reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witajcie

u nas tez nocka do bani, mała nie spała od 2:30 do 4:00 i ryk był niesamowity, potem wstała o 8 wypiła mleczko, pokulała sie ze mną w łózku i po 9 zasnęla

jesli chodzi o buciki czy kapciuszki, to Maja jak tylko zaczeła chodzić, jeszcze za raczki, to na boso lub w skarpetkach, ale teraz jak już jest zimno, zakładam jej kapciuszki, bo mi samej w skarpetkach jest zimno i musze miec kapcie, więc niestety jej tez zakładam, ale jestem zadowolona, że jak zaczynała to na bosaka, bo wcale nie jestem zwolenniczką kapciuszków

któras z was pytała o torta, ja wczoraj własnie zamówiłam, takiego zwykłego okragłego, bo teściowa mojej siostry piecze na takie różne imprezy (wesela, chrzciny, święta......) i robi to super, a pozatym mieszkam w małym miasteczku i nawet nie ma gdzie zamówic czegoś bardziej wymyslnego

reklama
Pycha - nie ważne jaki kształt, ważne żeby wszystkim smakował. A mała umie już zdmuchnąć świeczkę:confused:. Pamiętam, że myśmy ćwiczyli przed pierwszymi urodzinami i ładnie zdmuchnęła:-D.

Jak chcesz ,żeby zjedli mało obiadu, to zacznij od tortu;-):-D. A tak na poważnie, to chyba zazwyczj zaczyna się od tortu, a potem obiad. Ale u nas zazwyczaj jest odwrotnie, najpierw konkrety, potem deser (tort i inne ciasta), potem jakieś zagrychy, zimne płyty i takie tam, a ciasta też zostają, jakby ktoś jeszcze chciał:tak:. Wszyscy wychodzą objedzeni przestrasznie:szok::-D.

Zapal jej świeczkę i niech poćwiczy. Na pewno będzie miała frajdę;-), a na imprezie nie będzie zdziwiona, co to takiego:-).

Witam z rana babeczki!

Nie mam czasu na pisanie, ale podczytuje wszystko regularnie. Musimy skończyć remont, bo od 2 listopada wracam do pracy...buuuuu:-( .
Całe szczęście, że mój problem z opiekunką się rozwiązał. Agnieszką zajmie się siostra mojego męża. Lepiej nie mogłam sobie wymarzyć. Ona sama ma 2 dzieci w wieku szolnym i jest oazą spokoju i cierpliwości jeśli chodzi o maluchy. Cieszę się bardzo!!!!!

Co do chodzenia boso - to najzdrowsze dla małych stópek. Jak tylko temperatura w domu na to pozwala, to właśnie w samych skarpetach powinny biegać nasze maluchy.

Aga - to rzeczywiście już niewiele wolnego Ci zostało:-(. Dobrze, że znalazłaś do dziecka taką dobrą opiekę, nie ma to jak zostawić dzidzię z kimś z rodziny, kogo się dobrze zna:-)

reklama
My rowniez sie witamy. U nas pogoda sie skiepscila, a moje dziecie wlasnie zasnelo:tak: Niby nie jest zimno ale pochmurnie, deszczowo i wietrznie. Wczoraj w nocy myslalam ze wiatra nam dach zdmuchnie:szok: :szok: :tak: :laugh2: :laugh2: ;-)

Madzia nie ma to jak dobra "wrozka" z rodziny, ktora zajmie sie maluchem. Tez bym tak chciala.

Widze dziewczyny, ze wy juz w transie pierwszych urodzinek naszych dzidziusiow, ja tez juz powoli sie zastanawiam, jaka my impreze "jednolatkowa" wyprawimy naszemu synowi i jak ja przygotowac.:tak:

Do góry