reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Macio jak był mały to bardzo mało pił i juz zaczełam sie martwic ale lekarka powiedział ze moze nie potrzebuje bo w mleczku tez jest woda i mu wystarcza teraz to pija herbatki Hippa i soczki ale wody min nie chce:-( A pija roznie ok 200-300ml
Z kupka niekapka nie chce...kupiłam mu z aventu ale z tym twrdzym usnikiem i go wypluwa, musze kupic ten miekki moze wtedy sie przekona:-)

Ładne, my kupiliśmy coś podobnego pod choinkę, takiego motylka z czterema pisakami, ale on jest biały z czarnymi wzorkami (taka kolorowanka trójwymiarowa). Też potem wystarczy go wyprać. Na razie został raz pomalowany i leży;-):-D, niewyprany oczywiście. To te maskotki które znalazłaś są ładniejsze.
A z rzeczy które moja lubi najbardziej: to oczywiście wszelakie lalki i kucyki (w przedszkolu się nimi bawią), puzzle, ale już takie większe, różne rzeczy do skręcania, składania, malowania. A od babci dostała laptopa edukacyjnego i bardzo ją to wciąga, bo uczy się dodawania, literek, słów - już wcześniej miała hopla na tym punkcie, a ten laptop, to naprawdę super rzecz. Tylko wydatek już większy:-(.

Witam
Tak mi czas pędzi. Pozdrawiam wszystkie.
Witaj Anaconda, właśnie miałam pytać co sie z tobą dzieje.
Zuzia1 a może na prezencik jakieś ładne pióro, albo długopisik. My kupilismy dla teścia Parkera i był b. zadowolony. Albo np. ładne etui na okulary, jak używa.

Ach dziewczyny jak wam zazdroszczę, że zajmujecie sie w większości tylko dziećmi i domem. Tylko, a może AŻ !!! Ja do tego praca w domu i czsam mam dość, a tu jeszcze dzidzius w brzuszku, o którym czsami nawet zapominam myśleć, z nadmiaru zajęć. Ach maruda jestem. No ale koniec wolnego, muszę spadac
Pozdrawiam.

A domek z ogródkiem hmmm, narazie mam , ale wynajmowany.

Papapa.

No wlasnie Kunda dobry pomysl, moze z miekkim ustnikiem sie uda, bo nasz kubeczek tez raczej z tym twardawym i jak maly go sobie do buzi pakuje, to od razu go odrzuca i robi takie dziwne miny:szok:

Witam ,

dzis jakaś zalatana jestem ,czasu nie mam tu porzadnie posiedzieć ,

Mój chop to tez duze dziecko i moja tesciowa od małego go nauczyła że ma wszystko podane ,jedzenie ,ubranie itd,ale ja tępie to jak moge i ubrań w żadnym wypadku mu nie szykuje ,niech sam troche myśli ,jedzenie robie ,bo siedzę w domu ale sam sobie musi wziąść ,ogólnie to duze dziecko i tyle,niesadze zeby kiedyś dorósł:no: :no: :baffled:

Ide obiad zrobić ,:tak: :baffled:

Faceci to wogole inna rasa...ja po remoncie kuchni wyjechałam i zaraz telefon...kochanie cukier sie skonczył w cukiernicy gdzie dałas torebke...itp...no bo takie trudne było otworzyc szafki włorzyc głowe i zobaczyc co w danej jest...no ale mezczyzna na takie proste rozwiazanie nie wpadł:-) :-) :-)

Wlasnie moje dziecko zasnelo i nawet nie upominala sie o cyca i nie bylo wcale placzu.Polozylam sie a ona polozyla sie obok mnie i zasnela.

reklama
Tak tak Iwonka oby tak dalej ,wyrób sobie taki rytuał związany z drzemka i trzymaj się go ,córka będzie wiedzić ,czego może sie spodziewać ,i będzie ze spokojem to przyjmowac:tak: :tak: :-)

Ale miałam dobry obiadek ,zrobiłam devolaje z pieczarkami w środku ,:-p :-p i surówaczke :tak: :-p

I mam zamiar kupić sobie taki sprzet do hodowania kiełków ,u nas w sklepie się takie coś pojawiło i nasionka tez sprzedają :tak: znacie sie może na kiełkach:confused: :confused:

Do góry