to nie wiem czy to prawda? Bo moje dziecko jest wlasnie przez te punkty zdtskryminowane bo 1 wrzesnia nie bedzie miualo skonczonych 3 lat i przez to do przedszkola jej nie wezme nie mowiac o innych przeciw typu, brak rodzentswa, nie jestem samotna matka itd.....
Z TEGO CO ZROZUMIAłAM Z WIADOMOśCI TO ZOSTAłY ZNIESIONE I DZIECI MAJą BYć TRAKTOWANE JAKO JEDEN ROCZNIK A NIE DO 1 WRZEśNIA I PO 1 WRZEśNIA.
DOBRANOC

Witam z rana:-):-):-)
Pogoda się trochę popsuła, ale nie ma jeszcze takiej tragedii. Maja śpi a ja nie wiem czemu obudziłam się, więc zrobiłam sobie kawkę i zasiadłam przed kompem:tak::tak:
Iwonka2006 witaj po przerwie, fajne fotki masz z Czech i oczywiście córcia jak modelka, ciekawe czy dzidziuś którego nosisz w brzuszku też będzie do niej podobny:-):-) Do maja niedługo, ale każdy dzień jak wieczność... Trzymaj się i uważaj na siebie

Z TEGO CO ZROZUMIAłAM Z WIADOMOśCI TO ZOSTAłY ZNIESIONE I DZIECI MAJą BYć TRAKTOWANE JAKO JEDEN ROCZNIK A NIE DO 1 WRZEśNIA I PO 1 WRZEśNIA.
DOBRANOC
Dokładnie tak samo zrozumiałam, okazało się, że nie można w taki sposób traktować dzieci, bo to przecież nie ich wina że się urodziły w listopadzie czy grudniu i nikt nie ma na to zwracać uwagi. Jakaś babka się wypowiadała, że przyjmowane będę dzieci urodzone między styczniem a grudniem :tak:. Ale to podobno tylko dzięki rodzicom którzy zaczęli niezłą awanturę ( i słusznie, według mnie ).

Wiecie, ja tego nie pojmę nigdy!!! U nas nie wiem jak z przedszkolem, ale ze żłobkiem jest szał. Bo polikwidowali wszystkie, zostawili jeden, w którym tworzą grupę 20 dzieciaków. A reszta??? Skoro jest zapotrzebowanie to dlaczego nie można otworzyć drugiej grupy, zatrudnić dwóch osób...?? Ostatnio u Jacka bratowej była kobieta która w żłobku pracuje ( w sumie dzięki niej Oliwka będzie do żłobka przyjęta, bo inaczej to nie miałaby szans ) i powiedziała, że chętnych jest nawet na 3 grupy :szok:. Mało tego, przychodzą już nawet kobiety które są np. w 6 miesiącu ciąży po kartę dla dziecka, żeby je do żłobka zapisać...
Jak dla mnie to tylko w naszym chorym kraju są takie cyrki :wściekła/y:

inna_22 zgadzam się z tobą i też tego nie rozumiem, skoro jest popyt na przedszkola i żłobki to dlaczego nie ma ich więcej, ale jak już napisałaś nasz kraj jest chory pod każdym względem i mnie to nieraz tak wkurza,że mam dość i chciałabym gdzieś indziej wyjechać i zamieszkać, bo tutaj po prostu nie da się spokojnie żyć bo na każdym kroku są jakieś schody do pokonania, zaczynając od tego że młode małżeństwa nie mają szans na na własne mieszkanie i na jakiś godny start w życie, wkurza mnie to:angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry