reklama
gratuluję serdecznie ja mam termin na styczeń więc jeszcze trochę ale chetnie skorzystam z Twego już doświadczenia
No chej dziewczyny a mysłałam ze juz nik nie napisze!Super ze sie odezwałyscie!Mam pytanie czy ktores z waszych dzieci maja alergie pokarmowa na białko mleka krowiego??Moje dziecko pije nutramigen i skonczyła własnie dzis 4 mc zaczełam jej podawac juz jabłuszko ale chyba sobie to odpuszcze bo małej boli brzuszek!Niewiem co robic czy jej jeszcze podawac te jabłuszka czy raczej jest jeszcze zawczesni??Ja mam córeczkę urodzoną 16 czerwca 2009 Mieszkamy na TBS-ach
niestety nie pomogę wszystko jeszcze przede mna
fajnie że jesteście z TBsow, chciałabym nawiazac kontakt z mamami ktore spodziewaja sie bliżniat badz już maja podwojne szczeście
mam termin na 6 stycznia i ogrom pytań
czesc ja niestey niemam blizniat ale mam juz 3 dzieci najmlodsze 4mc jesli masz jakies pytania to postaram sie odpowiedziec!:-)fajnie że jesteście z TBsow, chciałabym nawiazac kontakt z mamami ktore spodziewaja sie bliżniat badz już maja podwojne szczeście
Soniusia
Czerwiec 2009
Miło widzieć przynajmniej dwie mamy z naszego osiedla Mam nadzieję, że z czasem pojawi się nas tutaj więcej, bo przecież w godzinach spacerowych, w naszej okolicy, na chodnikach praktycznie tworzą się wózkowe korki
Jeśli chodzi o dietę, to moja Joasia też ma nietolerancję laktozy. Dietę zaczęłyśmy rozszerzać właśnie po ukończeniu 4 miesiąca (mała zasadniczo jest na piersi i Bebilonie Pepti). My zaczynałyśmy od marchewki. Pani doktor powiedziała nam, że jeśli marchewka wyjdzie drugą stroną w niezmienionej postaci, to znaczy, że trzeba się jeszcze wstrzymać z nowościami. Jeśli chodzi o jabłuszko, to kiedyś od jednej z lekarek usłyszałam, nie wiem na ile to prawda, że jabłko nie powinno być wprowadzane jako pierwsze, bo może wzmagać refluks i powodować problemy z brzuszkiem.
Jeśli chodzi o dietę, to moja Joasia też ma nietolerancję laktozy. Dietę zaczęłyśmy rozszerzać właśnie po ukończeniu 4 miesiąca (mała zasadniczo jest na piersi i Bebilonie Pepti). My zaczynałyśmy od marchewki. Pani doktor powiedziała nam, że jeśli marchewka wyjdzie drugą stroną w niezmienionej postaci, to znaczy, że trzeba się jeszcze wstrzymać z nowościami. Jeśli chodzi o jabłuszko, to kiedyś od jednej z lekarek usłyszałam, nie wiem na ile to prawda, że jabłko nie powinno być wprowadzane jako pierwsze, bo może wzmagać refluks i powodować problemy z brzuszkiem.
reklama
no moja mała ma własnie refluks i podaje jej debridat oraz polprazol jest poprawa ale nie całkowita:-(.Przebieram ja kilka razy dziennie i z praniem nie wyrabiam!Byłam dzis u lekarza to powiedział zebym kilka dni odczekała i znow podała jabłko,chciałam wprowadzic pierwsza marchew lecz mała ma zatwardzenia i marchewka moze powodowac gorsze!Kazał zageszczac nutramigen kleikiem ryzowym,