reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Dziewczyny, w Poznaniu jest tak gorąco, że ja ledwo funkcjonuję. DOSŁOWNIE.
Umieram z przegrzania, mimo, że nosa z domu nie wystawiam. Zastanawiam się czy nie pojechać na godzinę na jakieś termy. Któraś z Was była już na basenie w ciąży? Jakieś wskazówki bezpieczeństwa?

reklama
szkrabek - no własnie wszyscy lekarze u których byłam mówili zeby lepiej zrobic, moa gin tez nie wyraziła sprzeciwu, pokserowała wszystkie potrzebne badania i kazałą przyjsc po zabiegu tetno zbadac :) A żebyś wiedziała ze tak sobie powtarzam, bo wiem ze jak bym odpusciła to potem do końca ciazy bym żałowała, ale Ty sama musiałas sprawdzić, więc wiesz to najlepiej :) Jak czytam te opowiesci i hormonach buzujacych to z jednej strony symptycznie to brzmi ale z drugiej współczuje.. lepiej dla samej siebie twardo stąpac po ziemi :0 ale nie zawsze się jak widac da, wiec się nie przejmuj, przejdzie :)

Co do basenu i plywania to podobno najlepsza forma aktywnosci dla kobiet w ciazy. Sama juz plywalam w jeziorze i bylo super. A w puerwszej ciazy chodzilam na basen. Mowia zeby tylko unikac goracych wod typu "jackuzi" i sauny.
Zachecam rowniez wszystkie mamy do uaktualnienia tabelki o plec i imiona u Auliya. Czesto na nia patrze i tak mysle czy faktycznie uda sie po kolei rodzic i czy beda jakies niespodzianki po porodzie zwiazane z plcia :)

Ostatnia edycja:
Basen jak najbardziej:) super odciąża kręgosłup- jedna z najlepszych form aktywnosci dla ciężarówek! Nie wolno tylko w basenach termalnych się tapać i różnego rodzaju jakuzzi.

Szkrabek jak czytam Twoje opowieści to buzia mi się śmieje, fajnie że masz takiego faceta obok siebie, że możesz liczyć na niego, zazdroszczę,
ja dziś mam dzień spania i JEDZENIA!

W taką pogodę nawet nie myślę o saunie czy jacuzzi :) Poza tym wiadomym jest, że taka forma nie jest wskazana nam w ciąży :)

Chciałam z mężem iść na basen, ale ten przenosi firmę bliżej domu, aby być stale pod ręką i nie wie kiedy skończy.. a sama to się boję:-p

dziewczyny basen jak najbardziej - tylko trzeba uważać na infekcje - tzn. jeżeli któraś z Was przed ciążą łatwo łapała grzybicę i inne świństwa to w ciąży lepiej się wstrzymać, bądź założyć tampon. W ciąży niestety jesteśmy bardziej podatne na paskudztwa tego typu + zapalenie pęcherza :confused2: ale cóż, kolejne uroki ciąży :-)

Justa - Ja też się śmieję z tych moich hormonalnych huśtawek po fakcie i są to super anegdoty do pośmiania się na przyszłość, sama płaczę ze śmiechu jak mi przyjaciółka opowiada o swoich jazdach :-D Ale samo przeżywanie tego faktu w trakcie niestety do przyjemności nie należy... ale teraz jak już siedzę sobie na kanapie i sytuacja jest ogarnięta to mi się śmiać chce z siebie i swojej wcześniejszej niemocy i sieroctwa :-)

AlfaBeta - super masz wyniki! I gratuluję córeczki :tak: Ja strasznie chciałam dziewczynkę, a będę mieć drugiego chłopca. I na początku poczułam zawód, a teraz już mi zdecydowanie przeszło. Szczególnie jak mi się maluch teraz rusza codziennie, reaguje na jakieś rzeczy typu mój mąż czy kłótnia :-) Już się zaprzyjaźniliśmy i zaczynam widzieć same pozytywy obecnej sytuacji :tak: Też tak będziesz miała!

Córeczka dla matki to super sprawa, dziewczyna zawsze przy matce zostanie, zainteresuje się, zadzwoni, wysłucha narzekań czy zwierzeń - a facet pozna jakąś zołzę i w zależności od niej albo zadzwoni albo nie :-) Dodatkowo tatusiowe szaleją za córeczkami i jest to fajny materiał do rozpieszczania ;-)

aktina - to fajnie, że lekarka tak zareagowała - to teraz czekamy na 15-go - ja akurat 15-go też mam badanie - usg połówkowe, więc wymienimy się informacjami ;-)

reklama
Domi_Polka - myślę, że to nie ma większego znaczenia czy odkryty czy kryty - tak samo jak kąpiel w jeziorze. Myślę, że spokojnie możesz iść na odkryty i cieszyć się piękną pogodą przy okazji chłodząc się w basenie :-)

Do góry