reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
U Mnie Tez Troszke Jesio Kg Zostalo Po Ciazy I Mimo Iz Karmie Mala To Nie Moge Ich Zgubic
Mama Laluni śliczne zdjęcie w avatarku :-)

No cóż taka nasza dola z tymi kilogramami :tak:
Ja po ciąży w jakieś dwa tygodnie wszystko zgubiłam a teraz mi parę kilo znowu przybyło :no:
Pewnie przez to że mam straszny apetyt :baffled::sorry2:

Grzesio śpi, Macio zasypia.
Widzę, że dziś prasowania.:-) Ja w końcu się wzięłam i wyszystko poprasowałam. Teraz nie mogę się napatrzyć na pustą deskę do prasowania.:-D

Aluśka a co jest małej, że idziecie do neurologa? I buziaczka dla córeczki z okazji ukończenia 3 miesięcy.:-)

aluska no zdrówka,szczescia dla małej dużej księzniczki kochana,,buziackzi dla niej,,,

Ja zrobiłam tetsy sprawdziłam,,teraz chwile mam,hehe
to pocyztam (pewnie ze sto stron:-:)-p:zawstydzona/y:),,i poklikam,hihi

No to ja nadrabam wasze posty,,troche tego jest,,jakies 16 stron,,takze was zawale moimi postami,hihi

Jutro mamy wyjazd na pogrzeb,jakiś kuzyn teścia zmarł na raka i chyba będe za kierowcę albo pojedziemy na 2 samochody,bo to blisko chrzestnego Julka a nie będą mieli się czym zabrać(czytaj:może coś małemu skapnie;-)).
Sklepowa odłożyła nam Pytalskich i na następny tydzień zaklepałam sobie:tak:
dobre z tym skapnieciem dla małego...

Moje usypia właśnie:tak:.dziś będę robić ,bo słodkie za mną chodzi:tak:;-)
mmmmm ja tez mam ochote,ale niedlugo maz zjezdza i bede robila wspaniałościi:confused::dry::sorry2::sorry2:

Malutki juz spi :happy2:

Rozglądam sie za przedszkolem bo od wrzesnia chcialbym poslac Igora......i miałm chęci posłać go do prywatnego niedaleko domu, nawet nie mają tak drogo bo 295zl miesiecznie + wyżywienie 6 zl co daje mniej wiecej 420 zl miesiecznie ale maja miejsca na trzy lata juz zajete:szok::szok::szok::szok: normalnie jestem w szoku nie sadzilam ze rozgladajac sie pol roku wczesniej za przedszkolem juz bede spozniona:no::angry:
ehhhhhh......zla :angry:
:szok::szok:ja pikole,,,jak d rogo,,

Dzień dobry! Przeżyłam przed chwilką koszmar! Adrianek dał Madzi żelki i ta się zadławiła. Zrobiła się sina i wyrywała mi się jak chciałam jej pomóc. Na szczęście udało mi się. Uf najadłam się takiego starchu ze aż mi się ręce trzęsą. Potem Madzia strasznie płakała i dałam jej cycusia to zasnęła. Bosiu przy dzieciach to dobrze miec jako takie pojęcie o pierwszej pomocy nigdy nie wiadomo kiedy się przyda:baffled:
:szok::szok:rany,dobrze,ze dałas rad ei zimna krew...

u mnie nie daleko jest jeszcze publiczne przedszkole, ale tam jest tyle dzieci, ze wolalbym go poslac do tego prywatnego:dry: nie wiem jak si eto skonczy, narazie szukam.......
Przed chwila zadzwonilam do innego prywatnego ale juz nie u mnie na wsi tylko w miescie obok i tam sobie wolaja 600 zl za miesiac + wyzywienie :szok: na taka cene mnie juz nie stac......ale w takim rzzie juz wiem czemu wszytskie miejsca sa na wsi pozajmowane -tanio!
aa sietttt,,,ja myslalam,ze u mnie 250zl to drogo,,ale widze,ze macie drozej...

Ja też za rok muszę pomyśleć o przedszkolu, tylko jak to będzie w Lublinie to nie wiem, może tam chcą 1000zł m-cznie:szok::szok::szok:
My już po spacerku, mała zaliczyła wszystkie kałuże i wróciłyśmy, zabieram się za pakowanie drugiego pudła, jutro już dwa wywieziemy to będzie mniej;-);-);-);-)
no moze,,,ale to chyba zlotem beda dzieci karmic,bo za tyle kasyyy

A ja w nocy wstaje do mojeog dziecka dwa razy i wysadzam go na nocnik i nie trzeba pieluszek:happy2: jestem bardzo z tego zadowolona, bo trzeba nie malego zaparcia zeby budzic sie specjalnie w nocy;-) juz nie raz mialm chwile zwatpienia...ale jakos jeszcze daje rade;-)
super,,badz wytrwala,,ja tez tak robilam,maly przez sen sikal,moment sie oduczyl i sam wstawal,.a potem wogole...

Kurcze ale tego jestttttttttt...szok....
Ja wogole ciesze sie,ze jutro pitaekz dwoch pwoodow:
po 1 maz w sobote rano bedzie albow piatekw nocy
po 2 weekend wyspie sie i odpoczne,,
ja caly tydzien teraz mailam tone nedgodzin,,fakt zarobie,ale wykoncozna,po 2-3 godz dziennie dodatkowo,plus moje 4-5 to wykanczakace tyle z dziecmi dzienw dzien,,,

Moje dziecko odczuło wpływ pogody:
1.Matka dziś łazi rozeżlona i mały zajmował się sobą sam.Nieżle mu to wychodziło
2.Zasnął w trakcie zabawy co mu się rzadko zdarza..Zawsze włazi mi na kolan i cyca.
super foty,,ach ten twoj LOLO swietny chłopaczek...

Taki brumek to 50zeta i dla dziewczynki nie bardzo,podrobiłam podpis szefa starego,zmykam się ubrać póki Pipsztyk śpi.A jak wstanie to lecimy załatwiać sprawy.
Przebudził się.Patki;-).
nono podrabiac podpisyy,,
ja w szkole moej mamy podrabialam,hihi

Już mi się troche poprawił...Za wcześnie zostałam obudzona waleniem po twarzy i innych częściach ciała:baffled::baffled:
ło masz jaki budzik fajny,,,,hehee

MOj wlazl do łózka i moze bedzie usypial,a gada jak najety,mostatnio sie rozgadał na maksa,,,,

Wiecie co musze was tak cytowac,bo ja sklerotyk,,tzn mam dobra pamiec ale krotka hihi i wsyztsko zpaominam zaraz poc hwili,,takze wybaczcie

ale zapewne tesknilyscie za moimi postami,haha,,ale ja skromna...

reklama
czas zaczac saa do siebie pisac,bo widze,ze pustki i nie ma was jakos,,albo chowacie sie,,,,hihi

A ja mam znowu temperaturę:-:)-:)-( A najgorsze że muszę wyjśc bo nie mam za bardzo nic na obiadek:dry: Ech paskudny wirus:wściekła/y: Mam nadzieję ż Madzia nie załapie:baffled:
smxnxxxxxxxxxxxn z m zzAiJAJhhgbgcxxx
pozdrowienia od Magdusi:-)
mam andzieje,ze juz lepiej,,,my tez madzie pozdrawiamy sjhdfhdfhsdh:-)

No nareszcie meldujemy,że ostatnia czwórka się ukazała więć 12sztuk ząbów.No i mały coraz chętniej je czyści:tak::tak:
no wow gratki...

Witam:) my chociaz juz mamy prawie 10 m-cy dopiero dzisiaj tutaj zajrzalysmy, witamy.Moja Natalka nie chce spac, chyba zeby jej ida wreszcie:)))
witaj witaj....

Witam nową mamusie:-):-)
My już po nożnym spacerku.
Poszłam do szmateksu i kupiłma dwie kraciaste koszule dla Lola, sweterk i dwie bluzeczki dla siebie za 8 zł:-):-)Miałam fart ale nogi mi wchodzą i ręce mam do zmiemi bo ostatni kwałek spaceru Lolo był na rękach:baffled:
no wow,ale szalejesz,
ja sobie w tym tyg obiecąłam zajrzec do szmateksow,ale robota robota,potem matus i robota w domu i nici z tego..

My też narazie gumki:) brałam cerazzete, ale zle sie czulam po nich, a na zastrzyk bym sie nie zdecydowala, pozdrawiam
a ja nic nie biore i tez nie am ciazy,,hehe,,aa dostałam @ wczoraj,a maz w sobote bedzie,co on am za pecha,,no mowie wam,,hehe

Wpadłam powiedzieć że już kończę pakowanie no i jutro przeprowadzka, żegnam się do czasu aż znowu będę miała neta
Papa dziewczynki, będę za wami tęsknić:-):-):-):-)
ojj anaconda nie pozegnalam sie z toba,,to za to duzymi abys wdziala mnie
Szybko wracaj,bedziemy tesknily,,,,:tak:

A gdzie Ewcia?????
u szwagierki i tyraa...

Grześ zasnął, więc mam chwilkę -kawka i BB.:-)

Ewcia, jak się nie mylę, miała wczoraj jechać do kuzynki (chyba) i robić włoski. I miała zostać u niej na noc. No a poza tym, to dużo koleżanek w pracy choruje i może zasypali ją zastępstwami...;-)
do szwagierki,no i herki robila,,,no te nadgodziny,,dobrze,ze juz weekendd

O co tym razem? To Ty też miej do niego pretensje -o cokolwiek, np.że wrócil za szybko/za późno do domu.;-):-D Nie daj się no i pamiętaj..."Facet to tylko facet, nie można się po nim za dużo spodziewać";-)
tak podpisuje obiema rekami glowa nogami i cyzm kolwiek sie da...

Nowa :tak::tak:. Zaglądam czasem bo tez sobie z moim maluchem w domku przesiaduję:-). Ale czasem brak mi śmiałości do rozmowy się wtrącić bo wszystkie tu takie zżyte:zawstydzona/y:. Wielka rodzinka normalnie:-):-)
witam koljna mamuska,,pisaj smiało,,,rodzina sie pwoiekszyy;-)

No i załamka totalna!!!!!! Dziewczyny oznajmiam że od dziś jestem na diecie!!!! Za dużo tych kg jest!!!:-:)-:)-:)-(
ja tez,,,od urodzenia chyba,,hehe,,ale jakos nciic z tego...waga trzyma mi norme po ciazy i co schudne to powroce ...achh

Nie wstydź sie tylko klikaj:tak::-D.
haha wstydliwa???

Do góry