reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

hej laski!!!

witam w zimowy,bardzo mrozny poniedziałek.
weekend minął mi bardzo szybko,w sobote kupę sprzątania miałam a w niedziele bylam z całą rodzinka u mojej mamy na obiedzie
:tak:a wieczorkiem przyjechała do mnie nasza iwicik z mężem(byli w kinie i wpadli do nas)mój m z krzyskiem tak sie skuli że masakra;-)ale śmiechu było co nie miara:-D:-D:-Doni jak sie we dwóch spotkają to człowieka buzia boli od smiania:-D

ja dzis jestem jakaś bardzo nerwowa,wszystko mnie wkurza,dzieci marudzą,m mnie denerwuje no nie fajny dzien bede miała.
juz jesteśmy po obiedzie,mikołaj płacze mi za uchem wiec muszę uciekać
:sorry2:

miłego dnia wam życzę!!!

kochaneczka-moja babcia ma 91 lat do końca tygodnia ma być w szpital bo okazało sie że ma zapalenie płuc i dostaje antybiotyk, nerki też dobrze nie pracują i na to też ma antybiotyk.okazało sie też że ma żyły pozatykane a do zabiegu sie nie kwalifikuje bo jest za stara:-(lekarz powiedział ze nie ma sie co oszukiwac, teraz nie bedzie lepiej tylko co raz to gorzej:-(

rena-koniecznie idz z milenką do lekarza,bo nie wiadomo jaką moze mieć bakterię.:-(
a o jakiej ty piszesz dr.z boguchwały???

reklama
aylin czemu ty nie idziesz na l4 o co sie meczyc w ciazy i w tych mrozach , nie mów ze jeszcze dojeżdzasz autobusem bo sie chyba zastrzele:)))))))

Rena moja mała nie miała owsik,ow tylko jakies robaki w przewodzie pokarmowym i dostała takie lekarstwo na tego typu robale , daj znac co lekarz powie:)

Lidka jakbys sie wczoraj napiła to bys dzisiaj jak skowronek chodzila:)))))))

hejeczka no coz dostalismy Pyrantelum nie powiedzial czy to owsiki ale zaprzeczyl ze mogly by to byc te paskudztwa z bananow:baffled::baffled: dostala pierwsza dawke i mam nadzieje ze przejdzie szybko bo chyba od tego taka marudna do tego ida zeby jeszcze wieczorem znow nie dala sie ruszyc z dywanu trze pupa o dywan bo to jej pomaga...tylko kurde Iwcik Wam lekarz przepisal wszystkim czy tylko Lenka dostala? bo u nas dostala tylko Milenka a przy robalach to chyba wszyscy w domu powinni przejsc leczenie sama juz nie wiem:baffled::baffled:

Lidka ta pani dr sie nazywa Tyśnicka Małgorzata ona jest pulmonologiem, alergologiem i pediatra kuzynki tam chodza i bardzo chwala...wiec jak nasz lekarz nie trafil z diagnoza to sie wybiore do niej albo do dr. Błaża

Lidka przykro mi z powodu babci... nic zmykam musze siostrze lozko przygotowac bo zostala dzis u mnie zeby Milenka miala z kim sie bawic:-D:-D Piotrusiowi przeszly wzdecia i dzis bardzo grzeczny spi albo sobie grzecznie lezy w wozeczku uffff ale taki ciezki ze niestety moj gregoslup wysiada wczoraj kuzyn rozwiazal mi problem kombinezonu do chrztu zadzwonil z propozycja pozyczenia wiec mam jeden wydatek z glowy...kupilam dzis Milence (w sumie sama sobie wybrala taki) taki kubeczek co ma dwie scianki w srodku jest woda i brokat zeby uczyla sie pic to nie chciala jesc tylko pic chciala...taka mala rzecz a jak dziecko cieszy:-D:-D:-D za tydz we wtorek w miesieczniku Dziecko jako dodatek maja byc talerzyki ze Swinka Peppa wiec musze kupic moze to ja zacheci do jedzenia bo masakra jest nie chce nic nowego ciagle to samo i juz cuda robie a ta pluje albo nawet do buzi nie chce wziac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale musze sie pochwalic ze sama juz ladnie je:-D:-Dpaa

Hej dziewczyny, zimno i późno więc ja tylko na moment żeby było wiadomo że żyję i śledzę Wasze wpisy ale czasu brak na rozpisanie się. Cięzki weekend miałam wiec zmykam spać aa jutro coś naskrobię. Życze cieplutkiej nocki :-)

Witam ponownie, cisza na forum... U nas przyjemny mrozik, słoneczko świeci - bardzo ładna zima :)
Przywiozłam sobie wczoraj z domu rodziców kurtkę zimową w której już chwilę nie chodziłam bo była za duża - teraz wróciła do łask ;) Przynajmniej nie rozchodzi się na brzuchu!
W niedzielę byliśmy caaaaały dzień na zakupach - pokupiłam kilka żyrandoli do domu i karniszy. Cały dzień łażenia po sklepach dał mi w kość. M też był zmęczony i pod koniec już tak się kłóciliśmy że ciężko było coś wybrać :-D
Wczoraj cały dzien siedziałam u mamy także minęło szybciutko i przyjemnie ;-)

Aylin, ja narazie byłam na 5 spotkaniach także teoretycznie powinnam być jeszcze na 7. Dzisiaj szóste i później co tydzień aż zakończę 13 marca - o ilę nie wydarzy się coś nieprzewidzianego i nie urodzę wcześniej... ;-) Także jeszcze się spotkamy na szkole r. Ja Ci proponuję wybrać się nie później niż w 25tyg. Oni tam piszą żeby przychodzić po 25tyg. ale to jest tak "na styk" i jeśli po drodze wypadną jakieś święta albo coś (przez co nie będzie zajęć) to nie zdążysz być na wszystkich spotkaniach więc nie zwlekaj :tak:

Iwcik jak Ci się podobał "Sztos 2"? Ja niedawno dopiero oglądałam 1cz. i ciekawa jestem jak wypada dwójka.

Rena, a żeby upewnić się co to córcia złapała to chyba najlepiej byłoby zrobić badania z kału na pasożyty i wymaz na owsiki, zapytaj lekarza.

Miłego dnia kobiety!

Witam się Wami.
Ja jeszcze w dwupaku jest mi juz cięzko chcialabym już ale z drugiej strony nie teskni mi sie do nieprzespanych nocy i krzyczącego maleństwa;-)
Co do znieczulenia to ja niechcę po pierwsze dwa razy dalam radę to dam i teraz po drugie za wysoki koszt no chyba ze przysługiwało by kazdej rodzącej jak jest za granicą.
KOCHANECZKA zazdroszczę Ci urzadzania mieszkanka toż to sama przyjemność a chłop to chłop zawsze będzie narzekał dlatego ja wolę sama robic zakupy.
RENA współczuję choroby córci tylko się dziwię ze lekarz przepisał pyralenteum bez badan bo ten lek dziala tylko na owsiki a co jezeli ma inne pasozyty? Moja kiedy była w wieku Twojej miała glistę:szok: pomógl jej vermox objawy miała jak na alergię,kaszel wysypka swędzenie skóry.
A ja mam teraz problem w odwrotną stronę bo córcia strasznie duzo je i tyje:szok: waży już prawie 30 kg a ma dopiero 5 lat zawsze była grubiutka ale teraz przesadziła,mam tylko nadzieję że jak przyjdzie wiosna będzie mieć więcej ruchu to troszkę schudnie.
DOROTKA nam się nie odzywa mam nadzieję że wszystko u niej ok tylko pochłoneła ją opieka nad córeczką.

hej mamuski!!

witam sie i ja we wtorkowe popołudnie:-)
obiadek zrobiony,posprzątane jest,dzieci spią,m z krystianem na sankach a ja czekam aż mi pralka skonczy prac to ciuchy rozwiesze.
mrozy u nas dalej sa straszne w nocy było -19*a teraz jest -10*a ja należę do osób które kochaja ciepło wiec nawet nie wychodze na pole siedze sobie w ciepłym domku ubrana w dresy a i tak mi zimno:szok:
dzis już mam lepszy humor wiec jest ok:tak:

pozdrawiam!!!

anek-chyba cie myslami zwabiłam na forum bo wczoraj myslalam o tobie:tak:
jak sie czujesz???

rena-pierwsze słysze o takiej doktorce z boguchwały a kilka nazwisk lekarzy z boguchwały kojarzę:tak:ale jak jest dobra to wybierz sie do niej.

kochaneczka-skąd ja to znam.....te kłótnie na zakupach;-)my jak 2 miesiące temu robilismy remont to z moim piotrkiem za każdym razem sie kłóciłam na zakupach:tak:bo jak mi sie coś spodobało to musiałam to miec a on patrzył na cene i zawsze byla klotnia ze za drogie mam cos znalezc tańszego itp.(ale i tak kupilam to co chciałam hi hi);-)ale przeżylismy ten remont więc wy tez dacie radę:tak:;-)

dorota-no właśnie a ty gdzie????
jak tam u was?jak maluta??
odezwij sie
:tak:

aylin czemu ty nie idziesz na l4 o co sie meczyc w ciazy i w tych mrozach , nie mów ze jeszcze dojeżdzasz autobusem bo sie chyba zastrzele:)))))))

Lidka jakbys sie wczoraj napiła to bys dzisiaj jak skowronek chodzila:)))))))

byłam na L4 przez tydzien. Ale teraz kolezanka jest na wcześniej zaplanowanym urlopie i ktos dobytku pilnowac musi. Ale autobusem nie jeżdze. Rano bezpośrednio w garazu do autka a wysiadam 20 metrów od drzwi biura.

Rena ja pamietam ze jak u mnie w domu owsiki sie pojawiły u kogos to wszyskich obowiązkowo faszerowała mama jakas tabletką. I pościel, ręczniki bielizna szły na gotowanie i nastepnie prasowanie wszystkich rzeczy. A szczególnie właśnie bielizny osobistej.

Kochaneczka ja jestem obecnie w 22 tygodniu. Tak myslałam od polowy lutego zacząć chodzic. Ale zobaczymy jak wyjdzie.

reklama
iwonka ja czekam na Ciebie z piciem:tak:;-)z naszymi chłopami ja nie piję bo nie chcę tak wygladać jak oni:-D:-D:-D;-)

heeeeeee no to chyba bedziesz musiala do mnie znów na noc wpaść bo inaczej nie ma jak bo zawsze wypada ze albo ja albo ty za kierowce robimy :))))))

hejeczka no coz dostalismy Pyrantelum nie powiedzial czy to owsiki ale zaprzeczyl ze mogly by to byc te paskudztwa z bananow:baffled::baffled: dostala pierwsza dawke i mam nadzieje ze przejdzie szybko bo chyba od tego taka marudna do tego ida zeby jeszcze wieczorem znow nie dala sie ruszyc z dywanu trze pupa o dywan bo to jej pomaga...tylko kurde Iwcik Wam lekarz przepisal wszystkim czy tylko Lenka dostala? bo u nas dostala tylko Milenka a przy robalach to chyba wszyscy w domu powinni przejsc leczenie sama juz nie wiem:baffled::baffled:

Lidka ta pani dr sie nazywa Tyśnicka Małgorzata ona jest pulmonologiem, alergologiem i pediatra kuzynki tam chodza i bardzo chwala...wiec jak nasz lekarz nie trafil z diagnoza to sie wybiore do niej albo do dr. Błaża

Lidka przykro mi z powodu babci... nic zmykam musze siostrze lozko przygotowac bo zostala dzis u mnie zeby Milenka miala z kim sie bawic:-D:-D Piotrusiowi przeszly wzdecia i dzis bardzo grzeczny spi albo sobie grzecznie lezy w wozeczku uffff ale taki ciezki ze niestety moj gregoslup wysiada wczoraj kuzyn rozwiazal mi problem kombinezonu do chrztu zadzwonil z propozycja pozyczenia wiec mam jeden wydatek z glowy...kupilam dzis Milence (w sumie sama sobie wybrala taki) taki kubeczek co ma dwie scianki w srodku jest woda i brokat zeby uczyla sie pic to nie chciala jesc tylko pic chciala...taka mala rzecz a jak dziecko cieszy:-D:-D:-D za tydz we wtorek w miesieczniku Dziecko jako dodatek maja byc talerzyki ze Swinka Peppa wiec musze kupic moze to ja zacheci do jedzenia bo masakra jest nie chce nic nowego ciagle to samo i juz cuda robie a ta pluje albo nawet do buzi nie chce wziac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale musze sie pochwalic ze sama juz ladnie je:-D:-Dpaa

Rena u mnie tez tylko Lenka dostała to lekarstwo PYRANTELUM MEDANA i ten lek nie jest tylko na owsiki , bo równiez na gliste ludzka i na zakażenia dwunastnicy jakimis robalami amerykanskimi , bo moja lena nie dostała tego leku na owsiki bo napewno ich nie miała tylko na te inne własnie :)A ten lek czesto stosuje sie w zakażeniach jelit u dzieci i doroslych tak mi lekarz wytłumaczył bo ja jestem z tych ze musze wiedziec na co dany lek jest i jak i ile mam go podawac jestem taka upierdliwa troche pacjentka no ale wkoncu za to płace to chce wszystko wiedziec a medycyny nie stusiowalam wiec lekarz ma obowiazek odp mi na wszystkie moje pytania :)

Witam ponownie, cisza na forum... U nas przyjemny mrozik, słoneczko świeci - bardzo ładna zima :)
Przywiozłam sobie wczoraj z domu rodziców kurtkę zimową w której już chwilę nie chodziłam bo była za duża - teraz wróciła do łask ;) Przynajmniej nie rozchodzi się na brzuchu!
W niedzielę byliśmy caaaaały dzień na zakupach - pokupiłam kilka żyrandoli do domu i karniszy. Cały dzień łażenia po sklepach dał mi w kość. M też był zmęczony i pod koniec już tak się kłóciliśmy że ciężko było coś wybrać :-D
Wczoraj cały dzien siedziałam u mamy także minęło szybciutko i przyjemnie ;-)

Aylin, ja narazie byłam na 5 spotkaniach także teoretycznie powinnam być jeszcze na 7. Dzisiaj szóste i później co tydzień aż zakończę 13 marca - o ilę nie wydarzy się coś nieprzewidzianego i nie urodzę wcześniej... ;-) Także jeszcze się spotkamy na szkole r. Ja Ci proponuję wybrać się nie później niż w 25tyg. Oni tam piszą żeby przychodzić po 25tyg. ale to jest tak "na styk" i jeśli po drodze wypadną jakieś święta albo coś (przez co nie będzie zajęć) to nie zdążysz być na wszystkich spotkaniach więc nie zwlekaj :tak:

Iwcik jak Ci się podobał "Sztos 2"? Ja niedawno dopiero oglądałam 1cz. i ciekawa jestem jak wypada dwójka.

Rena, a żeby upewnić się co to córcia złapała to chyba najlepiej byłoby zrobić badania z kału na pasożyty i wymaz na owsiki, zapytaj lekarza.

Miłego dnia kobiety!

usmiałam sie troche maz tez i zjedlismy dwa popkorny heeeeeeeee

Witam się Wami.
Ja jeszcze w dwupaku jest mi juz cięzko chcialabym już ale z drugiej strony nie teskni mi sie do nieprzespanych nocy i krzyczącego maleństwa;-)
Co do znieczulenia to ja niechcę po pierwsze dwa razy dalam radę to dam i teraz po drugie za wysoki koszt no chyba ze przysługiwało by kazdej rodzącej jak jest za granicą.
KOCHANECZKA zazdroszczę Ci urzadzania mieszkanka toż to sama przyjemność a chłop to chłop zawsze będzie narzekał dlatego ja wolę sama robic zakupy.
RENA współczuję choroby córci tylko się dziwię ze lekarz przepisał pyralenteum bez badan bo ten lek dziala tylko na owsiki a co jezeli ma inne pasozyty? Moja kiedy była w wieku Twojej miała glistę:szok: pomógl jej vermox objawy miała jak na alergię,kaszel wysypka swędzenie skóry.
A ja mam teraz problem w odwrotną stronę bo córcia strasznie duzo je i tyje:szok: waży już prawie 30 kg a ma dopiero 5 lat zawsze była grubiutka ale teraz przesadziła,mam tylko nadzieję że jak przyjdzie wiosna będzie mieć więcej ruchu to troszkę schudnie.
DOROTKA nam się nie odzywa mam nadzieję że wszystko u niej ok tylko pochłoneła ją opieka nad córeczką.
Anek nie wiem czemu twierdzisz ze ten lek jest tylko na owsiki , bo mój lekarz twierdzi inaczej i tak jak wyzej pisałam Renie ze moja Lenka nie miała owsików a ten lek dostała i tylko ona go miała wziąść w trzech dawkach co 14 dni jak miała problem z jelitami i to jest tez wlasnie lek na gliste ludzką :))

byłam na L4 przez tydzien. Ale teraz kolezanka jest na wcześniej zaplanowanym urlopie i ktos dobytku pilnowac musi. Ale autobusem nie jeżdze. Rano bezpośrednio w garazu do autka a wysiadam 20 metrów od drzwi biura.

Rena ja pamietam ze jak u mnie w domu owsiki sie pojawiły u kogos to wszyskich obowiązkowo faszerowała mama jakas tabletką. I pościel, ręczniki bielizna szły na gotowanie i nastepnie prasowanie wszystkich rzeczy. A szczególnie właśnie bielizny osobistej.

Kochaneczka ja jestem obecnie w 22 tygodniu. Tak myslałam od polowy lutego zacząć chodzic. Ale zobaczymy jak wyjdzie.

aha no bo juz myslalam ze bede musiała harakiri popełnic heeeeee

Do góry