reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
hej:-)
14kg;-)ładnie!Mój Franio TYLKO 12,5:zawstydzona/y:i 90 cm wzrostu a ma 2latka i 6 miesiecy...

My juz po chorobie ,trzy dni złobka za nami ale wczoraj juz byl jakis markotny:cool:no nie wiem czy sie nie rozwija jakies swinstwo znowu:crazy:pozdrawiam was serdecznie i zycze milego dnia:happy:

jeszcze mam pytanie do mam które maja wiecej niz jedno dzieciatko:CIĘŻKO JEST?chodzi mi o finase ,o organizacje,o codziennosc....jak sobie dajecie rade z dwójka dzieci?da sie to przezyc i przeorganizowac zycie?
mi juz sie marzy drugi bobas ale nadal sie boje i mam watpliwosci....wszytskie kolezanki mówia ze jest ok,ze da sie przezyc....no ale jakos nie wierze za bardzo...bo z jednym ciezko a co dopiero z dwójka....

Agnes jak taki bilans wygląda? My będziemy go mieć w listopadzie i nie wiem co będą wtedy sprawdzać?
u nas to był skrócony bilans bo Oliwka zrobiła histerię i nie dała się dotknąć,boi się lekarzy :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ale tak dziecko jest ważone,mierzone.Badane słuchawką,lekarz bada uzębienie i sprawdza jak z nóżkami czy są proste czy koślawe.takie podstawowe rzeczy,no i pyta się zjka z mową u dziecka czy dużo mówi jak idzie rozwój w tym kierunku bo niektóre dzieci sie nie boja i same powiedzą więc lekarz widzi jak dziecko radzi sobie w tej dziedzinie.
i to wszystko.nie ma się czego bać.:tak::tak::tak::tak::tak:

14kg;-)ładnie!Mój Franio TYLKO 12,5:zawstydzona/y:i 90 cm wzrostu a ma 2latka i 6 miesiecy...

My juz po chorobie ,trzy dni złobka za nami ale wczoraj juz byl jakis markotny:cool:no nie wiem czy sie nie rozwija jakies swinstwo znowu:crazy:pozdrawiam was serdecznie i zycze milego dnia:happy:

jeszcze mam pytanie do mam które maja wiecej niz jedno dzieciatko:CIĘŻKO JEST?chodzi mi o finase ,o organizacje,o codziennosc....jak sobie dajecie rade z dwójka dzieci?da sie to przezyc i przeorganizowac zycie?
mi juz sie marzy drugi bobas ale nadal sie boje i mam watpliwosci....wszytskie kolezanki mówia ze jest ok,ze da sie przezyc....no ale jakos nie wierze za bardzo...bo z jednym ciezko a co dopiero z dwójka....

no moja Oliwka ma 93cm :tak::tak::tak::tak::tak:
wiesz co ja uażam że nie ma co się bać,poradzisz sobie wysmienicie.jak pojawi się drugie dziecko to Twój Franio będdzie miał juz ponad 3 latka więc wcale nie będzie tak ciężko.

ja też już bym chciała mieć drugiego bobasa ale niestety finanse nie pozwalają:-:)-:)-:)-:)-:)-(

ja mam znajoma która urodziła dziecko rok po roku w sumie 2 takie znajome i świetnie sobie radzą,mają podwójny wózek dla dzieci rok po roku i sobie chwalą,że wcale nie jest tak źle jak sobie mozna wyobrażać,między dziećmi jest mała różnica i swietnie ze soba się bawia i opiekują nawzajem.

druga znajoma też ma dwójkę ,starsza córeczka ma teraz 2,5 latka a młodszy jej synek ma 7 mies i nie ma żadnego problemu :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

gusia - ona jest koniec roku 2007 i rozumiem, że się martwisz, bo nie będzie miala 3 lat skończonych, tak? Wiki tez chce poslac od września, ale ona w sierpniu skończy 3 latka, a to jednak ma znaczenie. Chociaz widze, że ona nie jest zaborcza co do "posiadania mnie" i chętnie zostaje sama w bawialni np. Fakt, na 30 minut powiedzmy, ale myślę, że to sa takie oznaki, że za rok będzie gotowa do pozostania w przedszkolu na 6-7 godzin.

Laura jest bardzo wstydliwa jak kogoś nie zna, mam problem z nią u okulisty bo za każdym razem nie chce się dać zbadać, a ma wadę wzroku tylko lekarz nie potrafi dokładanie określić bo się wyrywa. Na tym bilansie to chyba będzie tak samo, zważyć się da ale reszta?

A jeśli chodzi o przedszkole to martwię się czy ona wytrzyma tyle be zemnie, z ludźmi których nie zna?

Kochana ,ja mam trojke dzieci i jak widac jakos sobie radze;-):-)
Nie jest tak zle jakby sie niektorym wydawało

Laura jest bardzo wstydliwa jak kogoś nie zna, mam problem z nią u okulisty bo za każdym razem nie chce się dać zbadać, a ma wadę wzroku tylko lekarz nie potrafi dokładanie określić bo się wyrywa. Na tym bilansie to chyba będzie tak samo, zważyć się da ale reszta?

A jeśli chodzi o przedszkole to martwię się czy ona wytrzyma tyle be zemnie, z ludźmi których nie zna?
Ja tez sie martwilam jak moj Dominik szedł do przedszkola:tak:Nie mial jeszcze 3 lat bo urodzil sie 23 listopada i przez caly czas od urodzenia byl tylko ze mna w domu:-)A okazalo sie ze jako jedyne dziecko w maluszkach ani razu nie plakal:tak::tak::tak:

reklama
przegapiłam temat bilansu:cool2:
Wiki miała bulans na poczatku września, wzrost 96 cm i waga 15,5 kg:tak:
U nas lekarka badała (osłuchała, gardło itp), sprawdziła czy prawidłowo stoi i chodzi, obejrzała ja całą (ząbki tez, ale pobieznie), pogadała z nią chwile (bo Wiki jak weszła to powiedział 'niunia przyszła bilans 2 latka") więc juz mnie nie pytala czy łączy 2 słowa, tylko jej pytała z kim przyszła, gdzie pójdzie potem, co jadła itp, spytała czy do spania ma pieluszke i od kiedy chodzi w majteczkach, czy sie zdarzaja wpadki z siusianiem. W sumie to tyle....

Do góry