Nikt nie sprawdza poziomu proga po 14tc, więc w sumie cięzko stwierdzić czy produkowało czy nie. Zwyczajnie rola progesteronu w 2trym jest inna niż w 1trym. A niewydolność łożyska to jeszcze zupełnie inna sprawa (zreszta powinni Ci obliczyć ryzyko na prenatalnych).
A plamienie może być naprawdę od wielu rzeczy i mogło zwyczajnie zbiec sie w czasie z odstawianiem luteiny. Ja tez mialam plamienia niewiadomego pochodzenia w obu ciążach.
Ja trochę nie wiem, jakiej rady szukasz. Czy brać luteinę zgodnie z zaleceniami? No brać, a jak nie ufasz lekarzowi, to szukaj innego.
Rozumiem, że się martwisz, ale nie bardzo jest inna rada niż przeczekać ten czas.
Inna sprawa, ze w sumie i tak nie postępujesz zgodnie z zaleceniami swojego lekarza (bo luteinę odstawilas wedle wlasnego uznania, a nie jego zaleceń), więc ja tak czy inaczej z kimś jeszcze bym to skonsultowała.
Btw. Tu jest cały temat o niewydolności szyjki i tam właśnie są dziewczyny, ktore brały luteinę. Zaraz Ci podlinkuję.
Edit. O tu:
Witam. Nareszcie udało sie nam! Mam w sobie cudowne maleństwo. Ale martwie sie ze cos jest nie tak, a akurat teraz mój le. jest na urlopie :( . Moze pomoc i uspokojenie znajde w waszych odpowiedziach? Z moich obliczen wynika, ze poczęcie nastąpiło ok 29 listopada, teraz (gdyby nie dzidzius) była...
www.babyboom.pl