reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A, vici jak kiedyś oglądałam Super nianie to ona mówiła że butla do 2 lat a do 2,5 to już kategorycznie precz z butelkami ale moja ma prawie 3 i mleko dalej ciągnie z flaszeczki a ostatnio nawet prosi o herbatkę w butli bo lubi sobie pić na leżąco :tak::-D:-D

reklama
Aha ta dzięki za info bo się tak zastanawiałam i jeż wiem:-)Nieraz jak oglądam "i ty możesz mieć super dziecko"to mi ta niania by mnie zabiła bo się z nią nie zgadzam.Ona mów za bardzo ogólnie a każdy jest inny.

Hej

Byłam dzis z moja niunią rowerem na jagodach ,nawet mi troszke pomagała,zbierała ,ale potem jej sie znudziło i rozcierała sobie jagódki na rękach ,:-D:tak::-D trochę jagódek zjemy z lodami a resztę zamroziłam ,beda na zime:-p

Pycha ,ale miałaś towrzystwo na przejażdżkę ,i zgodziły sie razem ?nie musiałas ich rozdzielać:shocked2:

Donatella swietny chłopak ,

Superniania ,tez mnie czasem denerwuje ,chyba trzeba według własnego rozsądku przecedzac jej rady,:blink::blink:

Ja dopiero pocyztałąm co tam u was było słychać przez te dw adni co mnie nie było.
I normlanie teskniłyście za mna!!:szok::tak::-Dhehe ciesze sie,szok.
ja juz nie wiem komu co i jak napisac.
Teraz juz bed ena biezaco..
Nom ale w sobote męzulek zjeżdża,no trzeba bedzie sie chłopem zajać,ale i tak zajrze,bo nie jest to możliwością abym przez 3 tyg nie zajrzała...
mój mały nie pije mleka już od połtora roku,on nie lubi mleka,a wczensiej pił,bo nie wiedział co,ale musialam mu robic kakao bo mleka niet. Teraz wsyztsko co jest białe to mleka i nie wypije.
Taki ot mały niepijak mlekaaa...

Hej dziewczyny a ja dopiero teraz zaglądam bo z rańca miałam złą wiadomośc. Spałam sobie jak mąż zadzwonił i mi mówi że miał wypadek- dobrze że siedziałam bo bym chyba upadła i mówi że jechał do pracy i jakiś facet co tirem jechał niezauważył go i zepchnął z drogi na pobocze ale na szczęście nic mu się nie stało tylko autko trzeba będzie trochę wyremontowac:tak:Ale mnie nastraszył z rana:-(
aniab dobrze że nic się nie stało :-) te tiry to mnie czasmi przerażaja, ja mieszkam przy głownej ulicy i czasmi jeżdża z taka szybkością przez miasto :no::-(

Pycha czas dvd kupic i będzie spokój i zajrzysz do nas częściej:-D
no własnie o tym sobie rano pomyślała, bo jak mała ogląda Teletubisie to mam święty spokój

Ania-a to dobre z tym pustym żołądkiem..:-D:-D:-D:-DCoś w tym jest,może Twój mąż pojął o co Ci chodziło.Muszę sobie to zapamiętać i wykorzystac przy okazji na mojego chłopunia;-);-);-)
na mojego by to nie podziałało, bo czasmi jak sie zdarzy, ze nic nie zrobię (co siębardzo rzadko zdarza) to zamawiamy sobie kebaba , pizze lub chińszczyznę

Donatella ale synek ci już wyrósł :-)

Cześć dziewuszki.Ja już po spacerku a mały leży i pewnie zaraz zaśnie.A ja mam pytanko dotyczące butli.Kiedy wyeliminować butlę z mlekiem?Zastanawiam się do kiedy najlepiej ją dawać i kiedy trza to skończyć i nigdzie nie mogę znaleźć.
moja jeszcze pije z butli, jakiś czas temu chciałam jej odstawić, ale ona nie chciała pić mleka z czegoś innego, więc wolałam żeby piła mleko z butli niż wcale

Ola K. Ewcia
ale będziecie miały fajne wakacje, oczywiście zycze powodzenia w staraniach :-)

a my po spacerku i zakupach, mała spi, a ja mam czas, bo z obiadkiem mi dzis szybko pójdzie

Wczoraj byłam też u brata rowerami ,on mieszka na wsi ,i tam mieszka tez taki facet ,który był nawet naszym sąsiadem kiedyś i on masuje ,nastawia kregi i takie tam ,i poszłam do niego zapytac sie kiedy moge przyjść i ile zapłace ,że boli mnie biodro ,podobno od przeciążenia krzyża ,zapytał się ile wydałam już na leki itd,i mówi że on ma teraz czas:szok::szok:...wiec poszłam do niego na masaż:-:)sorry: ,ale bolało jak sku....yn.dzis mam ten krzyż taki obolały :-:)dull:,podobno ma pomóc ,narazie w nocy sie tylko niewyspałam bo bolało

mój mały nie pije mleka już od połtora roku,on nie lubi mleka,a wczensiej pił,bo nie wiedział co,ale musialam mu robic kakao bo mleka niet. Teraz wsyztsko co jest białe to mleka i nie wypije.
Taki ot mały niepijak mlekaaa...

oj to moja tez powoli mleko przestaje pić ,rano wypija 30ml,i wieczorem tez 30ml,ogólnie jestem zła ,bo kiedys piła dużo dużo ,a teraz jek widzi mleko to mówi ze ona nie chce ,i potem te troszke wypija ,zaczeła za to jesć jogurty bardziej ,musze tylko pilnowac żeby wmiare regularnie je jadła

Pycha ,ale miałaś towrzystwo na przejażdżkę ,i zgodziły sie razem ?nie musiałas ich rozdzielać:shocked2:

one sie lubia :-) tylko ja byłam w szoku, ze pojechałam z nimi, mój Darek mnie namówił, bo nie chciałam, bo co? będę ze starymi babami jeździć??? ale było fajnie i nawet tempo w miare szybkie i w sumie z 20 km zrobiłyśmy :-)

a w przyszłym tygodniu kupujemy fotelik dla Majki i będziemy razem jeździc, bo mój Darek kiedyś był kolarzem i jak mnie poznał, to przestał jeździc, bo mu czasu brakowało :-D

Pycha ja dopiero w tym roku fotelik kupiłam ,używany co prawda ,ale jest elegancko zamocowany ,(wczoraj brat mi własnie mocował ,)i teraz jestm zadowolona ,moge sobie spokojnie wszedzie rowerkiem pojechać i Emilka bardzo lubi w foteliku jeździc ,"szybko mama wsadz mnie do fotelika",a podrodze wszystko komentuje:tak::-D:-D

reklama
noelia a jaki ty masz ten fotelik, taki mocowany na bagazniku czy bez bagażnika???

bo byliśmy w sklepie i gościu nam polecił taki fotelik, który mocuje sie bez bagażnika, ale akurat nie miał takiego na sklepie, dopiero za tydzień będa,
tylko że ja mam obawy czy taki fotelik jest bezpieczny, bo jak on tłumaczył, tam jest jakiś pałąk, na którym ten fotelik sie trzyma, a wydaje mi sie że na bagazniku był by stabilniej zamontowany

Do góry