reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
witam, można się dołączyć...? :)
choć nam do 2 roczku trochę brakuję.

eZOJA
, ja też nie martwię trochę nie mówieniem mojego dziecka, no ale do 2 r.ż. może coś ruszy. :)
takie swoje słówka coś tam powie, ale jeszcze nic nie powtórzył.

witajcie;)
No co do mowy to pisałam na odpowiednim wątku;) Gada jak najeta.. Potrafi powiedzieć Idzie rak. Wychodzi jej też niepełnie jedzie rowerek na spacerek;)
Ale każde dziecko ma swoj rozwój więc przyjdzie na to czas;)

Widzę nowe mamy :-)
hej u nas w miarę ale mały robi teraz sceny jak go zostawiam w przedszkolu:sorry:chyba lęk separacyjny mu się uaktywnił:-Djest coraz lepiej ale bez wrzasku i płaczu niestety się nie obędzie do tego ten kolega z przedszkola bije dzieci i Bartek sam wczoraj powiedział cioci że go uderzył i tamten miał karę.
a tak ogólnie póki co zdrowy tylko alergia męczy jednak jak padało przez 3 dni był ok a teraz znowu ma mocny katar:sorry:
Beata dawno cię tu nie było jak chłopaki?a jak mowa Klaudka?poszło do przodu?bo mój już gada jak najęty ale jeszcze czasem nie wyraźnie:-Dale teksty to ma czasem takie że aż płacze że śmiechu i wiecznie jest pytanie:a czemu?a po co?:-D
Do nowych mam
nie przejmujcie się zbytnio że dzieci mało póki co mówią mają czas:tak:mój synek zaczął mówić dwa łączone słowa w wieku 2,5 roku a zdania oczywiście takie proste jak skończył 3 lata a teraz gada i gada:-Dale nadal nie są to zdania rozbudowane jednak powtarza wszystko więc trzeba uważać.ponoć dziewczynki szybciej i wyraźniej mówią ale na to nie ma reguły:no:;-)

Paulineczka, bardzo trudne zdania ładnie mówi :D
aguśka, przyzwyczai się do przedszkola, ja podobno cały okres przedszkolny przepłakałam :)
nawet mam takie przebłyski że widzę mamę z okna jak odchodzi... :)
a na co alergia?

Mój chodzi prawie od roku do przedszkola i nagle coś zaczął płakać ale już jest ok:tak:
alergię ma na pyłki sierść psa i roztocza teraz niestety przede wszystkim pyłki dają mu popalić bo na nie ma najgorzej alergię bierze leki więc da się przeżyć:tak:

to dobrze że jest już lepiej. Oli za 1,5 roku idzie do przedszkola... aż się boję, mam nadzieje że z dziećmi będzie ładnie jadł, bo w domu to przeboje mam :D

Witajcie;)
U nas Roksa pójdzie za rok do przedszkola. Będzie miała skończone 3 lata;) Na razie o tym nie myślę jak to będzie. Ale pewnie czym blizej to nastąpi, to się zmieni jak będzie się zachowywać i jak to będzie wyglądać!

Co tam słychać? Za okna piękna pogoda, a my siedzimy w domu chore:( ale jutro już będzie trzeba wyjść na dwór, bo gorączka ustąpiła i jeszcze troszkę kaszel pozostał.. jak wy po chorobie ubieracie dziecko w temp powyżej 20 stopni?

Pozdrawiam;)

reklama
Mój chodzi prawie od roku do przedszkola i nagle coś zaczął płakać ale już jest ok:tak:
alergię ma na pyłki sierść psa i roztocza teraz niestety przede wszystkim pyłki dają mu popalić bo na nie ma najgorzej alergię bierze leki więc da się przeżyć:tak:

Czesc

Aguska moj mlody plakal
3 mies, Teraz jest juz ok - ale on chodzi tylko na 3h dziennie :-)

Do góry